Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Inspirujte se – rolety a žaluzie FOA

Hledáte stínicí techniku pro svou domácnost? Přinášíme inspiraci a tipy, jakou vybrat. Značka FOA pro Vás vyrábí rolety a žaluzie různých typů. Nabízíme pestrý výběr látek a barev. Protože každý domov potřebuje trochu něco jiného.

miniatura_FB-inspirace

Neustále pracujeme na našich produktech a přicházíme s novými variantami. Chceme Vám splnit všechna Vaše přání a najít to nejlepší řešení i pro Vaši domácnost. Pečlivě zdokonalujeme náš sortiment. Dbáme na to, aby produkty měly dlouhou životnost, trendy design a barevnost. A zároveň aby Vás nákup výbavy pro celý dům nebo byt nezruinoval. Dostupná cena je pro nás důležitá.

Produkty vyrábíme na zakázku na míru. Po zadání objednávky Vás kontaktujeme a ověříme, že měření proběhlo správně. A potom už jen odešleme informace do dílny, kde Vaše přání získá finální podobu. Všechny naše látky jsou netoxické, neobsahují těkavé organické látky, těžké kovy ani formaldehyd. Nyní se podíváme na konkrétní produkty FOA, které na našem e-shopu pořídíte.

Rolety Den a noc

Rolety Den a noc v sobě spojují to nejlepší ze žaluzií a látkových rolet. Skládají se ze dvou pásů průhledných látek, na kterých se střídají neprůhledné lamely. Ve finále to tedy vypadá tak, že se střídají neprůhledné a průhledné pruhy.

clanek_001

Pásy látky proti sobě můžete ovládacím systémem posouvat. Docílite tak toho, že lamely budou „cik cak“ a místnost zastíníte. Nebo lamely překryjete a volnými pruhy průhledné látky bude dovnitř prosvítat světlo zvenčí. 

Díky roletám Den a noc získáte jak příjemné přítmí a stín, tak soukromí v noci i přes den. Tyto rolety jsou oblíbené pro svůj lehce netradiční a originální vzhled. Pokud si navíc pohrajete s barevnými kombinacemi, získáte krásný doplněk do domácnosti.

Rolety Den a noc pro Vás vyrábíme z různých látek. Tak například látka Barevná Slim je k dostání v mnoha barevných variacích. Vhodná zejména do místností denního užívání.

clanek_002

Látka Standard přírodní zase okouzlí lesklým žíhaným vzorem. Nikde jinde ji na českém trhu nenajdete. Doporučujeme do interiérů, kde převládají přírodní materiály.

clanek_003

Pokud hledáte zatemňující variantu pro Vaši ložnici nebo obývací pokoj, doporučujeme látky s přívlastkem Zatemňující. Například typ Premium Zatemňující Magnum. Luxusní, s nejširšími barevnými pruhy.

clanek_004

Římské rolety

Římské rolety ocení zákazníci, kteří hledají alternativu k ozdobným závěsům nebo záclonám. Na první pohled zaujmou dekorativním řasením, díky kterému je můžete upevnit v jakékoliv výšce. Nabízíme je jak v jednoduchých, tak v designových variantách. 

clanek_005

Od látkových rolet se liší právě řasením a šňůrkami nebo stuhami, pomocí kterých se zavážou přesně tam, kde je chcete mít. Nemají řetízek ani šňůrku, tak jak jste zvyklí od žaluzií nebo rolet. Kromě barev máte na výběr i z několika motivů. Využijte elegantního 3D efektu při skládání a vyšperkujte svou domácnost k dokonalosti. 

Je to dobré řešení i pro domácnost s dětmi nebo domácími mazlíčky. Nikde nic nepovlává a nedráždí jejich představivost. Proto nehrozí, že by roletu z okna strhli. 

Římské rolety nevyrábíme ze zatemňujících látek. Ovšem s látkou Premium Neprůsvitnou docílíte příjemného zastínění s minimálním množství světla zvenčí. Perfektní volba do ložnice.

clanek_006

Oblíbená je také látka Premium Průsvitná, která se texturou podobá zácloně. Je jemná a jsou skrze ni vidět siluety. Vhodná právě jako dekorace, například do kuchyně nebo jídelny.

clanek_007

Látkové rolety

Látkové rolety zakryjí plochu okna ze 100 %. Díky tomu zabráníte světlu, aby prosvítalo z boků rolety, jelikož neexistují žádné mezery. To je dobré i jako ochrana proti zlodějům – nepoznají, zda je někdo doma. Nemluvě o zvědavých sousedech. 

clanek_008

Ovládají se pomocí řetízku. Máte možnost roletu nastavit do určité výšky, která Vám v danou chvíli vyhovuje. Rozhodně nemusí být buď úplně vyrolovaná, nebo v kazetě. Díky bezpečnostnímu systému s kladkou je navíc vhodná i do dětských pokojů.

Látkové rolety Vás ochrání před světlem. Navíc s nimi snadno dosáhnete úplného zatemnění, což se hodí nejen pro odpočinek přes den, ale i pro sledování filmů nebo hraní videoher. Jsou dostupné v mnoha barevných variantách a typech látek. Na výběr máte z Barevných, Zatemňujících, Vzorovaných nebo Přírodních.

Barevné látky jsou silné a neprůhledné. Tmavší odstíny nepropouští sluneční světlo, jsou proto skvělé do místností s televizí a ložnic. Ale nejsou zatemňující. 

clanek_009

Látka Standard Zatemňující LM naopak zatemňující je. Co to znamená? Má speciální vrstvu, která brání světlu, aby vstoupilo do místnosti. Žádné denní, ani umělé osvětlení Vás nebude rušit a Vy vytvoříte podmínky jako ve fotobuňce. 

clanek_010

Chcete u Vás doma docílit přírodního vzhledu? Pořiďte si látkovou roletu z látky Basic Žíhaná nebo Premium Přírodní. Ta druhá má dokonce příměs papíru. 

clanek_011

Látkové rolety pro střešní okna

Látkové rolety pro střešní okna, které se neprověšují a perfektně drží na místě. Pro nás to není žádné sci-fi. A ani pro Vás, když si je objednáte u nás. Pokud bydlíte v podkroví nebo máte rodinný dům, vyřešíte tak problémy s rozpálenými pokoji a ostrým světlem.

clanek_012

Látkové rolety pro střešní okna dodáváme ve stejných typech látek jako klasické látkové rolety. Můžete se rozmyslet, jestli toužíte po stínu, dekorativním vzhledu, nebo chcete co nejvyšší úroveň zatemnění. 

clanek_013

Látkové rolety pro střešní okna nemají řetízek. Ovládají se pomocí madla ve spodní části rolety. To stáhnete rukou a je to. Absence řetízku zajistí maximální bezpečí pro Vaše děti, a proto je toto řešení do dětských pokojů ideální.

Rolety plisé

Plisé rolety si naši zákazníci oblíbili díky originálnímu řasenému vzhledu. Trochu připomínají harmoniku. Mezi jejich výhody patří, že je můžete vytahovat i ze spodní časti okna směrem nahoru. Snadno si tak stínění přizpůsobíte. Je možné roletu shrnout tak, aby látka byla jen v polovině okna a z vršku i spodku svítilo sluníčko. 

Ochrání Vás nejen před pohledy zvenčí a nelítostnými paprsky, ale částečně i před horkem, které se valí z ulice do interiéru. 

clanek_014

A jelikož se ovládají pomocí dvou madel nahoře a dole, zcela jim chybí řetízek. Proto je můžete s klidným svědomím umístit jak do dětského pokoje, tak do místnosti s kočičími obyvateli. Na této roletě není vůbec nic, co by přitahovalo jejich pozornost a svádělo je ke hraní.

Vybírejte z více než 90 látek a barevných kombinací. Řiďte se tím, jak velkou intenzitu světla v místnosti potřebujete. Pokud potřebujete více zatemnit, jsou pro Vás vhodné látky Blackout nebo Stínicí. 

clanek_015

A naopak. Jestli Vám nevadí vysoká intenzita světla, volte takové, které ho dovnitř vpustí víc. Například typ Basic Průsvitná. Na dotek je lehce papírová a umožňuje rozpoznat siluety. Dodáváme i modely s žíhaným vzhledem, ideální do boho nebo minimalistických interiérů s přírodními prvky.

clanek_016

Rolety plisé na střešní okna

Stejně jako u látkových rolet, i plisé rolety Vám vyrobíme na střešní okna. Neprověšují se ani při extrémních náklonech okna a perfektně drží na místě. Typy látek nabízíme jako u klasických plisé rolet, tedy jemně průsvitné a žíhané, i ty, skrz které neprojde žádné světlo. 

clanek_017

Termo rolety

Chcete ušetřit na účtech za energii? I když netopíte u otevřeného okna, určité procento tepla uniká skrze okenní tabule a rámy. Zabráníte tomu tak, že si pořídíte termo rolety. Izolační vlastnosti jsou jejich největší předností. To nakonec oceníte i v létě – toto roční období je čím dál tím teplejší, a tak se vyplatí se proti němu obrnit. Místo klimatizace sáhněte po řešení, které zabrání teplu, aby vůbec do Vašeho domova vstoupilo.

clanek_018

Termo rolety jsou z jedné strany pogumované. Navíc mají stříbrnou energeticky efektivní vrstvu, která odráží paprsky a roleta se nepřehřívá. Tento typ stínění pro Vás vyrobíme z látek, které stíní, ale i z látek, které místnost perfektně zatemní. Díky přesahu přes strany okna navíc světlo neprostupuje ani skrze okraje, jako je tomu u jiných typů rolet.

Takové vlastnosti má například látka Termo Maloya. Ochraňte se před slunečními paprsky a horkem. Skvělá volba do městských zástaveb, kde sluníčko v létě nemilosrdně pálí.

clanek_019

Vertikální žaluzie

Vertikální žaluzie tvoří svislé pruhy látky, zavěšené pomocí háčků na nosném profilu s kolejničkami. Výhodou vertikálních žaluzií je zejména jejich schopnost stínit velké prosklené plochy. Ovládají se dvěma řetízky. Jeden slouží pro roztažení a stažení, druhý pro otočení lamel. Lamely jsou z textilu. 

clanek_020

Vertikální žaluzie pro Vás vyrobíme tak, aby se shrnovaly směrem nalevo, napravo, k oběma stranám či doprostřed. Snadno tak nakombinujete tu nejlepší variantu pro Váš domov. A to i v případě, že máte opravdu velké prosklené plochy. 

Nabízíme je v mnoha barevných variantách. Snadno je sladíte s interiérem, ať už chcete, aby nenápadně zapadly, nebo naopak výrazně vystoupily coby kontrastní akcent. Někteří zákazníci u nás zakoupili vertikální žaluzie v několika barvách, které v interiéru prostřídali, a vytvořili tak originální a hravý prostor. 

Lamely u nás můžete objednat v několika typech. Tak například látka Standard Barevná LE propouští světlo jen částečně, ovšem tmavší odstíny téměř vůbec. Zcela zatemňující ale není.

clanek_021

Pokud Vám jde o úplné zatemnění, objednejte si vertikální žaluzie vyrobené z látky s přívlastkem Zatemňující, například Premium Zatemňující VK. Jestli máte v ložnici velká okna, je to perfektní řešení. Tento typ totiž po zatažení nepropustí žádné světlo.

clanek_022

Opakem je látka Průsvitná nebo Standard Přírodní. První má lehce žíhaný vzhled, ale je jednobarevná. U druhého typu je žíhání výraznější, a tak působí dvoubarevně. Oba druhy propouští sluneční světlo, ale chrání před zvědavci a přímými paprsky. Vhodné do denních místností. 

clanek_023

Pár slov na závěr

Doufáme, že jsme Vám pomohli vybrat správné rolety pro Vaši domácnost. Pokud byste váhali, rádi Vám zašleme vzorek zdarma, abyste si mohli naši stínicí techniku porovnat. Zároveň jsme Vám k dispozici na naší zákaznické podpoře, kde rádi zodpovíme Vaše dotazy. Telefonní číslo infolinky je +420 555 222 462. Dovoláte se nám každý všední den od 8:00 do 16:00.