Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Římské rolety se hodí do všech místností

Praktické, stylové, funkční, snadno ovladatelné, cenově přijatelné a jedinečné. Takové jsou Římské rolety FOA, které Vás jistě zaujmou především svým originálním designem. Co tedy Římské neboli řasící rolety vlastně představují, jaké jsou jejich hlavní benefity a proč byste jejich pořízení měli také zvážit? 

clanek_001

Římské rolety FOA

Závěsy nebo záclony se Vám do bytu nehodí a Vy stále váháte, jaký typ zastínění si vybrat? Zkuste vsadit na Římské rolety FOA. Římské neboli řasící rolety představují něco mezi závěsem a klasickou roletou, mohou být prosté či různě ozdobné a lze je zavázat nebo upevnit v jakékoliv výšce okna

Zatímco klasické rolety jsou většinou zhotoveny z jednoduchého pruhu jednobarevné látky a zatahují se pomocí tenkého řetízku nebo šňůrky, Římské rolety mají například všité nejrůznější ozdobné pásky či stuhy, pomocí kterých lze roletu nařasit a v požadované výšce připevnit. 

Římské rolety se díky svému designu hodí do tradičního i moderního interiéru. Jako stínicí estetický prvek je můžete použít do ložnice, kuchyně i obývacího pokoje.

Dekorační a stínicí prvek v jednom 

Římské rolety jsou charakteristické svou látkou, která je pomocí výztuží horizontálně rozdělena do stejných pruhů. Ovládají se velmi komfortně pomocí řetízku a jsou populární díky své lehkosti a vzdušnosti

Římské rolety se nenavíjejí, ale skládají směrem nahoru nebo dolů. Mají několik variant provedení montáže. Můžete je připevnit bez vrtání na rám okna nebo přivrtat do zdi či do stropu výklenku i mimo něj. Výhodou Římských rolet je montáž s vrtáním před žaluzie. Ty na okně zůstanou, ale díky Římským roletám můžete místnost krásně designově vyladit.

Každá Římská roleta FOA je vyrobena zvlášť na základě Vašich individuálních požadavků na výšku, šířku a typ zavěšení. 

Navíc Vám také Římské rolety nabízí ve zhruba 30 různých barevných odstínech, ze kterých si ten pravý pro interiér svého domova jistě vybere každý.

clanek_002

Technické informace o Římských roletách 

Římské rolety Vám nabízíme v jediné kazetě, kterou můžete namontovat různými způsoby. Roletu dodáváme včetně mechanismu pro ovládání řetízku o délce 1 m nebo 1,5 m a kompletní sady pro upevnění. Rolety jsou již složené a mají několik variant provedení montáže. Můžete je připevnit zavěšením (bez vrtání) nebo přivrtat do okenního rámu, do zdi, či do stropu. Barva kazety i montážních úchytů je bílá

Dále Vám pak Římské rolety nabízíme ve 3 různých látkách. Při jejich výběru se řiďte tím, jak velkou intenzitu světla v místnosti potřebujete. Do ložnice jsou vhodné látky Stínicí a Neprůsvitné, do kuchyně naopak takové, které propustí více světla. Nejvíce světla propustí látky Průsvitné. Zlatou střední cestou jsou pak látky Neprůsvitné.

Údržba Římských rolet

Rolety jsou neustále vystavovány prachu a znečištění. U Římských rolet ale nemusíte mít z čištění vůbec strach. Jejich údržba je velmi snadná a časově nenáročná

Údržba Římských rolet by se dala srovnat s údržbou záclon. Textilie je k profilu uchycena pomocí suchého zipu, a proto ji lze velmi snadno sundat. Rolety můžete prát ručně nebo v pračce při teplotě 30 °C, ale neždímejte je. Zvolte program pro praní jemného prádla nebo pro praní záclon. Průsvitné Římské rolety nežehlete vůbec, ostatní látky perte pouze na stupeň s nízkou teplotou.

clanek_003 

Římské rolety FOA do konkrétních místností

Podle toho, jak daná látka a materiál propouští světlo, se hodí do určitých místností. Aby tedy mohly Římské rolety dotvořit atmosféru daných pokojů co možná nejlépe, je třeba se na výběr konkrétních látek zaměřit opravdu důkladně. Jaká látka se proto hodí do kuchyně, a která je naopak vhodná do ložnice či dětského pokoje? 

Kam se hodí světlejší Římské rolety?

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla

Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Kam se hodí tmavší Římské rolety? 

Naopak tmavší látky se hodí především do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. A právě díky tomu jsou tmavé rolety vhodné do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemnému zastínění a večer, kdy se chystáme spát, je můžeme snadno zatemnit. 

Pokud chcete místnost zatemnit opravdu dokonale, zvolte možnost uchycení rolet vrtáním před žaluzie. Žaluzie místnost zatemní a Římské rolety překryjí nedokonalosti žaluzií. Místnost bude vypadat krásně.

clanek_004

Jak sladit Římské rolety FOA s barvou interiéru?

Pří výběru nových rolet FOA vždy myslete také na to, že by měly s interiérem Vašeho domu perfektně ladit.

 

Neutrální rolety pro pestrý interiér

Jestliže ve svém domě čas od času obměňujete dekorace nebo přizpůsobujete výzdobu jednotlivým událostem v roce, lze za tu nejjednodušší variantu považovat pořízení neutrálního zastínění

V tom případě si pak nebudete muset lámat hlavu s tím, že by Vaše zelené rolety neladily s červenou vánoční výzdobou. Pokud si pořídíte například bílé, béžové či šedé Římské rolety, je následně úplně jedno, jakou barvu nábytku či dekorací zvolíte. Rolety už vždy budou s Vaším interiérem perfektně ladit.

Pestré rolety pro neutrální interiér

Vsadit ovšem můžete také na opačnou možnost. Pokud naopak víte, že ve Vašem domě nikdy nebudou dominovat pestřejší barvy nábytku ani dekorací a že vždy budete svůj domov ladit spíše do neutrálních barev, můžete zvolit nápadnější a pestřejší zastínění, které interiér příjemně osvěží.

Jednoduchá a čistá linie 

Rozhodně se však nevylučuje ani varianta, že budete do neutrálních tónů ladit celý interiér včetně rolet

Jestliže toužíte zachovat ve svém domě čistou, elegantní a jednoduchou linii, můžete vsadit na nevýrazné doplňky i rolety. Takový interiér nikdy nevyjde z módy, nikdy se Vám neokouká, a pokud v budoucnu zatoužíte po změně, není nic jednoduššího, než si barevné dekorace či rolety dokoupit. 

Shrnutí na závěr

  • Největší výhoda Římských rolet FOA je, že jsou již složené. Díky tomu ušetříte čas a navíc jsou rolety pevnější.
  • Rolety na zavěšení se hodí do 99,9 % eurooken.
  • Pokud si nejste jisti výběrem látky, nechte si poslat vzorky zdarma.
  • Barva mechanismu je vždy bílá.
  • Roletu na fixní okno je možné vrtat podobně jako standardní žaluzie.
  • U látek s nižší gramáží mohou prosvítat vodicí lanka.
  • Roletový systém je vybavený hliníkovou lištou a samosvorným mechanismem.
  • Tkanina je vybavená tunely, které vytvářejí vlny. Vzhledem k typu použité tkaniny se vlny vždy netvoří pravidelně. Tunely jsou řazeny každých 20 cm.
  • Po úplném svinutí pokryje žaluzie asi 15 % své výšky.
  • Textilie lze prát při 30 °C.