Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Jak si zajistit co největší soukromí v bytě či domě s roletami FOA

Hledáte vhodné zastínění do Vašeho domu, které by příjemně regulovalo příchod denního světla a zároveň mu poskytovalo dostatek soukromí? Vsaďte na rolety a žaluzie FOA. 

Co to vlastně rolety a žaluzie FOA jsou, jak fungují a proč byste si je měli do své ložnice, koupelny či do jakékoliv jiné místnosti ve Vašem domě pořídit i Vy? 

clanek_001

Dostatek soukromí díky roletám a žaluziím FOA

Jaké konkrétní rolety či žaluzie Vašemu domovu poskytnou dostatek soukromí? 

 

  • Rolety Den a noc FOA
  • Římské rolety FOA
  • Látkové rolety FOA
  • Rolety plisé FOA
  • Termo rolety FOA
  • Vertikální žaluzie FOA

 

 

 

clanek_002

Rolety Den a noc FOA

První variantou, která Vašemu domovu může poskytnout dostatek soukromí, jsou rolety Den a noc FOA. Rolety Den a noc FOA představují to nejlepší, co poskytuje spojení žaluzií a běžných látkových rolet. Jsou velmi oblíbeným a praktickým stíněním domácností i kanceláří. Jednoduchý princip střídání průhledných a neprůhledných pásů látky dovoluje plynule regulovat stínění přes den a zajištění soukromí v noci. 

Rolety Den a noc, stejně jako i další námi nabízené rolety a žaluzie, si u nás navíc můžete pořídit v nejrůznějším barevném provedení. To je také záruka, že si u nás ty pravé rolety či žaluzie pro svůj domov vybere skutečně každý. Rolety jsou navíc již složené a mají několik variant provedení montáže. Můžete je připevnit zavěšením na okno (bez vrtání) nebo přivrtat do okenního rámu, do zdi, či do stropu.

clanek_003 

Římské rolety FOA

Další variantou zastínění interiéru, která zároveň zajišťuje soukromí, jsou římské rolety FOA

Římské neboli řasící rolety jsou něco mezi závěsem a klasickou roletou. Mohou být prosté, ale i různě ozdobné a lze je zavázat nebo upevnit v jakékoliv výšce okna.

Zatímco klasické rolety jsou většinou zhotoveny z jednoduchého pruhu jednobarevné látky a zatahují se pomocí tenkého řetízku nebo šňůrky, římské rolety mají například všité různé ozdobné pásky či stuhy, pomocí kterých lze roletu nařasit a v požadované výšce připevnit. Římské rolety proto vypadají velmi ozdobně a jsou obzvlášť vhodné do interiérů, které potřebují oživit a zpestřit.

clanek_004

Látkové rolety FOA

Opomenout nesmíme ani látkové rolety FOA, které se v poslední době vrací opět do módy. Jsou to totiž právě látkové rolety, které chrání domov před slunečním světlem, teplem a nežádoucími pohledy zvenčí. Díky velkému množství nabízených barevných variací tvoří látkové rolety zároveň také výrazný designový prvek Vašeho domova.

Látkové rolety jsou navíc tak oblíbené i proto, že kryjí skleněnou plochu okna ze 100 %. V porovnání se žaluziemi nebo roletami Den a noc je pomocí látkových rolet snazší docílit úplného zatemnění.

clanek_005

Rolety plisé FOA

Plisé rolety představují dokonalý a estetický způsob zastínění a ochrany před slunečním zářením a pronikáním tepla z něj do interiéru. Díky své variabilitě jsou vhodné k zastínění všech typů oken a prosklených ploch, včetně šikmých střešních oken.

clanek_006

Termo rolety FOA

Jak už napovídá název, Termo rolety pracují kromě světla hlavně s teplem. Připomínají běžné rolety do oken, ale jsou vybaveny termo látkou pro úplné zatemnění a ochranu před horkými letními dny. Velkou výhodou termo rolet tedy je, že v létě chrání interiér před přehřátím a v zimě zabraňují úniku tepla z místnosti.

Termo rolety patří mezi běžné látkové rolety. Rozdíl je zejména v použité látce, která svými vlastnostmi umožňuje blokování jak světla, tak hlavně tepla. Vždy si tedy můžete nastavit přesně tu teplotu, která Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či roční době.

clanek_007

Vertikální žaluzie FOA

Zmínit samozřejmě musíme i vertikální žaluzie FOA, které jsou vhodné zejména k zastínění velkých prosklených ploch. Kromě běžných pokojů jsou tak vhodné například také do kanceláří. 

Jakou látku rolet a žaluzií zvolit do konkrétních místností?

Rolety a žaluzie ovšem neposkytují Vašemu domovu pouze soukromí, ale zároveň v něm také regulují světelné podmínky. Podle toho, jak daná látka propouští světlo, se hodí do určitých místností. Jaká látka se proto hodí do kuchyně, a která je naopak vhodná do ložnice, koupelny či dětského pokoje? 

Do jaké místnosti se hodí světlejší látky?

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla. Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Do jaké místnosti se hodí tmavší látky?

Naopak tmavší látky se hodí především do těch místností, které chceme co nejvíce zatemnit. A právě díky svým nadmíru uspokojivým zatemňovacím schopnostem jsou tmavší rolety a žaluzie vhodné především do pokojů, kde spíme – tedy do ložnic, dětských pokojů a pokojů pro hosty. Takové rolety mohou během dne sloužit k příjemnému zastínění a regulaci ostrých slunečních paprsků i zajištění soukromí a večer, kdy se chystáme ulehnout ke spánku, je můžeme snadno zatemnit. 

8 vzorků zdarma až k Vám domů

Jestliže si náhodou nebudete během výběru nových rolet či žaluzií FOA s čímkoliv jisti, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova. 

Správně odhadnout, jak budou rolety a žaluzie po instalaci v daném pokoji působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe, a vyberete tak ty pravé rolety skutečně na míru interiéru svého domova

Okenní fólie pro ještě větší soukromí

Pokud máte pocit, že rolety či žaluzie FOA nevytvoří u Vás doma dostatek soukromí, můžete navíc zkusit vsadit na okenní folii.

Pokud se pro tuto variantu rozhodnete, jistě si nechte poradit od profesionála, který Vám doporučí vhodný typ právě pro Váš dům a řekne Vám vše potřebné k aplikaci folie na okno.

Ani okenní folie však není zárukou 100% zatemnění. I přes folii lze během noci zvenčí v osvětlené místnosti vidět všechny kontury nebo siluety. V takovém případě můžete kromě rolet, žaluzií nebo folií zkusit vsadit ještě na tmavé závěsy, které rovněž zajišťují dostatek soukromí. 

A pokud byste náhodou potřebovali s něčím ohledně rolet a žaluzií FOA poradit, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi roletami byli maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin. Ke spojení s námi můžete využít naši infolinku na čísle +420 555 222 462 nebo e-mail info@foa.cz.