Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Mezonetový byt

Dvoupodlažní byty neboli takzvané mezonety jsou díky své atypičnosti v poslední době čím dál víc žádané a vyhledávané. Jaké hlavní výhody a nevýhody mezonetové byty ukrývají, pro koho jsou především určené a proč rolety FOA oceníte i v tomto netypickém interiéru? 

Mezonetové byty nejsou rozhodně pro každého. Jedná se o originální bydlení pro všechny, kterým se mohou obyčejné byty či domy zdát příliš fádní. Je však třeba počítat i s tím, že s sebou tato nevšednost přináší řadu nevýhod. 

clanek_001

Nemalá investice

Pokud se rozhodnete pořídit si mezonetový byt, připravte se na to, že Vás to bude něco stát. Právě mezonety jsou totiž velmi žádaným zbožím, a to se odvíjí především na jejich pořizovací ceně. Počítat navíc musíte i s vyššími náklady na jeho provoz, neboť má mezonet zpravidla více oken, čímž se zvyšují jeho náklady na vytápění. Jestliže tedy i Vy toužíte po mezonetu, je třeba si uvědomit, zda Vám to za to skutečně stojí.

Jedinečný výhled

I když kvůli velkému množství oken v mezonetu poměrně dost protopíte, na druhou stranu za to ale získáte i něco příjemného – jedinečný výhled. Právě okna a celková otevřenost prostoru jsou totiž hlavní ozdobou každého mezonetu, díky které je dvoupodlažní byt velmi vzdušný, světlý a především výjimečný. Jestliže tedy i Vás lákají nekonečné výhledy, mezonet je pro Vás jako stvořený. 

clanek_002

Teplotní nepoměr

Za hlavní problém mezonetu lze považovat také poměrně velké teplotní výkyvy. Přetopené patro a chladné přízemí odradí od koupi mezonetu ne jednoho zájemce. Jelikož teplý vzduch stoupá vzhůru, patro bývá většinou přetopené, zatímco přízemí zůstává relativně chladné. Přitom žádaný by byl přesně opačný stav, neboť ložnice, ve kterých by mělo být chladněji, jsou v mezonetech obvykle situovány právě v přehřátém patře. V tu chvíli se Vám vyplatí vsadit na správné a maximálně promyšlené dimenzování topných těles či na rolety a žaluzie FOA. Právě ty totiž nejen, že chrání Váš domov před ostrými slunečními paprsky a s tím spojeným nadměrným vyhříváním interiéru, ale zároveň také napomáhají s únikem tepla z interiéru během chladnějších dnů. Obzvláště se pak do mezonetových bytů hodí Termo rolety či Rolety na střešní okna. Možností máte ovšem mnohem víc. 

clanek_003

Rolety a žaluzie FOA do každého mezonetu

Jaké rolety či žaluzie jsou do mezonetů vhodné? 

 

 

 

Rolety Den a noc FOA

První variantou ochrany interiéru před sluncem, kterou Vám nabízíme, jsou rolety Den a noc od FOA. Představují to nejlepší, co poskytuje spojení žaluzií a běžných látkových rolet. Jsou velmi oblíbeným a praktickým stíněním domácností i kanceláří. Jednoduchý princip střídání průhledných a neprůhledných pásů látky dovoluje plynule regulovat stínění přes den a zajištění soukromí v noci. 

Rolety Den a noc, stejně jako i další námi nabízené rolety a žaluzie, si u nás navíc můžete pořídit v nejrůznějším barevném provedení. To je také záruka, že si u nás ty pravé rolety či žaluzie pro svůj domov vybere skutečně každý.

Římské rolety FOA

Další variantou zastínění interiéru jsou římské rolety FOA. Římské neboli řasící rolety jsou něco mezi závěsem a klasickou roletou. Mohou být prosté, ale i různě ozdobné a lze je zavázat nebo upevnit v jakékoliv výšce okna.

Zatímco klasické rolety jsou většinou zhotoveny z jednoduchého pruhu jednobarevné látky a zatahují se pomocí tenkého řetízku nebo šňůrky, římské rolety mají například všité různé ozdobné pásky či stuhy, pomocí kterých lze roletu nařasit a v požadované výšce připevnit. Římské rolety proto vypadají velmi ozdobně a jsou obzvlášť vhodné do interiérů, které potřebují oživit a zpestřit.

Látkové rolety FOA

Opomenout nesmíme ani látkové rolety FOA, které se v poslední době vrací opět do módy. Jsou to totiž právě látkové rolety, které chrání domov před slunečním světlem, teplem a nežádoucími pohledy zvenčí. Díky velkému množství nabízených barevných variací tvoří látkové rolety zároveň také výrazný designový prvek Vašeho domova.

Látkové rolety jsou navíc tak oblíbené i proto, že kryjí skleněnou plochu okna ze 100 %. V porovnání se žaluziemi nebo roletami Den a noc je pomocí látkových rolet snazší docílit úplného zatemnění.

Rolety plisé FOA

Plisé rolety představují dokonalý a estetický způsob zastínění a ochrany před slunečním zářením a pronikáním tepla z něj do interiéru. Díky své variabilitě jsou vhodné k zastínění všech typů oken a prosklených ploch, včetně šikmých střešních oken.

clanek_004

Termo rolety FOA

Jak už napovídá název, termo rolety pracují kromě světla hlavně s teplem. Připomínají běžné rolety do oken, ale jsou vybaveny termo látkou pro úplné zatemnění a ochranu před horkými letními dny. Velkou výhodou termo rolet tedy je, že v létě chrání interiér před přehřátím a v zimě zabraňují úniku tepla z místnosti.

Termo rolety patří mezi běžné látkové rolety. Rozdíl je zejména v použité látce, která svými vlastnostmi umožňuje blokování jak světla, tak hlavně tepla. 

Rolety na střešní okna FOA

Rolety pro střešní okna musí kromě své stínicí funkce splňovat ještě jeden náročný požadavek – neprověšovat se i při extrémním úhlu naklonění okna. Střešní rolety proto nemůžete jen tak nahradit žaluziemi nebo běžnými roletami. Právě proto Vám nabízíme i rolety speciálně navržené pro potřeby střešních oken, které se v mezonetových bytech nachází poměrně často. 

Rolety Plisé na střešní okna FOA

Kromě běžných rolet pro střešní okna najdete na našem webu také plisé rolety do střešních oken. Plisé rolety na střešní okna zajišťují regulaci příchozího a odchozího světla tak, aby bez ohledu na počasí za okny bylo uvnitř pokoje vždy tolik světla, kolik si právě přejete mít.

clanek_005

8 vzorků zcela zdarma

Pokud si náhodou nebudete během výběru nových rolet či žaluzií FOA do Vašeho mezonetového bytu s čímkoliv jisti, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova. 

Správně odhadnout, jak budou rolety a žaluzie po instalaci v daném pokoji působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe, a vyberete tak ty pravé rolety skutečně na míru interiéru svého domova