Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Termo rolety – skrytý diamant ve Vaší domácnosti

Horké letní dny jsou tu a mnozí z Vás možná řeší, jak ideálně ochránit interiér svého domova před ostrými slunečními paprsky. Pokud si pořídíte Termo rolety FOA, můžete si u sebe doma vytvořit přesně takové podmínky, které Vám nejvíce vyhovují. A to nejen během léta, ale i v průběhu celého roku. 

Jak už samotný název napovídá, Termo rolety pracují kromě světla hlavně s teplem. Připomínají běžné rolety do oken, ale jsou vybaveny TERMO látkou pro úplné zatemnění a ochranu před horkými letními dny. Velkou výhodou Termo rolet je, že v létě chrání místnost před přehřátím a v zimě zabraňuje úniku tepla z místnosti.

Na první pohled patří Termo rolety mezi běžné látkové rolety. Rozdíl je zejména v použité látce, která svými vlastnostmi umožňuje blokování jak světla, tak hlavně tepla. Vždy si tedy můžete v interiéru svého domova nastavit přesně tu teplotu, která Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či roční době

clanek_001

Termo rolety FOA

Termo rolety jsou jednoduchým, avšak velmi elegantním a funkčním doplňkem každého interiéru. Na zadní straně mají energeticky efektivní stříbrnou pogumovanou vrstvu, která tlumí pronikání slunečního světla do místnosti na minimum. Díky této vrstvě jsou rolety zcela zatemňující a do jisté míry chrání místnost před přehřátím slunečními paprsky

Rovněž díky roletám neproniknou do Vašeho domova ani zvědavé pohledy zvenčí a rolety Vám tak poskytnou pocit maximálního soukromí. Obzvláště pak tehdy, pokud okna Vašeho domova směřují do rušné ulice. 

Jednoduchá montáž a široká nabídka barev 

Termo rolety u nás najdete v mnoha barevných odstínech, které perfektně zapadnou prakticky do každého interiéru. Barvu profilu si můžete pořídit v bílém, hnědém nebo stříbrném odstínu.

Termo rolety vyrábíme ve třech různých kazetách – otevřená, POLO a MAXI a v délce 150 cm, 220 cm a v šířce 30 cm až 210 cm.

Co se upevnění a montáže Termo rolet týče, snadnější už to být opravdu nemůže. Naše Termo rolety Vám přijdou již složené, díky čemuž je zvládnou upevnit během několika minut skutečně úplně všichni. Rolety je možné montovat několika způsoby, a to s vrtáním do okenního rámu či do zdi nebo bez vrtání zavěšením

Termo rolety navíc vyrábíme podle Vašich individuálních požadavků na výšku, šířku a typ zavěšení.

clanek_002

Údržba a čištění Termo rolet FOA

Rolety bývají neustále vystavovány prachu a znečištění. U čištění Termo rolet ale nemusíte mít vůbec žádné obavy. Jejich údržba je velmi snadná a časově nenáročná. Termo rolety jdou velmi snadno sundat, a proto bude jednodušší i umývání oken. Inspirujte se našimi radami pro údržbu a čištění.

Čištění rolet na okně

Při čištění není nutné roletu z okna sundávat. Ušetříte si tak práci s demontáží a montáží. Pokud však vyžaduje hloubkové čištění, můžete roletu bez obav sundat, ale nejlépe se Vám bude čistit ve svislé poloze na okně.

Začněte s prachem pomocí prachovky 

Termo rolety FOA mají antistatickou úpravu. Ta však nevydrží věčně. Výhodou oproti klasickým žaluziím je, že se rolety neustále oklepávají a prach na nich prakticky nezůstává. Pokud se tak přeci jen stane, stačí použít obyčejnou prachovku nebo vysavač na nejnižší možný výkon.

Upřednostněte suchý hadřík

Pokud je to možné, rolety čistěte pouze suchým hadříkem. Při větším znečištění můžete použít i hadřík navlhčený, ale nechte pak roletu dobře proschnout, než ji zarolujete.

Můžete použít jemný čisticí prostředek

Je-li roleta příliš znečištěná, můžete použít i jemný čisticí prostředek. Nejprve však vyzkoušejte reakci dané látky na skrytém místě, které není vidět. Pokud po uschnutí neuvidíte na látce žádné změny, můžete začít s čištěním pomocí čisticího prostředku i jinde, tedy na viditelných místech. 

Na čištění Termo rolet nepoužívejte kartáče, písek ani jiné drsné předměty. Povrch rolety by se mohl poškodit.

Vysavač používejte na nejnižší výkon

Jak už bylo zmíněno, Termo rolety je možné čistit také s pomocí vysavače. Použijte však vhodný nástavec hadice a snižte výkon vysavače na minimum.

Rolety neperte ani nežehlete

Termo rolety neperte ani nežehlete. V případě velkého znečištění je raději zaneste do profesionální prádelny, kde si s odolnou špínou poradí snadno a rychle. 

clanek_003

Tipy a rady na závěr 

  • Největší výhodou rolet od FOA je, že jsou již složené. Díky tomu ušetříte čas a navíc jsou rolety pevnější.
  • Rolety na zavěšení se hodí do 99,9 % eurooken.
  • Barvu mechanismu volte dle barvy okna.
  • Roletu na fixní okno je možné vrtat, podobně jako standardní žaluzie. Díky tomu, že naše rolety mají zadní plastový profil, můžete ho celý polepit kvalitní oboustrannou lepicí páskou nebo kvalitním lepidlem.

Vzorky zdarma až k Vám domů

clanek_004

Jestliže si při výběru nových Termo rolet nebudete s čímkoliv vědět rady, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova. 

Správně odhadnout, jak budou rolety po instalaci v daném pokoji působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak. Proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve svém obýváku. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky, a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v konkrétní místnosti, a až poté si rolety a žaluzie v klidu objednat. 

Nebojte se na nás kdykoliv obrátit

A pokud byste náhodou potřebovali s něčím ohledně Termo rolet FOA poradit, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi roletami byli maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin. Ke spojení s námi můžete využít naši infolinku na čísle +420 555 222 462 nebo e-mail info@foa.cz.