Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Proč dávat přednost přirozenému světlu před umělým?

Světlo dokáže značně ovlivňovat kvalitu našeho života, naši náladu, naše zdraví i duševní pohodu. Dostatek přirozeného světla je tak pro spokojený život člověka skutečně nezbytný. Umělým světlem však přirozené světlo nahradit nelze. Jak si tedy můžete ideální světelné podmínky vytvořit u sebe doma snadno a rychle? 

Věděli jste, že nesoustředěnost a nepozornost u dětí mohou být vyvolány nejen nějakou poruchou, ale především také nevhodným výběrem osvětlení? Nepodceňujte proto světelné podmínky u Vás doma a vždy se snažte dávat přednost přirozenému světlu před tím umělým. 

clanek_001

Přirozené světlo versus umělé

Umělému osvětlení nejsou děti vystavovány pouze doma, ale především pak ve škole. Stejně tak bývají umělému světlu vystaveni i dospělí, kteří tráví většinu pracovní doby v kancelářích či velkých fabrikách. S tím, jaké světelné podmínky poskytuje Vašim dětem škola a Vám zaměstnavatel, toho příliš nezmůžete. O to více se ale snažte zasoustředit na to, abyste dostatek denního světla měli alespoň u sebe doma

Umělé světlo se totiž nikdy nemůže ani zdaleka vyrovnat tomu dennímu. Denní světlo je zcela nenahraditelné, a navíc má také pozitivní vliv na dětský zrak.

Umělé světlo je jednotvárné a bez blahodárných účinků na lidský metabolismus. Je skutečně prokázané, že dostatek denního světla působí pozitivně nejen na dětskou psychiku, ale i na psychiku dospělých. Díky tomu pak mnohem lépe snášíme každodenní povinnosti, jsme méně podráždění a máme více energie. Denní světlo má navíc příznivý vliv také na naše kosti, metabolismus, a dokonce i imunitu.

Pokud se tedy chystáte stavět nový dům nebo si pořídit byt, zaměřte svou pozornost právě i na to, zda je v dané nemovitosti dostatek přirozeného světla, a následně zvažte, jaké zastínění do interiéru svého domova pořídíte. Za ideální řešení se považuje takové zastínění, které lze snadno ovládat, a jednoduše tak přizpůsobit míru zastínění dané světelnosti. 

Rolety a žaluzie FOA 

S vytvořením vhodných světelných podmínek u Vás doma Vám mohou skvěle pomoci také rolety a žaluzie FOA. Právě ty totiž do interiéru propouští požadované množství denního světla, příjemně regulují ostrý sluneční svit, během chvilky se zároveň dají prakticky zcela zatemnit a vytváří v interiéru dostatek soukromí, pokud okna Vašeho bytu či domu směřují do rušné ulice. 

Jaké rolety či žaluzie si tedy můžete pořídit? 

 

  • Rolety Den a noc FOA
  • Římské rolety FOA
  • Rolety plisé FOA
  • Termo rolety FOA
  • Rolety na střešní okna FOA
  • Vertikální žaluzie FOA

 

 

Rolety Den a noc FOA

První variantou regulace světla v interiéru, kterou Vám nabízíme, jsou rolety Den a noc od FOA. Představují to nejlepší, co poskytuje spojení žaluzií a běžných látkových rolet. Jsou velmi oblíbeným a praktickým stíněním domácností i kanceláří. Jednoduchý princip střídání průhledných a neprůhledných pásů látky dovoluje plynule regulovat stínění přes den a zajištění soukromí v noci. 

Rolety Den a noc, stejně jako i další námi nabízené rolety a žaluzie, si u nás navíc můžete pořídit v nejrůznějším barevném provedení. To je také záruka, že si u nás ty pravé rolety či žaluzie pro svůj domov vybere skutečně každý.

clanek_002

Římské rolety FOA

Další variantou zastínění interiéru, která zároveň také příjemně zpestří celý interiér, jsou římské rolety FOA. Římské neboli řasící rolety jsou něco mezi závěsem a klasickou roletou. Mohou být prosté, ale i různě ozdobné a lze je zavázat nebo upevnit v jakékoliv výšce okna.

Zatímco klasické rolety jsou většinou zhotoveny z jednoduchého pruhu jednobarevné látky a zatahují se pomocí tenkého řetízku nebo šňůrky, římské rolety mají například všité různé ozdobné pásky či stuhy, pomocí kterých lze roletu nařasit a v požadované výšce připevnit. Římské rolety proto vypadají velmi ozdobně a jsou obzvlášť vhodné do interiérů, které potřebují oživit a zpestřit.

clanek_003

Rolety plisé FOA

Plisé rolety představují dokonalý a estetický způsob zastínění a ochrany před slunečním zářením a pronikáním tepla z něj do interiéru. Díky své variabilitě jsou vhodné k zastínění všech typů oken a prosklených ploch, včetně šikmých střešních oken.

Rolety Vám nabízíme ve variantách kazet Plisé Economy, Plisé s profilem Classic a Plisé s profilem Decor ve více než 90 látkách, kdy jednotlivé typy kazet pak mají různé možnosti uchycení

clanek_004

Termo rolety FOA

Jak už napovídá název, Termo rolety pracují kromě světla hlavně s teplem. Připomínají běžné rolety do oken, ale jsou vybaveny termo látkou pro úplné zatemnění a ochranu před horkými letními dny. Velkou výhodou Termo rolet tedy je, že v létě chrání interiér před přehřátím a v zimě zabraňují úniku tepla z místnosti.

Termo rolety patří mezi běžné látkové rolety. Rozdíl je zejména v použité látce, která svými vlastnostmi umožňuje blokování jak světla, tak hlavně tepla. Vždy si tedy můžete nastavit přesně tu teplotu, která Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či roční době.

clanek_005

Rolety na střešní okna FOA

Rolety pro střešní okna musí kromě své stínicí funkce splňovat ještě jeden náročný požadavek – neprověšovat se i při extrémním úhlu naklonění okna. Střešní rolety proto nemůžete jen tak nahradit žaluziemi nebo běžnými roletami. Právě proto Vám nabízíme i rolety speciálně navržené pro potřeby střešních oken

clanek_006

Vertikální žaluzie FOA

Zmínit samozřejmě musíme i Vertikální žaluzie FOA, které jsou vhodné zejména k zastínění velkých prosklených ploch. Kromě běžných pokojů jsou tak vhodné například také do kanceláří. 

Konkrétně si pak můžete Vertikální žaluzie vybrat ve čtyřech základních typech ovládání ve více než 70 látkách.

clanek_007

8 vzorků zcela zdarma až k Vám domů

A jestliže si náhodou nebudete během výběru nových rolet či žaluzií FOA s čímkoliv jisti, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova. 

Správně odhadnout, jak budou rolety a žaluzie po instalaci v daném pokoji působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe, a vyberete tak ty pravé rolety skutečně na míru interiéru svého domova

A pokud byste náhodou potřebovali s něčím ohledně rolet a žaluzií FOA poradit, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi roletami byli maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin. Ke spojení s námi můžete využít naši infolinku na čísle +420 555 222 462 nebo e-mail info@foa.cz.