Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Praktické vychytávky, které Vás potěší během letních dnů

Léto je v plném proudu, a tak možná i Vy řešíte, jak se během horkých dnů jednoduše ochladit a jak před horkem ochránit i svůj dům. Tak právě pro Vás jsme si připravili několik praktických rad a tipů, které jistě oceníte. 

clanek_001

5 tipů, jak se během léta ochladit

Možností, jak se v parném létě příjemné osvěžit, je nespočet. Tady je alespoň pár z nich:

 

  • Studené sprchy a obklady
  • Odložte přikrývku
  • Studené pokrmy
  • Nezapomínejte na pitný režim
  • Větrejte chytře

 

 

Studené sprchy a obklady

Pokud je Vám doma během léta skutečně horko, napusťte do umyvadel a vany několik centimetrů ledové vody. Ta se bude v horku rychle odpařovat a nejen, že ochladí, ale především také příjemně zvlhčí jinak poměrně suchý vzduch. Skvělým řešením jsou rovněž studené sprchy či obklady

Odložte přikrývku

Horko v ložnici během noci pak můžete zkusit vyřešit odložením přikrývky. Tedy, odložte přikrývku a spěte jen pod prostěradlem nebo povlakem, který před spaním navíc vložte na chvíli do mrazáku. Pod chladnou látkou se Vám bude usínat mnohem lépe. Stejně tak můžete do mrazáku vložit i pyžamo

Studené pokrmy

Rovněž se během léta vyhýbejte horkým a těžkým pokrmům a přednost spíše dejte lehkým salátům, studeným polévkám či smoothie. Sázkou na jistotu je pak i lahodná zmrzlina

clanek_002

Nezapomínejte na pitný režim

Obzvláště během léta byste neměli zapomínat na dostatečný pitný režim. Karafa s vodou, kostkami ledu a plátky citrusů by měla být automaticky součástí letní domácnosti. Pokud byste během léta pitný režim podcenili, mohli byste se cítit zbytečně unavení. 

Větrejte chytře

Co se týče větrání, během dne v létě okna téměř neotvírejte. Intenzivně větrejte výhradně brzy ráno a v noci. Jen tak totiž můžete předejít tomu, aby se do Vašeho domu dostal teplý letní vzduch. 

clanek_003

Kromě správného větrání je však důležité okna maximálně zatemnit vhodným typem zastínění. Za jedno takové vhodné zastínění se považují Termo rolety. Ty, jak už jejich název napovídá, pracují kromě světla hlavně s teplem. I když tedy na první pohled připomínají běžné rolety, jsou navíc vybaveny TERMO látkou pro úplné zatemnění a ochranu před horkými letními dny. Velkou výhodou Termo rolet je, že v létě chrání místnost před přehřátím a v zimě zabraňují úniku tepla z místnosti.

I když tedy z hlediska estetiky řadíme Termo rolety mezi běžné látkové rolety, rozdíl je zejména v použité látce, která svými vlastnostmi umožňuje blokování jak světla, tak hlavně tepla. Vždy si tedy můžete v interiéru svého domova nastavit přesně tu teplotu, která Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či roční době.

Termo rolety FOA

Termo rolety jsou jednoduchým, avšak velmi elegantním a funkčním doplňkem každého interiéru. Na zadní straně mají energeticky efektivní stříbrnou pogumovanou vrstvu, která tlumí pronikání slunečního světla do místnosti na minimum. Díky této vrstvě jsou rolety zcela zatemňující a do jisté míry chrání místnost před přehřátím slunečními paprsky

Rovněž díky roletám neproniknou do Vašeho domova ani zvědavé pohledy zvenčí a rolety Vám tak poskytnou pocit maximálního soukromí. Obzvláště pak tehdy, pokud okna Vašeho domova směřují do rušné ulice. 

Jednoduchá montáž a široká nabídka barev 

Termo rolety u nás najdete v mnoha barevných odstínech, které perfektně zapadnou prakticky do každého interiéru. Barvu profilu si můžete pořídit v bílém, hnědém nebo stříbrném odstínu.

Termo rolety vyrábíme ve třech různých kazetách – otevřená, POLO a MAXI a v délce 150 cm, 220 cm a v šířce 30 cm až 210 cm.

Co se upevnění a montáže Termo rolet týče, snadnější už to být opravdu nemůže. Naše Termo rolety Vám přijdou již složené, díky čemuž je zvládnou upevnit během několika minut skutečně úplně všichni. Rolety je možné montovat několika způsoby, a to s vrtáním do okenního rámu či do zdi nebo bez vrtání zavěšením

Termo rolety navíc vyrábíme podle Vašich individuálních požadavků na výšku, šířku a typ zavěšení.

clanek_004

Jak o Termo rolety pečovat? 

Běžné rolety bývají neustále vystavovány prachu a znečištění. U Termo rolet ale nemusíte mít z čištění vůbec žádné obavy. Jejich údržba je velmi snadná a časově nenáročná. Termo rolety jdou velmi snadno sundat, a proto bude jednodušší i umývání oken. Inspirujte se našimi radami pro údržbu a čištění.

 

 

Čištění rolet na okně

Při čištění není nutné roletu z okna sundávat. Ušetříte si tak práci s demontáží a montáží. Pokud však vyžaduje hloubkové čištění, můžete roletu bez obav sundat, ale nejlépe se Vám bude čistit ve svislé poloze na okně.

Začněte s prachem pomocí prachovky 

Termo rolety FOA mají antistatickou úpravu. Ta však nevydrží věčně. Výhodou oproti klasickým žaluziím je, že se rolety neustále oklepávají a prach na nich prakticky nezůstává. Pokud se tak přeci jen stane, stačí použít obyčejnou prachovku nebo vysavač na nejnižší možný výkon.

Upřednostněte suchý hadřík

Pokud je to možné, rolety čistěte pouze suchým hadříkem. Při větším znečištění můžete použít i hadřík navlhčený, ale nechte pak roletu dobře proschnout, než ji zarolujete.

Můžete použít jemný čisticí prostředek

Je-li roleta příliš znečištěná, můžete použít i jemný čisticí prostředek. Nejprve však vyzkoušejte reakci dané látky na skrytém místě, které není vidět. Pokud po uschnutí neuvidíte na látce žádné změny, můžete začít s čištěním pomocí čisticího prostředku i jinde, tedy na viditelných místech. 

Na čištění Termo rolet nepoužívejte kartáče, písek ani jiné drsné předměty. Povrch rolety by se mohl poškodit.

Vysavač používejte na nejnižší výkon

Jak už bylo zmíněno, Termo rolety je možné čistit také s pomocí vysavače. Použijte však vhodný nástavec hadice a snižte výkon vysavače na minimum.

Rolety neperte ani nežehlete

Termo rolety neperte ani nežehlete. V případě velkého znečištění je raději zaneste do profesionální prádelny, kde si s odolnou špínou poradí snadno a rychle. 

Shrnutí na závěr

  • Pořiďte si vhodný typ zastínění. Ideální jsou Termo rolety, které Váš dům před horkem skvěle ochrání
  • Během dne zbytečně neotvírejte okna. Větrejte výhradně brzy ráno a v noci.
  • Pozor na elektroniku a spotřebiče (TV, žehlička, varná deska počítač), které mohou být nežádoucím zdrojem tepla.
  • Rozvěste po místnostech vlhké ručníky. Před spaním dejte pyžamo do mrazáku.
  • Vychlazené pokrmy, pití, led a zmrzlina Vás ochladí za jakékoliv situace.