Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Lze vidět přes rolety zvenku? Ne, pokud vyberete ty správné!

Nikomu není příjemné, když cizí člověk kouká do jeho domova a prohlíží si, co uvnitř má. Braňte se zvědavým pohledům pomocí vhodné stínicí techniky. Stačí zvolit rolety s látkou, která má dostatečnou hustotu vlákna a gramáž. Účinně tak zablokujete výhled každému, kdo jde okolo. Některé typy dokonce zakryjí okno natolik, že ani nejde poznat, zda se u Vás doma svítí, nebo ne. Poradíme, jak vybrat ty pravé.

clanek_001

Rolety Den a noc, maximální soukromí i styl 

Rolety Den a noc poskytnou ochranu před sluncem i pouličním světlem. Zároveň dokážou zablokovat výhled náhodným kolemjdoucím. S našimi roletami Den a noc si můžete být jistí. Opravdu je možné mít módní rolety, ale zároveň domácnost v bezpečí.

Nejprve však něco o tom, jak rolety Den a noc fungují. Na roletách Den a noc se střídají průhledné a neprůhledné pásy látky. Snadno si tak můžete určit stupeň zastínění i soukromí. A to nezávisle na tom, zda je venku noc nebo den.

Při navíjení látky z kazety či do kazety se budou pásy různě překrývat. Můžete tedy docílit toho, že se překryjí úplně a průsvitná látka nebude viditelná. Díky tomuto chytrému mechanismu zamezíte komukoliv zvenčí, aby prohlédl až do Vaší domácnosti. Na rolety se dá spolehnout jak v každodenním režimu, tak když jedete například na dovolenou, a chcete tak odradit případné zloděje.

TIP: Chcete mít jistotu, že bude v době Vaší nepřítomnosti domácnost v bezpečí? Podívejte se na naše tipy – Jak ochránit domov proti zlodějům

Je však důležité vybrat správnou látku. Některé typy jsou více průhledné než jiné. To je dáno hustotou vláken a gramáží. Látky, které mají zatemňující vlastnosti, jsou v tomto ohledu lepší. Pokud tedy hledáte co nejvyšší stupeň soukromí a ochranu před zvědavci, vybírejte z látek s přívlastkem Zatemňující. Zároveň platí, že tmavé látky jsou ještě o stupeň méně průhledné než ty světlejší. Pojďme si o nich něco říct.

 

  • Látka Standard Zatemňující: Vyšší stupeň zatemnění, a tedy i vyšší stupeň soukromí. Látka má luxusní žíhaný vzor, který připomíná přírodní materiály. Materiál je 100% polyester.
  • Látka Standard Zatemňující Slim: Od předchozího typu se liší užšími pruhy látky. Opět vyrobeno ze 100 % z polyesteru.
  • Látka Premium Zatemňující Fine: Tuto látku nabízíme v základních barevných tónech. Lze ji pořídit například v černé variantě. Skrze takovou látku máte 100% ochranu. Má žíhaný vzor. Vyrobeno z polyesteru.
  • Látka Premium Zatemňující Magnum: Tato látka místnost zatemní ještě více než látka přírodní a je velmi pevná. Je to látka s nejvyšší gramáží a nejširšími barevnými pruhy. Průhlednou část tvoří luxusní hladká lesklá látka. 100% polyester. 
  • Látka Premium Blackout: Tento typ poskytuje nejvyšší míru zatemnění, které je možné u rolet Den a noc dosáhnout. Vnitřní vrstva je tvořena tmavými vlákny, a proto dochází k maximálnímu možnému zatemnění místnosti. 100% polyester. Zajistí, že zvenku nikdo nic neuvidí.

 

Následující typy látek zabrání tomu, aby bylo zvenku dovnitř vidět. Ovšem propouští trochu světla, a proto je poznat, zda se uvnitř svítí nebo ne.

 

  • Látka Standard Pruhovaná Slim: Pokud chcete něco neobvyklého a se zajímavým designem, látka Standard Pruhovaná Slim zaujme líbivým pruhovaným vzhledem zatemňujících lamel. Díky vysoké gramáži poskytuje dostatečné soukromí. Vyrobeno z polyesteru.
  • Látka Standard Žíhaná: Vysoká gramáž, neprůhlednost a krásný, přírodní vzhled. Látka Standard Žíhaná připomíná dřeviny. Ani nepoznáte, že se vyrábí z polyesteru.

 

Více o látkách rolet Den a noc se dozvíte v článku Typy látek pro rolety Den a noc.

clanek_002

Skrze látkové rolety neuvidí ani Bystrozraký 

Další typ produktů, které Vám doporučujeme, jsou klasické látkové rolety. Pokud je zatáhnete, z domácnosti rázem vytvoříte pevnost, do které nepronikne ani to nejzvědavější oko. Co se týče zatmívací stínicí techniky, tak právě látkové rolety jsou nejžádanější.

TIP: Pracujete na noční směny? Máte malé miminko? Nebo patříte mezi vášnivé fandy domácího kina? Vytvořte doma tu správnou atmosféru s maximálním zatemněním. Poradíme, jaké látky vybrat. Vše se dozvíte v článku Jak co nejlépe zatemnit místnost.

Největší výhodou látkových rolet je, že skrz ně není vidět ani v noci, ani přes den. Zatímco rolety Den a noc propouští trochu světla a lze poznat, že se uvnitř svítí, přes látkové rolety není vidět ani světlo. Klíčem však je vybrat správnou velikost. To znamená nechat si roletu vyrobit na míru, což pro Vás rádi uděláme.

Proč nesázet na nákup v hobby marketu? V případě, že koupíte látkovou roletu v obchodě, nebude na okno dokonale doléhat. A tak každý zvenku uvidí, zda se uvnitř svítí, jestli tam někdo doopravdy je atd. Tato vlastnost je klíčová kdykoliv, když potřebujete domácnost co nejlépe zabezpečit. 

Dávejte si tedy pozor na mezírky na okrajích stínicí techniky, tedy mezi roletou a rámem! Bezpečně se jim vyhnete tak, že si objednáte rolety na míru u značky FOA, které Vašemu oknu padnou jako Popelce střevíček. 

Nezapomeňte však, že i rolety na míru je potřeba dobře změřit. Jinak budou mít stejný efekt jako kousky, které jsou masově vyráběné. V textu Jak změřit látkové rolety poradíme, jak na to.

Pokud chcete dosáhnout co nejvyššího soukromí, je důležité zvolit tu správnou látku. Platí, že čím tmavší barvy roleta má, tím méně je skrz ni vidět. Ovšem i látky s vysokou gramáží můžete pořídit ve světlejších provedeních. Efekt bude stejný, jako u tmavých barev. Jaké mají ty nejlepší vlastnosti?

  • Látka Standard Barevná LA: Silná látka, která je neprůhledná. Tmavé odstíny nepropouští sluneční světlo, ale látka není zcela zatemňující. Světlé odstíny propouští světlo částečně. Vyrobeno z polyesteru.
  • Látka Standard Barevná LE: Látka je silná, pevná a neprůhledná. Tmavé odstíny nepropouští sluneční světlo, ale látka není zcela zatemňující. Světlé odstíny propouští světlo částečně. Rovněž vyrobená ze syntetiky.
  • Látka Standard Barevná LT: Silná, pevná. Je neprůhledná, takže siluety nejsou rozpoznatelné, ale sluneční světlo částečně propouští. Není zatemňující. Vyrobená z polyesteru.
  • Látka Standard Zatemňující LM: Zcela neprůhledná. Pokud tedy chcete maximální stupeň soukromí, doporučujeme tento typ. Nepropouští žádné světlo, jelikož je na zadní straně potažená hladkou zatemňující vrstvou. Tento typ vyrábíme z polyesteru.
  • Látka Basic Žíhaná LS: Neprůhledná – siluety nelze rozpoznat. Ovšem částečně propouští sluneční světlo. Má moderní žíhaný vzhled, díky kterému dodáte interiéru prvek se zajímavou texturou. Vyrobeno z polyesteru.
  • Látka Premium Přírodní LSA: Silná a pevná látka, kterou vyrábíme z papíru a polyesteru. Díky tomu má originální přírodní vzhled. Je neprůhledná. Siluety skrze ni nejsou vidět, ale světlo trochu ano.

 

 

Více o látkách, ze kterých rolety vyrábíme, se dočtete v textu Typy látek pro látkové rolety.

clanek_003

Termo rolety na ochranu proti zvědavcům i extrémnímu počasí

Termo rolety vyrábíme ze speciálního TERMO materiálu. Z naší nabídky stínicí techniky tyto rolety zatemňují nejvíc. Díky této vlastnosti nikdo venku nepozná, co se u Vás doma momentálně děje. Můžete se třeba dívat na televizi. Číst si u lampičky. Nebo být pryč na dovolené. Zatažené termo rolety vytváří stále stejný efekt – naprosto neprůhlednou clonu. 

Tohoto efektu jsme docílili díky tomu, že jsme naši látku Termo Standard na jedné straně potáhli energeticky efektivní postříbřenou vrstvou. Ta zabraňuje jakémukoliv průhledu a zároveň blokuje světlo zevnitř i zvenku. 

Naše termo rolety mají také izolační vlastnosti. To znamená, že v létě zabrání horku, aby vnikalo dovnitř. A v zimě se zase postará o to, že teplo zůstane v místnosti. Díky termo roletám tak můžete ušetřit peníze za vytápění.

clanek_004

Římské rolety jsou dekorační, ale není skrz ně vidět

Pokud Vám nevadí, že skrz roletu bude poznat, zda se uvnitř svítí, také římské rolety Vám dobře poslouží. Zaujal Vás jejich zdobný vzhled a krásné řasení? Doporučujeme látku Standard Stínicí. Zastíní tak, že siluety nejsou rozpoznatelné. A tak nikdo nebude vědět, zda jste přítomní a jaké vybavení doma máte. Počítejte však s tím, že světlo mírně propouští.

clanek_005

Rolety plisé neprozradí žádné tajemství

Další variantou jsou rolety plisé. Dají se vytahovat jak ze spodní části oken směrem nahoru, tak z horní části směrem dolů. Díky tomu si snadno upravíte stupeň zastínění podle aktuálních potřeb. U rolet plisé, obdobně jako u římských rolet, nelze dosáhnout efektu úplného zastínění okna. Na okrajích bude světlo mírně prosvítat, a tak lze zvenku poznat, zda se u Vás svítí.

Ovšem poskytují dostatečné soukromí. Nejsou skrze ně vidět siluety a pozorovatel zvenku nepozná, co se u Vás doma děje a co tam všechno máte za nábytek či elektroniku. Jako ochrana proti zvědavcům jsou tedy efektivní. Stačí zvolit správný typ látky. Které Vám doporučíme?

 

  • Látka Standard Neprůhledná: Silná, pevná, neprůhledná. Siluety nejsou rozpoznatelné, ale sluneční světlo částečně propouští. Není zcela zatemňující. Vyrábí se ze syntetiky.
  • Látka Premium Blackout P1 Žíhaná: Na dotek spíše papírová, ale pevná. Má žíhaný vzhled a na zadní straně je potažena bílou zatemňující vrstvou, proto skrze ni není vidět. Vyrobeno z polyesteru.
  • Látka Premium Blackout P2 Swing: Na dotek papírová, spíše tenčí. Na povrchu je viditelná struktura vláken látky a na zadní straně je potažena bílou zatemňující vrstvou, takže skrze ni není zvenku vidět. 100% polyester.
  • Látka Premium Blackout P3 Scala: Pevná a hladká na dotek. Na zadní straně je potažena bílou zatemňující vrstvou, zvenku tedy nikdo nic neuvidí. Barevná je pouze z vnitřní strany. Materiál je polyester.
  • Látka Premium Blackout P4 Tango: Velmi silná a pevná. Díky své tloušťce je zcela zatemňující a nikdo skrze ni nic neuvidí. Obě strany rolety jsou stejně barevné. Vyrábíme ji z polyesteru.

 

 

Více o látkách rolet plisé se dočtete v textu Typy látek pro rolety plisé.

clanek_006

Máte dotaz? Kontaktujte naši zákaznickou podporu 

Pokud byste chtěli ohledně neprůhledných rolet poradit, neváhejte nás kontaktovat na telefonním čísle 555 222 462 každý všední den od 8:00 do 16:00. Nebo nám napište e-mail na adresu info@foa.cz. Rádi s Vámi probereme Vaše požadavky a nabídneme to nejlepší řešení.

Pár slov na závěr

Nyní už víte, které rolety Vám pomohou ubránit Vaši domácnost před zvědavými pohledy zvenčí. S námi máte jistotu, že bude Váš domov v bezpečí a že se v něm budete cítit „jako doma“. Abychom Vám nákup ještě ulehčili, vypracovali jsme pro Vás detailního Průvodce, který Vás provede nákupem od začátku až do konce a poradí, jak vybrat tu nejlepší stínicí techniku.

Věříme, že si u nás vyberete a že budete s nákupem spokojení.