Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Tipy, jak osvěžit nudný pokoj novými roletami či žaluziemi od FOA

Hledáte způsob, jak vhodně osvěžit nudný a nevýrazný pokoj? Máme pro Vás pár tipů. Kromě dekorací a bytových doplňků můžete vsadit také na námi nabízené rolety a žaluzie FOA.

clanek_001

5 tipů, jak osvěžit nudný pokoj s roletami a žaluziemi FOA

Možností, jak můžete vnést do všedních a méně nápaditých místností svého domova trochu života, je skutečně nespočet. Pár z nich se Vám pokusíme přiblížit v řádcích níže. 

Veselé a hravé barvy

Základem každého útulného, originálního, nevšedního a příjemně působícího interiéru je bezpochyby dostatečné množství barev. Jsou to totiž právě jednobarevné bílé či šedé pokoje, které mohou působit lehce nudným dojmem. Pokud tedy do takového interiéru zakomponujete trochu barev, rázem bude působit daleko veseleji. 

S blížícím se jarem pak navíc můžete dát přednost především jarním odstínům, které celý interiér příjemně rozzáří. 

Barvy je bezpochyby zapotřebí vnést do interiéru pomocí konkrétních předmětů, a právě s tím Vám mohou perfektně pomoci námi nabízené rolety a žaluzie FOA

 

clanek_002

Rolety Den a noc FOA

První variantou, jak můžete vnést do interiéru svého domu trochu barev, je vsadit na rolety Den a noc od FOA

Rolety Den a noc FOA představují to nejlepší, co poskytuje spojení žaluzií a běžných látkových rolet. Jsou velmi oblíbeným a praktickým stíněním domácností i kanceláří. Jednoduchý princip střídání průhledných a neprůhledných pásů látky dovoluje plynule regulovat stínění přes den a zajištění soukromí v noci. 

Rolety Den a noc, stejně jako i další námi nabízené rolety a žaluzie, si u nás navíc můžete pořídit v nejrůznějším barevném provedení. To je také záruka, že si u nás ty pravé rolety či žaluzie pro svůj domov vybere skutečně každý.

Konkrétně můžete vnést do interiéru svého domova trochu radosti pomocí blankytně modrých, fialových či světle růžových rolet Den a noc od FOA.

clanek_003

Římské rolety FOA

Další variantou zastínění interiéru, která zároveň také příjemně zpestří celý interiér, jsou i římské rolety FOA

Římské neboli řasící rolety jsou něco mezi závěsem a klasickou roletou. Mohou být prosté, ale i různě ozdobné a lze je zavázat nebo upevnit v jakékoliv výšce okna.

Zatímco klasické rolety jsou většinou zhotoveny z jednoduchého pruhu jednobarevné látky a zatahují se pomocí tenkého řetízku nebo šňůrky, římské rolety mají například všité různé ozdobné pásky či stuhy, pomocí kterých lze roletu nařasit a v požadované výšce připevnit. Římské rolety proto vypadají velmi ozdobně a do interiéru, které potřebuje oživit, jsou tak naprosto ideální

Pořídit si můžete například bílo-hnědé vzorované římské rolety, bílo-stříbrné vzorované římské rolety či římské rolety v pomerančovém odstínu.  

clanek_004

Látkové rolety FOA

Opomenout rozhodně nesmíme ani látkové rolety FOA, které se v poslední době vrací opět do módy. 

Jsou to totiž právě látkové rolety, které chrání domov před slunečním světlem, teplem a nežádoucími pohledy zvenčí. Díky velkému množství nabízených barevných variací tvoří látkové rolety zároveň také výrazný designový prvek Vašeho domova.

Látkové rolety jsou navíc tak oblíbené i proto, že kryjí skleněnou plochu okna ze 100 %. V porovnání se žaluziemi, nebo roletami Den a noc, je tak pomocí látkových rolet snazší docílit úplného zatemnění.

Látkové rolety si můžete zakoupit v opravdu veselých barevných kombinacích, které zaručeně projasní každý interiér. Konkrétně se pak může jednat o broskvové, karmínové či olivové látkové rolety.  

clanek_005

Rolety plisé FOA

Plisé rolety ze všeho nejvíce připomínají tahací harmoniku, a pro zpestření fádního interiéru jsou tak zkrátka absolutně perfektní. 

Plisé rolety představují dokonalý a estetický způsob zastínění a ochrany před slunečním zářením a pronikáním tepla z něj do interiéru. Díky své variabilitě jsou vhodné k zastínění všech typů oken a prosklených ploch, včetně šikmých střešních oken.

Jejich barevná nabídka je navíc velmi bohatá, takže kromě citronově žlutých, horčičně žlutých či limetkových plisé rolet si můžete vybírat i z mnoha dalších odstínů. 

clanek_006

Vertikální žaluzie FOA

A zmínit samozřejmě musíme i vertikální žaluzie FOA, které jsou vhodné zejména k zastínění velkých prosklených ploch. Kromě běžných pokojů jsou tak vhodné také do kanceláří, kde svými světle zelenými, žlutými či modrými odstíny mohou příjemně zpestřovat jinak čistou barevnou linii. 

Vhodná kombinace barev

Je-li řeč o barvách, rozhodně je dobré zmínit, že i kombinace více barev má svá pravidla. Konkrétně se jedná o pravidlo 60-30-10. Zjednodušeně by se dalo říct, že šedesát procent místnosti by měla tvořit dominantní barva, třicet procent sekundární barva a posledních deset procent by mělo být pouze akcentem. Zkrátka vybrané barvy bychom ideálně měli kombinovat v poměru 6:3:1.

Bytové dekorace a doplňky

clanek_007

Kromě barevných žaluzií a rolet můžete trochu barev vnést do interiéru svého domova také pomocí nejrůznějších bytových doplňků a dekorací

Vhodné jsou například barevné polštářky, přehozy, fotorámečky či květináče

Vsadit zajisté můžete i na osobní předměty, jako jsou obrázky Vašich dětí, nejrůznější trofeje či poháry. Ty interiér příjemně ozvláštní a dodají mu na originalitě. 

Dostatek rostlin 

Pokud chcete do fádního interiéru vnést trochu barev, pak rozhodně nezapomínejte na živé rostliny. Jestliže totiž do místnosti pořídíte nějakou živou rostlinu, je to, jako byste jí vdechli úplně nový život. 

V místnostech, kde je dostatečné množství květin, se Vám navíc bude mnohem lépe relaxovat, odpočívat a celkově žít. Nějakou tu rostlinu byste si tak do svého domova rozhodně měli pořídit. Naprosto ideální jsou například velké rostliny do rohu místností, závěsné rostliny či menší květiny na parapet

Kromě běžných živých rostlin mohou být zajímavou alternativou i nejrůznější tapety s motivy rostlin či fotografie rostlin. Právě i díky těmto originálním prvkům můžete do interiéru svého domu vnést kousek poklidné oázy, i když třeba zrovna bydlíte v rušnější čtvrti. 

Nechte si zaslat vzorky rolet a žaluzií až k Vám domů

Jestliže si nejste jisti, jaké rolety či žaluzie FOA zvolit, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova. 

Správně odhadnout, jak budou rolety a žaluzie po instalaci v daném pokoji působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve svém obýváku. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v konkrétní místnosti, a až poté si rolety a žaluzie v klidu objednat. 

A pokud byste si náhodou během výběru nových rolet nevěděli s čímkoliv rady, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi roletami byli maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin.