Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Elegance v interiéru

Toužíte po elegantním, útulném a nadčasovém interiéru, ale nejste si jisti, jak na to? Připravili jsme si pro Vás několik praktických rad a tipů, jak toho můžete jednoduše docílit i bez větších finančních investic. Zároveň Vám také prozradíme, jak Vám v tom mohou pomoci rolety FOA.

clanek_001

Elegance v interiéru

Elegance není jen označení pro čistý a vkusný interiér. Jedná se o dechberoucí prostor, ze kterého sálá jedinečná energie a ve kterém se budete cítit skutečně dobře. 

Elegantní interiér se nedá koupit. Elegance nepředstavuje luxusní značku či drahý nábytek. Eleganci musíte umět vytvořit. Eleganci musíte umět vidět. Nelze si pořídit luxusní drahou keramickou vázu a čekat, že vytvoří Váš domov více elegantní. Takhle elegance skutečně nefunguje. Je to stejné, jako například s oblečením. Luxusní a drahé šaty nezaručí, že z Vás bude elegantní dáma. Tou se musíte stát. A stejně tak je to také s elegantním interiérem.

Podstatou elegance není jen povrchní styl. Podstatou elegance je především stav mysli, který se neustále mění. 

clanek_002

Minimalismus versus elegance

Mnozí si myslí, že elegance je synonymem pro minimalismus. Tak tomu ale vůbec není. Minimalisticky zařízený interiér nemusí být vždy elegantní. Naopak. I zprvu chaoticky působící interiér může vyzařovat maximální eleganci

Cílem minimalismu je minimum věcí. Elegance v sobě naopak skrývá mnohem větší bohatost. Zároveň se však nevylučuje, že by snad minimalistický interiér nemohl být elegantní

Elegance je nadčasová

Elegance je oproti všem trendům nadčasová. Trendy jsou totiž většinou vnímány jako cosi, co aktuálně hýbe světem designu, co způsobuje, že lidé si zamilují i to, čím by jinak pohrdali, jenom proto, že je to trendy. Aktuálně moderní věci zkrátka budou dřív nebo později out. Ale elegance z módy nikdy nevyjde, ta je skutečně nadčasová. To je také důvod, proč je třeba při vytváření elegantního interiéru nedávat přednost pouze moderním prvkům, ale naopak především věcem, které jsou Vám blízké a které si opravdu zamilujete. Jen tak totiž můžete vykouzlit skutečně elegantní a osobitý interiér.

Elegance není o penězích

Důležité je zmínit také to, že elegance není drahá. Vnést do daného interiéru eleganci rozhodně neznamená disponovat velkými finančními prostředky. Elegantní interiéry mají tendenci vytvářet sebevědomí a empatičtí lidé, kteří mají cit pro krásu. A určitě přitom nemusejí utrácet životní úspory.

clanek_003

Jak na elegantní interiér?

Jak tedy elegance dosáhnout i u sebe doma? 

Jedním ze způsobů, jak můžete docílit elegance, je povýšit každodenní rituály na něco mimořádného a výjimečného. Uvařte si kupříkladu šálek čaje trochu jinak, než že pouze zalijete vodou obyčejný čajový sáček v obyčejném hrnku. Dopřejte si blahodárný rituál a připravte si čaj v krásné konvici spařením čajových lístků. Právě to je totiž elegance. Stav mysli a Vaše počiny. Ne vyšší pořizovací cena za čaj. 

Dalším důležitým krokem na cestě za elegantním interiérem je nalezení vlastního a osobitého stylu. Je to především o tom, jak Vy sami chcete, aby Váš domov vypadal. Ne o tom, jak si přečtete, že by měl elegantní interiér vypadat. 

Pokud ale lze něco za nedílnou součást elegantní interiéru považovat, pak je to světlo. Neboť jedině světlo dokáže vykouzlit v interiéru přesně takovou atmosféru, po které toužíte. A právě s tím Vám mohou pomoci rolety FOA

clanek_004

Rolety FOA pro elegantní interiér

Rolety FOA nejen, že u Vás doma vykouzlí jedinečnou světelnou kompozici, navíc také svým designem skvěle zapadnou do každého interiéru. Vybírat si například můžete z rolet Den a noc, látkových rolet či Termo rolet

Rolety Den a noc FOA

První variantou jsou rolety Den a noc FOA. Rolety Den a noc FOA představují to nejlepší, co poskytuje spojení žaluzií a běžných látkových rolet. Jsou velmi oblíbeným a praktickým stíněním domácností i kanceláří. Jednoduchý princip střídání průhledných a neprůhledných pásů látky dovoluje plynule regulovat stínění přes den a zajištění soukromí v noci. 

Rolety Den a noc, stejně jako i další námi nabízené rolety a žaluzie, si u nás navíc můžete pořídit v nejrůznějším barevném provedení. To je také záruka, že si u nás ty pravé rolety či žaluzie pro svůj domov vybere skutečně každý.

Rolety Den a noc FOA si můžete zakoupit v otevřené, POLO i MAXI kazetě. V šířce 30 až 240 cm a délce 150, 220 a 240 cm ve více než 130 látkách.

Rolety dodáváme včetně mechanismu pro ovládání řetízku o délce 1 m nebo 1,5 m (v případě potřeby jiného rozměru nám navíc můžete napsat a my Vám rádi vyhovíme) a kompletní sady pro upevnění. Rolety jsou již složené a mají několik variant provedení montáže. Můžete je připevnit zavěšením na okno (bez vrtání) nebo přivrtat do okenního rámu, do zdi, či do stropu.

clanek_005

Látkové rolety FOA

Opomenout nesmíme ani látkové rolety FOA, které jsou v poslední době také velmi žádané. Jsou to totiž právě látkové rolety, které chrání domov před slunečním světlem, teplem a nežádoucími pohledy zvenčí. Díky velkému množství nabízených barevných variací tvoří látkové rolety zároveň také výrazný designový prvek Vašeho domova.

Látkové rolety jsou navíc tak oblíbené i proto, že kryjí skleněnou plochu okna ze 100 %. V porovnání se žaluziemi nebo roletami Den a noc je pomocí látkových rolet snazší docílit úplného zatemnění.

Látkové rolety Vám stejně jako rolety Den a noc nabízíme ve 3 variantách kazet  – otevřená, POLO a MAXI včetně mechanismu pro ovládání řetízku o délce 1 m nebo 1,5 m a kompletní sady pro upevnění. Zároveň i tyto rolety mají několik variant provedení montáže, kdy je můžete připevnit zavěšením na okno – bez vrtání nebo přivrtat do okenního rámu, do zdi, či do stropu. Co se týče dalších parametrů, tak si je můžete vybírat v délce 150 cm a 240 cm a v šířce 30 cm až 240 cm ve více než 180 nejrůznějších látkách.

clanek_006

Termo rolety FOA

A v neposlední řadě nesmíme vynechat rolety, jež oceníte především během parného léta. Jak už samotný název napovídá, Termo rolety pracují kromě světla hlavně s teplem. Připomínají běžné rolety do oken, ale jsou vybaveny termo látkou pro úplné zatemnění a ochranu před horkými letními dny. Velkou výhodou Termo rolet tedy je, že v létě chrání interiér před přehřátím a v zimě zabraňují úniku tepla z místnosti.

Termo rolety patří mezi běžné látkové rolety. Rozdíl je zejména v použité látce, která svými vlastnostmi umožňuje blokování jak světla, tak hlavně tepla. Vždy si tedy můžete nastavit přesně tu teplotu, která Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či roční době.

Nabízíme Vám je ve variantách kazet otevřená, POLO a MAXI a vyrábíme je v délce 150 cm, 220 cm a v šířce 30 cm až 210 cm. Rovněž je můžete připevnit zavěšením bez vrtání nebo přivrtat do okenního rámu, do zdi či do stropu.

clanek_007

8 vzorků zdarma až k Vám domů

A jestliže si náhodou nebudete během výběru nových rolet či žaluzií FOA s čímkoliv jisti, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova. 

Správně odhadnout, jak budou rolety a žaluzie po instalaci v daném pokoji působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak. Proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe, a vyberete tak ty pravé rolety skutečně na míru interiéru svého domova

A pokud byste náhodou potřebovali s něčím ohledně rolet a žaluzií FOA poradit, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi roletami byli maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin. Ke spojení s námi můžete využít naši infolinku na čísle +420 555 222 462 nebo e-mail info@foa.cz.