Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Vytvoření útulného čtecího koutku

Milujete čtení a rádi byste u sebe doma vytvořili útulný čtecí koutek, ale nevíte si rady, jak na to? Připravili jsme si pro Vás několik praktických tipů a rad, se kterými to bude hračka. Navíc Vám také ukážeme, proč právě rolety FOA jsou do čtecího koutku naprosto ideální. 

clanek_001

I když je momentálně léto v plném proudu, zanedlouho nás opět čekají chladnější měsíce, a tak tedy pomalu nastává nejvyšší čas, abyste si u sebe vytvořili pohodlný a útulný čtecí koutek, ve kterém budete moct trávit dlouhé zimní večery. 

clanek_002

Jak vytvořit útulný čtecí koutek?

Jak je tedy možné u sebe doma vytvořit útulný, praktický, a přitom cenově dostupný čtecí koutek?

 

clanek_003

Správné místo je základ

Prvním krokem na cestě za dokonalým čtecím koutkem je výběr vhodného místa. Ideálně by se mělo jednat o klidnou, tichou a příjemnou část Vašeho bytu, kde budete mít na čtení a relaxaci dostatek soukromí, ale zároveň se zde budete cítit skutečně dobře. 

Využít k tomu například můžete jinak nevyužité rohy ložnice či obývacího pokoje, nebo si čtecí koutek vytvořte přímo u své domácí knihovny.

Základem je pohodlí

Jestliže máte vybrané místo, můžete se bez obav pustit do jeho zařizování. Dalším klíčovým krokem je tedy pořízení doslova nadprůměrně pohodlného křesla. Ušák, houpací křeslo nebo menší křeslo s podnožkou? Záleží pouze na Vás. 

Zvolit kromě klasického křesla navíc můžete také nejrůznější sedací vaky či si dokonce na zemi můžete z dek a polštářů vytvořit svůj malý čtecí ráj. 

clanek_004

Nezapomínejte na odkládací prostor

Ať už si pořídíte křeslo či vak, nezapomínejte na dostatečný odkládací prostor, na který si budete moci odložit šálek kávy, hrnek s čajem, něco na zub či samotnou knihu. 

Tradiční odkládací stolek můžete navíc zkusit vyměnit za špalek dřeva či starou dřevěnou bedýnku. V případě, že je Váš čtecí koutek v blízkosti okna, místo stolku můžete využít také parapet. 

Svíčky a květiny pro zútulnění

Aby Váš čtecí koutek působil skutečně útulně, pořiďte si do něj svíčky, živé květiny a jiné dekorativní prvky. Vsadit můžete také na fotky či osobní předměty. Ovšem pozor, čtecí koutek má sice působit útulně, ale snažte se, abyste z něj neudělali sběrné místo všeho, co doma najdete. 

Světlo Váš koutek perfektně dotvoří

Dalším velmi důležitým prvkem je osvětlení. Jestliže tedy nemáte možnost mít čtecí koutek přímo u okna, nebo plánujete u knih sedět i ve večerních hodinách, pořiďte si do své nové relaxační zóny lampičku či jiné umělé osvětlení. Pokud navíc toužíte po skutečné romantice, dejte šanci malým světýlkům či světelným řetězům.  

Naopak v případě, že se Váš koutek nachází u okna, je třeba nezapomenout na vhodné zastínění, aby Vás během slunných dnů zbytečně nerušily ostré sluneční paprsky. A právě s tím Vám mohou skvěle pomoci rolety FOA

clanek_005

Rolety FOA do čtecího koutku

Jaké rolety jsou do čtecího koutku nejvhodnější? Všechny naše rolety skvěle zapadnou do každého prostoru, snadno se ovládají, jsou jednoduché na údržbu, a zároveň jsou i cenově přijatelné. Mezi ty vůbec nejoblíbenější se pak řadí rolety Den a noc, římské rolety a rolety na střešní okna

 

 

Rolety Den a noc FOA

Rolety Den a noc FOA představují to nejlepší, co poskytuje spojení žaluzií a běžných látkových rolet. Jsou velmi oblíbeným a praktickým stíněním domácností i kanceláří. Jednoduchý princip střídání průhledných a neprůhledných pásů látky dovoluje plynule regulovat stínění přes den a zajištění soukromí v noci. 

Rolety Den a noc, stejně jako i další námi nabízené rolety a žaluzie, si u nás navíc můžete pořídit v nejrůznějším barevném provedení. To je také záruka, že si u nás ty pravé rolety či žaluzie pro svůj domov vybere skutečně každý.

Rolety Den a noc FOA si můžete zakoupit v otevřené, POLO i MAXI kazetě. V šířce 30 až 240 cm a délce 150, 220 a 240 cm ve více než 130 látkách.

Rolety dodáváme včetně mechanismu pro ovládání řetízku o délce 1 m nebo 1,5 m (v případě potřeby jiného rozměru nám navíc můžete napsat a my Vám rádi vyhovíme) a kompletní sady pro upevnění. Rolety jsou již složené a mají několik variant provedení montáže. Můžete je připevnit zavěšením na okno (bez vrtání) nebo přivrtat do okenního rámu, do zdi, či do stropu.

clanek_006

Římské rolety FOA

Další variantou zastínění interiéru, která zároveň také příjemně zpestří celý Váš čtecí koutek, jsou římské rolety FOA

Římské neboli řasící rolety jsou něco mezi závěsem a klasickou roletou. Mohou být prosté, ale i různě ozdobné a lze je zavázat nebo upevnit v jakékoliv výšce okna.

Zatímco klasické rolety jsou většinou zhotoveny z jednoduchého pruhu jednobarevné látky a zatahují se pomocí tenkého řetízku nebo šňůrky, římské rolety mají například všité různé ozdobné pásky či stuhy, pomocí kterých lze roletu nařasit a v požadované výšce připevnit. Římské rolety proto vypadají velmi ozdobně a jsou obzvlášť vhodné do interiérů, které potřebují oživit a zpestřit.

Římské rolety FOA Vám nabízíme v šířce 50 až 250 cm a délce rovněž 50 až 250 cm ve třech typech látky – průsvitná, neprůsvitná a stínicí.

Dále pak mají římské rolety několik variant provedení montáže. Upevnit je tedy můžete zavěšením na rám okna, přivrtáním na rám okna či přivrtáním do zdi nebo stropu

Výhodou římských rolet je také montáž s vrtáním před žaluzie. Ty na okně zůstanou, ale díky římským roletám FOA můžete místnost krásně designově vyladit. 

clanek_007

Rolety na střešní okna FOA

A pokud se Váš čtecí koutek nachází v podkroví, jistě oceníte rolety pro střešní okna.

Rolety na střešní okna musí kromě své stínicí funkce splňovat ještě jeden náročný požadavek – neprověšovat se i při extrémním úhlu naklonění okna. Střešní rolety proto nemůžete jen tak nahradit žaluziemi nebo běžnými roletami. Právě proto Vám nabízíme i rolety speciálně navržené pro potřeby střešních oken

Konkrétně Vám rolety na střešní okna nabízíme v délce 54 cm až 116 cm a v šířce 39 cm až 118 cm ve více než 250 barvách. Ovšem umíme vyrobit i jakýkoliv jiný rozměr, který zákazník potřebuje. Stačí se s námi spojit a vše domluvit. 

clanek_008

8 vzorků zcela zdarma 

Jestliže si náhodou nebudete během výběru nových rolet FOA do útulného čtecího koutku s čímkoliv jisti, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova. 

A pokud byste potřebovali s čímkoliv poradit, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi produkty byli maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin. Ke spojení s námi můžete využít naši infolinku na čísle +420 555 222 462 nebo e-mail info@foa.cz.