Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Termo rolety: Ideální stínicí systém pro zimní dny

Říká se, že zima je krásná, pokud je za oknem. Považte sami. Šálek horkého čaje, příjemná deka, za okny úřaduje mráz a Vy nikam nemusíte. Jenže taková zima si někdy dokáže najít cestu k Vám domů. Takovou pozvánku často dávají okna, která místnost nepříjemně ochlazují nebo teplo propouští ven. Jak tomu zabránit?

clanek_001

I když pro svou domácnost a úsporu energií děláte maximum, v zimě jsou tyto snahy o poznání těžší. Určitě jste si všimli, že jakmile teplota venku klesá, ochlazuje se i Vaše domácnost. A přitom stačí velmi jednoduché a nenákladné řešení, kterým jsou Termo rolety!

Rolety jako ochrana před únikem tepla

Lidé si obvykle rolety pořizují jako ochranu před slunečními paprsky nebo zraky sousedů a kolemjdoucích. Někteří lidé okenní stínění pořizují proto, aby místnost působila tepleji a útulněji. Jen málo lidí si ale uvědomuje, že rolety dokáží místnost během chladných zimních měsíců skutečně zateplit a uchránit od nepříjemné zimy.

Správné rolety totiž dovedou Vaše okna izolovat a pomoci Vám od nechtěného úniku tepla, ke kterému často dochází. Tento únik můžete pozorovat v okamžiku, kdy vytopíte celou místnost na optimální stupeň a za pár hodin jste nuceni zatápět znovu. I když jste neotevírali dveře nebo okna, přesto se místnost ochladila. 

Tento začarovaný kruh vede k tomu, že se Vaše účty za energie nepříjemně navyšují a nevede to k žádnému efektivnímu řešení situace. Přitom stačí skutečně málo! S izolováním Vašeho okna mohou pomoci praktické Termo rolety, které dokáží tepelné ztráty omezit hned o několik procent. Pomoci může také seřízení oken.

clanek_002

Jak fungují Termo rolety 

V prvé řadě je potřeba říct, že Termo rolety se velmi podobají klasickým roletám. Na první pohled vypadají stejně, ale liší se látkou, ze které jsou zhotoveny. Stejně jako klasické rolety, tak i Termo rolety na sebe berou mnoho podob, co do barev a rozměrů. Nemusíte se tedy bát, že by se barevně nespojily s Vaší domácností. 

Co se týče rozměrů, pak pamatujte, že jen přesně padnoucí roleta dokáže domácnost chránit. Z toho důvodu ve FOA zhotovujeme stínicí systémy, které jsou uzpůsobeny přesným rozměrům Vašeho okna. Pojďme si nyní říct víc o Termo roletách a o tom, proč by měly být vždy vyrobeny přesně podle Vašich oken.

Speciální termoizolační vrstva

Za skvělými schopnostmi této stínicí techniky stojí speciální vrstva, která se kromě stínění stará také o udržení tepla v místnosti. Tato stříbrná pogumovaná vrstva se nachází na zadní straně rolety a její vlastnosti napomáhají k tepelné izolaci domácnosti.

Po stažení rolety můžete cítit vůni, která nápadně připomíná vůni nového auta. To je naprosto přirozený jev a stojí za ním právě ona speciální vrstva. 

Při manipulaci s Termo roletou buďte vždy opatrní. Stříbrná vrstva je choulostivá na oděrky. Pokud ale k nějakému poškození dojde, není třeba se obávat. Na funkci rolety nemá tato skutečnost vliv a z pohledu bytu to není vidět.

Termo rolety dokáží výrazně snížit únik tepla z místnosti a současně Vaší domácnosti propůjčí pocit útulnosti. Pokud máte strach, že je tato stínicí technika vhodná pouze v zimě a nemá celoroční uplatnění, musíme Vás vyvést z omylu! Termo rolety oceníte kdykoliv a kdekoliv.

Roleta vhodná do všech místností a pro všechna roční období

Jedinečná termoizolační vrstva rolety dokáže pomoci s hned několika obtížemi, se kterými se Vaše domácnost možná potýká. Nechrání Vás totiž jen před zimou, ale také nežádoucím horkem nebo slunečním svitem.

V létě jsou Termo rolety skvělým pomocníkem do každé domácnosti, kde se slunce zdržuje víc, než by bylo potřeba. Intenzivní paprsky totiž v létě mnoho místností mění v neobyvatelný skleník. Termo rolety tomuto pronikání tepla dokáží zabránit a eliminovat ohřívání domácnosti na nejnižší možnou úroveň.

Není to jen extrémní horko, co dokáže slunce způsobit. Paprsky nám totiž mohou někdy bránit ve sledování televize nebo v příjemném spánku. Termo rolety tudíž oceníte jak v obývacím pokoji, tak v ložnici, kde se Vám bude o poznání lépe spát. Naprosté zatemnění místnosti totiž vede k uvolňování melatoninu a zkvalitnění spánku.

clanek_003

Eliminace teplotních výkyvů v místnosti 

I když se může zdát, že rolety nemohou být dostatečně efektivním nástrojem v boji proti teplotním změnám v domácnosti, opak je pravdou. Průzkumy ukazují, že rolety jsou velmi dobrým pomocníkem.

V zimě dochází k tepelným únikům velmi často. Sledovat to můžete ve všech domácnostech, a to tak, že vyhřejete místnost a poté sami uvidíte, že teplota klesá. K tomuto fenoménu dochází hned z několika důvodů. Za snižováním teploty stojí mezery ve dveřích, nedokonalá střecha, stěny a již zmíněná okna. Nicméně data ukazují, že okna stojí za 40 % tepelných ztrát domů.

Správné rolety Vám tak pomohou místnost chránit a ušetřit spoustu peněz na energiích. Na rozdíl od lamelového stínění dokáží rolety chránit okno opravdu precizně a díky unikátní termovrstvě se jejich praktičnost ještě umocňuje. Chlad tak nemůže oknem dovnitř a teplo zase ven. A tato vlastnost je jedinečná i v létě.

Zatímco v zimě díky Termo roletám ušetříte za topení, v létě se vyhnete nákladné instalaci klimatizace nebo jiného ochlazujícího zařízení. Díky Termo roletám stačí do místnosti vpustit chladný večerní nebo ranní vzduch, a poté okna ochránit roletou. Chlad z místnosti neunikne ven a horko se naopak nenatlačí dovnitř a nepřehřeje Vaši místnost.

Když si pak sečtete ušetřené výdaje, budete litovat, že jste si tyto rolety nepořídili dřív! Samotný nákup je opravdu snadný! Jako důkaz přinášíme stručný přehled.

clanek_004

Průvodce nákupem Termo rolet

První, s čím si ušetříte starost, je výběr látky. Protože jsou tyto rolety velmi specifické, jsou opatřeny zmíněnou pogumovanou vrstvou. Tato látka se nazývá Termo standard a stará se o tepelnou ochranu místnosti. I z toho důvodu je tato látka v zatemňovací úrovni Blackout. Což oceníte nejen v otázce pronikání slunce, ale také v otázce lepšího spánku. V případě látky si tedy volíte pouze ideální barvu. Máte zvoleno? Pojďme dál!

Zvolte si optimální kazetu

Kazeta je mechanismus, ve kterém je roleta upevněna a navinuta. Termo rolety jsou k dostání v celkem třech druzích kazet, kterými jsou otevřená, POLO a MAXI kazeta. Protože jsou tyto rolety robustnější a těžší než klasické rolety, doporučujeme volit POLO nebo MAXI kazetu. Ty kromě skvělé nosnosti nabízí také velmi luxusní vzhled a chrání stínění před zaprášením nebo jiným znečištěním.

Otevřená kazeta je ideální volbou, pokud plánujete roletu na okno pouze zavěsit, nikoliv montovat. Umožňuje totiž variantu neinvazivní montáže, která je vhodná pro všechny, kteří chtějí Termo rolety užívat pouze sezóně nebo bydlí v pronajatém bytě, kde je vrtání do zdi nebo rámu okna zakázáno.

Jak tedy vidíte, volba kazety se odvíjí od Vašich potřeb a způsobu montáže.

clanek_005 

Rozhodněte se pro optimální způsob montáže

Jak jsme již předeslali, Termo rolety nabízí i možnost neinvazivní montáže. Dále se můžete rozhodnout pro vrtání na okno, do zdi nebo stropu. Abyste se o těchto způsobech dozvěděli více, stačí si přečíst nás článek Jak na montáž Termo rolet, který Vám všechny ze zmíněných variant blíže představí.

Velkou výhodou rolet od FOA je fakt, že přichází již smontované, takže Vás nečeká pracné skládání komponentů. Instalace rolety je neuvěřitelně snadná a poradí si s ní každý!

Vyberte si barvu mechanismu a stranu ovládání 

Protože zhotovujeme rolety na míru, víme, že výběr je důležitý. Proto se můžete rozhodnout, zda chcete mechanismus v bílé nebo hnědé barvě a na jaké straně chcete mít ovládací řetízek. 

Z toho důvodu se před nákupem podívejte, na které straně by byl řetízek vhodnější a vše si pečlivě zaznamenejte. Když už ale budete u okna, zaznamenejte si ještě jednu klíčovou věc – správné rozměry rolety.

Zapište si potřebné rozměry

Způsob, jak rolety změřit, se odvíjí od Vámi zvoleného typu montáže. Díky tomu pak můžete zadat správné rozměry a být si jisti, že roleta bude plnit všechny potřebné funkce. Jen roleta na míru totiž dokáže skvěle izolovat a stínit.

Pro objednávku potřebujete znát šířku a výšku rolety. V našem průvodci si tedy vyberte druh montáže, který volíte, a pak už se při měření nechte vést našimi návody. Záleží jen na Vás, zda Vám více vyhovuje popisný návod nebo video

Pokud zvládnete měření, stačí vše zadat do objednávky a rolety brzo poputují k Vám.

clanek_006

Vychutnejte si zimu s Termo roletami

Šálek horké čokolády, pletené ponožky a teplý svetr k zimě beze sporu patří. Neměly by se ale stát balíčkem pro přežití zimy ve Vaší domácnosti. Existuje mnoho způsobů, jak domov před zimou ochránit. Jedním z těch efektivních je pořízení Termo rolet na míru. Pokud chcete, aby takové stínění předčilo Vaše očekávání, pak se obraťte na FOA! 

5 důvodů proč nakupovat s FOA

Není roleta jako roleta. Tohle dobře víme, a proto v naší nabídce najdete jen to nejkvalitnější stínění. Kromě toho s námi získáte mnoho dalších výhod!

  1. Pokud si v jakékoliv části nákupu nejste něčím jisti nebo hledáte atypické řešení, můžete se obrátit na náš tým.
  2. Nabízíme skvělý poměr kvality a ceny. Rolety jsou tak dostupné pro každého a čím víc jich nakoupíte, tím víc ušetříte.
  3. Pro každý dílčí krok máme připraveny průvodce a návody. Na nákup tak nejste sami a vše zvládnete naprosto hravě.
  4. Roleta padne na Vaše okno přesně na milimetr. Nemusíte tedy nic upravovat a okno bude vypadat skvěle.
  5. Naše stínicí systémy jsou precizně zpracovány a jejich montáž je opravdu snadná. Abychom tuto skutečnost mohli zaručit, posíláme je již složené. Díky tomu ušetříte spoustu času a vše zvládnete bez cizí pomoci.

Existuje spousta možností, jak zastínit své okno. Ale pouze s FOA dokážete najít praktické řešení, které bude skutečně vkusné a kvalitní. V naší nabídce si to správné stínění najde každý!