Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Rolety bez řetízku – ano nebo ne?

Rádi byste vyzkoušeli alternativu ke klasickým žaluziím s řetízkem? Pořiďte si rolety bez řetízku. Dobře vypadají, jsou bezpečné, snadno se udržují a ochrání Vás před světlem i teplem. Ovládací mechanismus je navíc velice snadný a umožňuje perfektní regulaci toho, kolik slunečních paprsků do místnosti vnikne. V článku se podíváme na výhody a nevýhody této stínicí techniky a odpovíme na to, proč byste si je měli pořídit i Vy.

clanek_001

Už jste někdy měli tu čest s roletami bez řetízku? Spousta lidí s nimi má poměrně negativní zkušenosti. Co kdybychom Vám ale řekli, že všechno je jinak. A že tyto nemoderní rolety bez řetízku dávno odvál čas?

Většinou si rolety bez řetízku představíme jako stínicí techniku s hlučným a značně neohrabaným mechanismem. Za staženou roletu dole mírně zatáhnete a ona se s hlasitým zvukem rychle vysune zase zpět nahoru k vrchní části okenního rámu. Je to nepříjemné, nedá se to pořádně nastavit a akorát Vás to vždy vyleká.

S tímto typem jsme se všichni už někde setkali. Není divu, že na Vás neudělal příliš dobrý dojem. Naštěstí pro Vás máme jiné řešení. Existují totiž i rolety bez řetízku s mnohem elegantnějším a jednodušším mechanismem. Utopie? Nikoliv. Realita. Seznamte se s plisé roletami z naší nabídky.

Plisé rolety od FOA.cz

Plisé rolety se stahují i vytahují jednoduchým způsobem. Stačí použít jeden (ukazováček) nebo dva prsty (ukazováček a palec) a umístit žaluzii do takové polohy, která Vám právě teď vyhovuje. Přímé světlo Vás ruší při čtení? Zatáhněte úplně. Chcete se dívat na západ Slunce? Kousek povytáhnete. 

Jak vidíte, k maximální spokojenosti řetízek tedy vůbec není potřeba. Je to velice jednoduché. Žádný těžkopádný mechanismus. Žádný hluk. Žádné rozčilování se s tím, jak roleta nedrží na místě. S plisé žaluziemi bude vždy všechno tak, jak chcete Vy. 

Jak vlastně takové žaluzie bez řetízku vypadají? Plisé rolety vzhledem připomínají tahací harmoniku. Jsou trochu jiné než klasické zatemňovací rolety, což z nich ale dělá originální doplněk do Vaší domácnosti. Zapomeňte na nevzhledné a nudné žaluzie s řetízkem. Rozhodněte se pro elegantní plisé rolety bez řetízku. 

clanek_002

Ochrání Vás před slunečním svitem i zvědavými pohledy sousedů a kolemjdoucích. Chcete úplné soukromí? Nebo jen poloviční výhled? Všechno je možné. Částečně Vás ochrání i před sálajícím vedrem zvenku. Ač jsou v naší nabídce rolety, které nabízí ochranu ještě o něco silnější, plisé rolety splní svůj účel dokonale. 

Nabízíme je ve spoustě barvách. A jelikož je slunce mírně prosvětluje, pokud zvolíte ten správný odstín, rázem rozjasníte i Vaši domácnost. Nebo byste raději ochlazení? Pak sáhněte po studených barvičkách. 

Montáž bez vrtání

Výhodou rolet bez řetízku je také to, že je nemusíte navrtávat. Montáž je jednoduchá, stačí je nacvaknout na okenní rám a je to. Zavěšení máte zcela bez práce a zvládne ho úplně každý. Díky tomu je tato varianta stínicí techniky vyhledávaná hlavně do nájemních bytů a všude tam, kde nebydlí nadšený domácí kutil s vrtačkou. 

Snadná údržba

O rolety plisé se nemusíte nijak extra starat. Prachu se zbavíte pomocí suchého hadříku nebo prachovky. Pokud by byly nečistoty odolnější, můžete hadřík nebo prachovku trochu navlhčit. Na žaluzie bez řetízku ovšem můžete vzít i vysavač. Nezapomeňte však výkon snížit na úplně ten nejnižší.

Pokud se rozhodnete pro typy látek Stínicí nebo Blackout (mají větší hustotu vlákna), tak ty můžete umýt i ve vodní lázni do maximální teploty 30 °C. Do lázně přimíchejte také prací prostředek na prádlo. Poradíte si tak i s odolnými nečistotami. 

Varianta pro střešní okna

Rolety plisé bez řetízku nabízíme i ve variantě pro střešní okna. Ani při extrémních úhlech naklonění se neprověsí, a tak se na ně můžete spolehnout. Díky tomu, že nabízí naprostou svobodu toho, jakou část plochy zastíníte, jde o jednu z nejlepších variant pro Vaše střešní okno do každého počasí.

clanek_003

Jaké jsou výhody rolet bez řetízku

Proč byste se měli rozhodnout právě pro plisé rolety bez řetízku?

Dobře vypadají

Rolety bez řetízku budou vypadat skvěle v obývacím nebo dětském pokoji, ložnici i dalších místnostech. Řetízek mnohdy v některých interiérech působí trochu rušivě, a ne každému se líbí. Nyní máte možnost zvolit takovou stínicí techniku, která je zcela bez něj. Vsaďte na klasické, nebo klidně odvážnější barvy a slaďte žaluzie jak s Vaší domácností, tak s Vaším charakterem.

Nemusíte řešit přetržený řetízek

Rolety bez řetízku jsou maximálně praktické. Ač jsou všechny naše rolety a žaluzie vysoce kvalitní, čas od času se může stát, že se řetízek přetrhne, nebo jinak vypoví službu. A to především kvůli hrubému zacházení. Ovšem dojít k tomu může i nechtěně, vždyť nehody se stávají skoro každý den. Jak se proti tomu bránit?

Pokud chcete mít jistotu, že nikdy nebudete muset řešit výměnu řetízku a dělat si zbytečné starosti navíc s opravou, zvolte si jednoduše variantu bez něj. Ne každý z nás je domácí kutil, který oplývá nekonečnou trpělivostí.

Jsou vhodné i do dětského pokoje

Tento bod je klíčový pro spoustu rodičů. Pokud hledáte vhodnou stínicí techniku do dětského pokoje pro malé ratolesti, pak vřele doporučujeme právě rolety bez řetízku. Ty nejmenší dětičky řetízky lákají. Mohly by si s nimi zkoušet hrát a v nejhorším případě si s nimi dokonce ublížit. Zamotají do nich hlavičku nebo ruku a úraz je na světě.

Naše rolety z tohoto důvodu vybavujeme takovou „dětskou pojistkou“. Neboli mechanismem, který zajistí, že se řetízek v případě silného zatahání sám přetrhne. Základem je samozřejmě i to, rolety neumisťovat tam, kam na ně děti dosáhnou. Nezapomeňte i nábytek uspořádat tak, aby po něm nemohly k žaluzii vyšplhat. 

Ovšem nejlepším řešením bude, pokud žaluzie vůbec řetízek nebude mít. Tak budete moci v klidu spát, vařit nebo koukat na televizi, a nedělat si starosti s tím, co asi děti v pokoji dělají a jestli si náhodou s řetízkem nehrají. 

Snadno se nastaví do požadované výšky

Jak už jsme zmínili, naše rolety bez řetízku se ovládají snadno, jen za pomocí prstů. Jedním jednoduchým tahem je nastavíte přesně do té výšky, která Vám vyhovuje. Můžete nechat zakrytou klidně jen polovinu okna. Nebo odhalit vrchní polovinu tabule a na zbytku roletu nechat. 

Plisé žaluzie se totiž mohou stahovat oběma směry na obou koncích stínidla. Rozhodně tedy nehrozí, že by se naráz vysunula roleta celá a Vám nenechala žádný prostor k tomu si úroveň zastínění nastavit podle toho, jak se Vám to zrovna líbí.

Nevýhody rolet bez řetízku

  • Ovládací mechanismus není zrovna tradiční. S roletami bez řetízku se manipuluje trochu jinak než konvenčním způsobem. Ne každému to musí vyhovovat. Jistě se najdou zákazníci, kteří preferují klasický řetízek, ať už z praktických nebo estetických důvodů.
  • Plisé rolety se oproti vertikálním žaluziím nedají použít na příliš velké plochy. Jsou vhodné především na okna standadtních rozměrů a samozřejmě i střešní okna, pro které jsme rovněž vyrobili vhodné varianty. Vertikální žaluzie jsou zase vhodné pro velká okna, která většinou máme například v jídelně nebo pracovně. Jsou skvělé i do kanceláří. 
  • Nemají posuvné lamely, a tak nenabízí takovou variabilitu nastavení světelných podmínek jako oblíbené rolety Den a noc. U tohoto typu rolet se střídají průhledné a neprůhledné vodorovné pruhy. Díky tomuto systému můžete regulovat množství slunečních paprsků (nebo měsíčního svitu), který do pokoje pronikne.
  • Neblokují teplo a světlo v takové míře, jako termo rolety. Tento typ stínicí techniky Vám zajistí perfektní ochranu před horkými letními dny. Navíc v zimě zabraňuje úniku tepla z místnosti. Díky tomu vlastně nepřímo šetří Vaše peníze. Další výhodou je úroveň zatemnění. Ta je u termo rolet vůbec nejvyšší z naší nabídky. To oceníte například při sledování televize, promítání, nebo při odpoledním odpočinku. Doporučujeme je lidem, kteří pracují na noční směny a přes den se potřebují vyspat. Termo rolety zajistí, že Vás nic nebude rušit.

Proč koupit rolety bez řetízku na FOA.cz?

Firma FOA byla založená již v roce 2010. Jsme specialisté v oboru a rádi pro Vás neustále vymýšlíme nové vychytávky k našim produktům, které Vám zpříjemní chvíle s rodinou a vytvoří tu pravou domácí pohodu. 

Veškeré zboží vyrábíme přesně podle přání zákazníka. Přesto se snažíme, aby byl výrobní proces co nejkratší. Veškeré zboží Vám doručíme do 10 pracovních dní od ověření objednávky. 

Pokud navíc objednáte za více než 990 Kč, odměníme Vás dopravou zdarma. Kromě toho nabízíme také množstevní slevy. Nakupovat ve větším se určitě vyplatí! Jak množstevní slevy fungují? Tak za prvé se nemusíte nikam registrovat. Stačí jen, když u nás budete nakupovat. Slevy jsou následující:

  • sleva 3 % při nákupu nad 3 800 Kč,
  • sleva 5 % při nákupu nad 5 000 Kč,
  • sleva 7 % při nákupu nad 10 000 Kč.

Na našich stránkách si můžete přečíst hodnocení obchodu od ostatních zákazníků. Podívejte se, jak s našimi službami a produkty byli spokojení ostatní. Věříme, že se stanete dalším ze spokojených nakupujících, kteří se k nám rádi vracejí. 

Rádi Vám se vším poradíme

Na našich webových stránkách najdete všechny důležité informace ohledně toho, jak vybrat správnou velikost, jak rolety namontovat, jak o ně pečovat a mnohé další. Rozklikněte si kategorii Poradna, kde na Vás čeká spousta praktických návodů. Chcete inspiraci při zařizování interiéru? Tak právě od toho tu je sekce Inspirace

Pokud byste měli jakékoliv dotazy a nenašli na ně odpověď na našich stránkách, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se Vám budeme věnovat a poradíme s výběrem nebo nákupem. Jsme Vám k dispozici na telefonním čísle 555 222 462 každý všední den od 8:00 do 16:00. Nebo nám napište e-mail na adresu info@foa.cz.