Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Jak vytvořit praktický multifunkční prostor

Ať už doma trávíme více či méně času, vždy je důležité, aby byl tento prostor maximálně uzpůsoben našim potřebám a zvyklostem. Často tak na malé ploše musí vzniknout hned několik specifických zón pro několik dílčích aktivit. Jak ale proměnit domácnost ve skutečně multifunkční prostor?

clanek_000_1

Stoupající ceny nemovitostí vedou čím dál častěji k tomu, že lidé vyhledávají dispozičně menší byty. Jedna místnost pak musí plnit hned několik funkcí a omezené množství prostoru vyžaduje jistou dávku improvizace. Pokud nevíte, jak si s tím poradit, a chcete z Vašeho domova vytvořit skutečně praktický prostor, pak zůstaňte s námi a nechte se inspirovat našimi tipy.

Domov musí plnit hned několik funkcí

Tak, jako se mění společnost, mění se i její potřeby. Zatímco dříve stačil obývací pokoj, ložnice a kuchyň, dnes toho lidé potřebují daleko více. Součástí domácností se tak stává kancelář, posilovna, dětská herna nebo třeba relaxační koutek.

Pokud plánujete stavbu domu, snadno můžete nový domov Vašim potřebám uzpůsobit. Pokud ale kupujete menší byt nebo už jeden vlastníte, je třeba ho reorganizovat. Bojíte se stavebních zásahů nebo je pro Vás rekonstrukce příliš nákladná? Máme pro Vás dobrou zprávu. K tomu, abyste svou domácnost změnili v multifunkční prostor, nepotřebujete nic přistavovat, rozšiřovat nebo stavebně předělovat.

clanek_001

Proč je dobré místnost rozdělit

Pokud je Váš byt dispozičně malý, je zřejmě jasné, proč potřebujete, aby byla každá místnost maximálně multifunkční. Stejně důležité je to ale i pro velké otevřené prostory. Pokud totiž pokoj nijak nerozdělíte, vznikne Vám sice otevřená a vzdušná místnost, nicméně její využití bude značně omezené a její potenciál nevyužijete na maximum.

Přitom k tomu, jak z jednoho pokoje udělat hned několik praktických zón, nepotřebujete nic nákladného. Často postačí jen kvalitní stínicí technika!

Rolety a žaluzie: Ideální řešení pro tvorbu multifunkčních místností

Občas se stává, že v obývacím pokoji potřebujete zřídit takovou zónu, která se v dané místnosti může stát rušivým elementem nebo si v ní  prostě jen přejete mít soukromí. Běžně se jedná o spací koutek nebo pracovnu. Vytvoření zděných příček je často zbytečné, a to z důvodu, že prostor nechcete měnit trvale, ale třeba jen dočasně. Nebojte se tedy sáhnout po kvalitní stínicí technice a vytvořit si dostatek soukromí.

Vertikální žaluzie jako praktická příčka

Vertikální žaluzie jsou velmi estetickým a funkčním stínicím systémem, který si své místo našel hned v několika domácnostech. Hlavní výhodou je bezesporu jeho schopnost zastínit opravdu rozsáhlé plochy. Tím ale nemyslíme pouze francouzská nebo balkonová okna. Vertikální žaluzie Vám totiž dokonale poslouží jako velmi praktická příčka!

Pokud si ve svém obývacím pokoji zřizujete domácí kancelář nebo zde potřebujete umístit spací zónu, Vertikální žaluzie Vám nabídnou soukromí. Když pak doma přivítáte návštěvu, nemusíte si dělat starost, že na stole leží roztahané papíry nebo že jste si ráno nestihli ustlat postel. Žaluzie totiž tuto skutečnost skvěle utají!

Ideální místo pro vytvoření takovéto zóny jsou rohy pokojů nebo výklenky. Tam, kde pak žádná stěna není, si ji snadno dotvoříte sami. Profil žaluzií totiž jednoduše namontujete přímo do stropu místnosti a celou zónu oddělíte a ohraničíte.

Protože víme, že každá domácnost je specifická, přinášíme Vám širokou paletu barev těchto žaluzií. Můžete tak jít cestou klasické bílé barvy nebo sáhnout po neotřelejším barevném provedení. 

clanek_002

Domácí kino díky kvalitnímu zatemnění

Už jste si díky žaluziím vytvořili útulný spací koutek nebo pracovnu? Tak se ještě poohlédněte po kvalitních Látkových roletách. Díky nim si totiž doma můžete rovnou vytvořit i malé soukromé kino!

Sledování filmů je skvělou odpočinkovou aktivitou, nicméně ne vždy se Vám chce po náročném dni v práci vyrazit do kina. S FOA to ale nebude třeba! Díky našim zatemňovacím roletám si uděláte vlastní kino přímo v obývacím pokoji. K tomu postačí projektor a bílá, vysoce zatemňovací roleta. Ta se postará o to, že do místnosti nepronikne slunce a současně se stane promítacím plátnem, na kterém můžete zhlédnout Váš oblíbený film, dokument nebo seriál.

Pokud si ale přejete okna doplnit roletami v nějaké výraznější barvě, rozhodně o své kino nepřijdete. Rolety totiž místnost zatemní a ať už si pak film přehrajete na čemkoliv, Váš obraz nebude rušit jediný sluneční paprsek. A pokud jste milovníci hororů, pak si tuto skutečnost jistě zamilujete!

clanek_003

Rolety Den a noc pro jedinečný čtecí koutek 

Zřídit si čtecí nebo studijní koutek často znamená myslet na správný typ osvětlení. Pamatujte ale, že nejlepší světlo je vždy to přirozené. Využijte tedy potenciál svých oken na maximum a umístěte Vaši relaxační zónu právě tam. Pro snadnou regulaci soukromí a světla Vám pak poslouží rolety Den a noc

Střídání průhledných a neprůhledných pruhů látky zajistí, že si velmi snadno dopřejete vysokou míru soukromí, a přesto svým očím poskytnete dostatek denního světla. Elegantní provedení pak koutku propůjčí útulnost. A pokud si tuto odpočinkovou zónu chcete zřídit v nějaké z Vašich oblíbených barev, buďte bez obav. V naší nabídce najdete opravdu velké množství barev a jejich pestrých odstínů.

clanek_004

Pokud si svou relaxační zónu představujete ještě jemnější a příjemnější, nebojte se poohlédnout po Římských roletách. Tyto lehké a vzdušné látkové rolety dodají každému prostoru neopakovatelnou atmosféru. Pokud tedy hledáte výjimečné stínění, Římské rolety by rozhodně neměly uniknout Vaší pozornosti.

Naprosté soukromí v domácí kanceláři

Stejně jako v případě čtecího koutku, i Vaše pracovní zóna by měla byt orientována u okna. Pokud pracujete z domu, můžete na tomto místě strávit až několik hodin denně. A když si k tomu nedopřejete přirozené denní světlo, nepotěšíte nejen svůj zrak, ale také Vás mozek, který sluneční paprsky doslova stimulují.

Jestliže máte okna v přízemí a ještě do ulice, možná u okna nechcete pracovat proto, že by na Vás všichni viděli a Vás pracovní stůl by byl pod neustálou palbou pohledů. To má ale velmi snadné řešení. Abyste měli dostatek světla a zároveň soukromí, stačí zastínit dolní polovinu okna, a tou horní částí nechat pronikat slunce. Pro takové potřeby jsou ideální Plisé rolety, které se dají nejen stahovat, ale také vytahovat zdola nahoru. Nevzdávejte se tedy kvalitní kanceláře. Stačí, když si pořídíte to správné stínění.

clanek_005

Nápady do malých prostor 

Řekli jsme si, jak Váš obývací pokoj proměnit v multifunkční prostor, ve kterém si můžete udělat místo na všechno. Pokud je ale Váš byt nebo dům malý, budete muset sáhnout po ještě úspornějším řešení. Tím může být rozdělení prostor vertikálními žaluziemi, ale i další, prostorově nenáročná reorganizace.

Rozkládací nábytek

Pokud chcete vytěžit z prostoru maximum, poohlédněte se po nábytku, který se dá snadno složit a rozložit. Ideální je takový stůl, který budete používat jako pracovní a v okamžiku, kdy budete chystat rodinnou večeři, stačí přidat středový panel a stůl jednoduše zvětšit. Pak už jen přidáte rozkládací židle a jídelna je na světě.

Úložné prostory od země až po strop

Abyste mohli být připraveni na jakoukoliv aktivitu nebo událost, je třeba mít vše při ruce. Proto se nebojte veškerý volný prostor využít na maximum a zvolte modulární úložný systém, který poskytne úložné prostory až ke stropu.

Vyklápěcí postel

Pokud Vám prostor neumožňuje postel zasunout do výklenku, který zastíníte Vertikálními žaluziemi, a Vám se nechce každý den rozkládat a skládat pohovka, pak zvažte investici do výklopné postele. Ta skvěle poslouží ke kvalitnímu spánku a přes den nebude narušovat prostor

clanek_006

Nečekané úložné prostory

Abyste ušetřili co nejvíce místa pro různé potřebné zóny, schovejte co nejvíc věcí, které nepotřebujete mít stále k dispozici. Multifukční tak mohou být i zcela malé věci, jako je například taburet, který nabídne úložný prostor. Stejně tak to může být i set stolků, které se dají zasunout pod sebe, a když je potřeba, poskytnou prostor pro nečekanou oslavu.

Funkční příčky

Pokud přece jen budete chtít malý prostor rozdělit, zvolte si k tomu nábytek s úložným prostorem. Policové díly dokáží velmi snadno předělit místnost a navíc z obou stran nabízí prostor pro knihy, květiny a další věci.

clanek_007

Vytáhněte z prostoru maximum

Ať už je Váš domov velký nebo malý, vždy může plnit ohromné množství funkcí. Aby tomu tak mohlo být, je potřeba si tento prostor správně rozvrhnout. Nejvíce zón často umísťujeme do obývacího pokoje. A aby tento pokoj vypadal i nadále útulně a harmonicky, je ideální tyto nově vzniklé zóny oddělit

Ve FOA víme, že v otázce rozdělování prostoru často vítězí především jednoduchost a estetika. Proto pro Vás přicházíme se skvělým řešením, a tím jsou Vertikální žaluzie. Ty Vám pomohou jednu místnost proměnit v několik menších, a to vše velmi jednoduše a vkusně. Navíc víme, že nic netrvá věčně. Takže zatímco zděnou příčku byste museli pracně bourat, Vertikální žaluzie snadno odmontujete.

Protože ale multifunkční místnost potřebuje také dostatek denního světla pro všechny dílčí aktivity, FOA Vám pomůže i s výběrem toho nejlepšího stínění pro Vaše okna

Víme, že ne všechno se dá vyřešit snadno a hned. Pokud ale potřebujete, aby Váš domov náhle plnil několik funkcí, naše rolety a žaluzie Vám mohou velmi účinně pomoci. Navíc jejich snadné změření, rychlá doba dodání a jednoduchá montáž Vám umožní proměnit Vaši domácnost k nepoznání už za pár dnů

Jsme připraveni Vám se správným výběrem rolet a žaluzií kdykoliv poradit. Pokud tedy máte nějaký dotaz, rádi Vám jej zodpovíme. Stačí nám zatelefonovat na číslo 555 222 462 nebo nám poslat e-mail na adresu info@foa.cz. Pokud už máte ve svém výběru jasno, neváhejte a zvolte si ideální rolety nebo žaluzie ještě dnes.