Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Stínění jako dekorace – látkové rolety

Hledáte do interiéru svého domova vhodné zastínění, které by ho zároveň chránilo před nežádoucími pohledy kolemjdoucích? Vsaďte na Látkové rolety nebo Římské rolety a máte po starostech. Z jejich nabídky si zaručeně vyberou i ti nejnáročnější, a navíc máte jistotu, že interiér Vašeho domova krásně dozdobí. Již dávno totiž neplatí, že rolety plní pouze funkci praktickou. V posledních letech se totiž jedná i o skvělý designový prvek. 

clanek_001

Stínění jako dekorace

Pokud se řeknou rolety, mnohým se vybaví nevzhledné retro rolety typické pro sídlištní byty. Tak na ty rychle zapomeňte. Současný trh nabízí trendy a moderní rolety, které zároveň skvěle plní funkci interiérové dekorace. Jejich design je naprosto prvotřídní a inspirovaný nejnovějšími trendy. Stejně tak ušla značný kus cesty i funkčnost a praktičnost rolet. V současnosti se tak látkové rolety právem řadí mezi jednu z nejoblíbenějších možností stínění v interiéru. Zkuste jim dát šanci i Vy. Můžete se totiž skutečně spolehnout na to, že interiér Vaší domácnosti skvěle ochrání před ostrými slunečními paprsky a stejně dobře Vás zbaví i nevyžádaných pohledů sousedů a náhodných kolemjdoucích. Je to již nějaký čas, co rolety nepředstavují nevzhledné béžové plachty, které se za doprovodu hluku zasouvají do nevzhledné kazety. I v moderním interiéru tedy vypadají současné Látkové rolety výtečně a i jejich ovládání je velmi pohodlné, a především pak zcela tiché. 

Skutečně bohatá a pestrá nabídka FOA

Až uvidíte nabídku rolet FOA, velmi rychle pochopíte, proč jsou Látkové rolety opět na vrcholu své slávy. Kromě opravdu pestré škály jednobarevných Látkových rolet všech odstínů jsme si pro Vás připravili i Římské rolety se vzorovaným designem. Ty ocení zejména ti, kteří chtějí interiér svého domova oživit a povznést na vyšší level. Tak či tak si ale z nabídky FOA rolet jistě vyberou všichni, neboť rolety FOA se skvěle hodí do Boho, Glamour, Vintage i Art Deco interiéru. 

clanek_002

Látkové rolety 

Látkové rolety se před časem opět vrátily do módy a od té doby zdobí čím dál více domácností. Jejich design se za poslední roky skutečně výrazně posunul, a právem se tak jedná o skvělou interiérovou dekoraci, která je zároveň také funkční. Látková roleta chrání domov před slunečním světlem, teplem a nežádoucími pohledy zvenčí. Díky vskutku modernímu designu se Látkové rolety velmi rychle stanou elegantním a krásným dekoračním doplňkem každého interiéru

Látkové rolety jsou navíc stále oblíbené i proto, že kryjí skleněnou plochu okna ze 100 %. Do interiéru tak neprosvítá ani paprsek slunečního světla, jelikož v látce rolety nejsou žádné mezery. V porovnání s běžnými žaluziemi nebo roletami Den a noc je pomocí těchto rolet mnohem snazší docílit úplného zatemnění.

Jestliže tedy hledáte kombinaci klasického stylu stínění, moderní funkce, a přitom se chcete vejít do svého rozpočtu, Látkové rolety FOA budou tou nejlepší volbou.

Funkčnost a skvělý design v jednom

Látkové rolety do oken jsou vysoce funkčním a jednoduchým stínícím prvkem s perfektním designem. Jejich jedinečné vlastnosti je předurčují k použití do téměř každé místnosti. Umístit je můžete do obývacího pokoje, ložnice, kuchyně i do dětského pokoje. Díky opravdu pestré nabídce materiálů a barev můžete rolety snadno sladit s Vaším interiérem, který tak nádherně dotvoříte. 

Největším benefitem Látkových rolet je, že poskytují kvalitní ochranu před sluncem a jsou mnohem praktičtější než běžné závěsy, od kterých v posledních letech většina domácností postupně upouští. Látkové rolety Vám také v domácnosti poskytnou dostatek soukromí a do jisté míry i protihlukovou izolaci. 

clanek_003

Upevnění látkových rolet

Látkové rolety na okna vyrábíme ve třech kazetách – otevřené, POLO a MAXI. Rolety mají několik způsobů provedení jejich montáže. Můžete je připevnit bez vrtání nebo přivrtat do okenního rámu, do zdi či do stropu. Nejvíce oblíbené jsou mezi klienty Látkové rolety bez vrtání. Jedná se o nejjednodušší způsob, jak je možné roletu připevnit na okno. Není potřeba vůbec nic vrtat. Roletu stačí na okno pouze zavěsit nebo přilepit. 

clanek_004

Římské rolety

Dalším skvělým řešením mohou být i Římské neboli řasící rolety. Římské rolety jsou něco mezi závěsem a klasickou roletou. Mohou být zcela prosté a jednobarevné, ale i různě zdobené a lze je zavázat nebo upevnit v jakékoliv výšce okna.

Zatímco běžné rolety jsou většinou zhotoveny z jednoduchého pruhu jednobarevné látky a zatahují se pomocí tenkého řetízku nebo šňůrky, Římské rolety FOA mají například všité různé ozdobné pásky či stuhy, pomocí kterých lze roletu nařasit a následně upevnit v požadované výšce. Římské rolety proto vypadají skutečně velmi ozdobně a dokáží jakýkoliv interiér krásně rozzářit a dodat mu pomyslnou jiskru. 

clanek_005

Funkčnost a design Římských rolet

Římské rolety jsou velmi moderním a žádaným druhem interiérové stínící techniky. Jako dekorační a stínicí prvek je můžete použít do ložnice, kuchyně, pracovny i obývacího pokoje. Váš domov tak ochrání před nežádoucími pohledy zvenčí, zajistí v něm potřebné soukromí, ochrání ho před ostrými slunečními paprsky, a ještě ho ozdobí. 

Římské rolety jsou charakteristické svou látkou, jež je pomocí výztuží horizontálně rozdělena do stejných pruhů. Ty se ovládají velmi komfortně pomocí řetízku a jsou populární především díky své lehkosti a vzdušnosti. Rolety se nenavíjejí, ale efektně skládají směrem nahoru nebo dolů

Montáž Římských rolet

Moderní Římská roleta dává člověku podobný pocit jako například závěsy, ale s univerzálností a funkčností tradičních okenních rolet. A i když je Římská roleta oblíbená zejména kvůli svému vzhledu a funkčnosti, vyniká také velmi snadným upevněním. 

Římské rolety na okna mají několik způsobů provedení montáže. Můžete je připevnit bez vrtání na rám okna nebo je lze přivrtat do zdi či do stropu výklenku i mimo něj. Vůbec nejoblíbenější jsou Římské rolety bez vrtání. Tento způsob montáže je neinvazivní a není tedy třeba vůbec nic vrtat. Na rám okna jednoduše připevníte bezpečnostní kolečko a máte hotovo. Toto řešení je vhodné zejména pro ta okna, která lze otevřít dokořán nebo na ventilaci. Římská roleta nemá po straně vodící silon.

Výhodou Římských rolet je montáž s vrtáním před žaluzie, které na okně zůstanou, ale díky Římským roletám můžete místnost krásně designově vyladit, aniž byste se zbavovali původních žaluzií. 

Každá Římská roleta FOA je vyrobena zvlášť na základě Vašich individuálních požadavků na výšku, šířku a typ zavěšení. Římské rolety na míru do Vašeho domova jistě padnou skutečně dokonale. Zatemňovací Římské rolety jsou zkrátka skvělým řešením pro všechny, kteří hledají, funkční, praktické, nadčasové a designově velmi poutavé zastínění do jakéhokoliv interiéru.  

Rolety FOA se vším všudy

Jestliže si tedy i Vy myslíte, že interiérové zastínění by nemělo plnit pouze funkci praktickou, ale mělo by zároveň i skvěle vypadat, Římské a Látkové rolety FOA jsou tím nejlepším řešením. Nejen, že interiér chrání před ostrým sluncem, ale skutečně se velmi rychle stanou chloubou každé místnosti. Zároveň na sebe ale nebudou zbytečně strhávat veškerou pozornost. 

Pokud si navíc během výběru nových rolet FOA nebudete vědět s čímkoliv rady, nebojte se na nás kdykoliv obrátit. Jednou z výhod společnosti FOA je, že si pro své zákazníky připravila zákaznickou podporu s profesionálně vyškoleným personálem, který dokáže zodpovědět jakékoliv Vaše otázky. Kontaktujte nás a my Vám se vším ochotně poradíme. Jsme tu pro Vás na čísle 420 555 222 462 každý všední den od 8 do 16. Případně nám nechte vzkaz na e-mailové adrese info@foa.cz a my se Vám co nejdříve ozveme.