Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Sítě proti hmyzu: Jaké vybrat? Nasazené na rám okna nebo rolovací?

Léto se již pomalu blíží, a tak mnozí z Vás možná začínají řešit, jak ochránit interiér svého domova před otravným hmyzem, který nám dokáže horké letní dny značně znepříjemnit. Jaké sítě proti hmyzu tedy ideálně zvolit? Budou pro Váš domov lepší sítě nasazené na okno nebo rolovací? 

clanek_001

Sítě proti hmyzu od FOA

Ať už jste do svého domova zvolili jako stínící techniku rolety, žaluzie či například závěsy, před proniknutím otravného hmyzu do interiéru Vám to bohužel nepomůže. Na to budete potřebovat kvalitní sítě proti hmyzu

Sítě do oken proti hmyzu na míru jsou nadmíru praktickou ochranou před létajícím i lezoucím hmyzem. A i když jsou vynikajícím pomocníkem obzvláště v létě, ani v průběhu roku je není nutné sundávat.

Sítě proti hmyzu nijak nebrání ve výhledu ven, zpříjemní noční spánek a vytvoří bezpečnější prostředí pro Vaše děti

Velkou předností sítí FOA je navíc jejich velký výběr, snadná montáž a funkčnost. Sítě proti hmyzu Vám vyrobíme na míru Vašemu požadavku, neboť jedině tak přesně padnou do Vašich oken.

Sítě proti hmyzu je navíc možné nasazovat na okna, vrtat do oken nebo je přivrtat do zdi

Varianty sítí proti hmyzu

Sítě proti hmyzu jsou především praktickým doplňkem Vašich oken. Hodí se jak pro domácnosti, tak pro firmy nebo výrobní provozy

Vyřešte i Vy problémy s otravným hmyzem jednou pro vždy, stačí si jen vybrat, který typ sítě Vám bude nejvíce vyhovovat

  • Nasazovací Sítě proti hmyzu nabízíme ve dvou variantách: Classic a Exclusive. Varianta Classic nabízí klasické provedení sítě v jednoduchém rámu. Varianta Exclusive je pevnější, a navíc Vám z pohledové strany překryje těsnění oken. Používá se u oken, která jsou zaoblená. Nasazovací sítě se na zimu schovávají, čímž se prodlouží jejich životnost.
  • Rolovací sítě proti hmyzu je možné vrtat do rámu okna, vrtat do stěny špalety nebo na zeď před špaletu. Záleží, která z variant je pro Vás ta pravá. Doporučujeme zvážit, jak budete okna otevírat, aby síť nebránila samotnému otevření okna.

Okenní sítě nabízíme v černé a šedé barvě. Profil si můžete vybrat v barvách: Bílá, Hnědá RAL 8022, Čokoládová RAL 8017, Antracit, Zlatý dub, Ořech, Mahagon nebo Winchester

Velmi oblíbené jsou také Sítě proti hmyzu do dveří. U dveřního systému nabízíme celkem 5 barev profilů – bílá, hnědá, antracit, zlatý dub a ořech.

Profily jsou vyrobeny z hliníku, neboť je velice pevný a lehký. Síť je vyrobena ze sklolaminátu a je potažena ochrannou vrstvou z PVC.

clanek_002

Sítě proti hmyzu Nasazené na rám okna

Sítě proti hmyzu Nasazené na rám okna, které jen jednoduše nasadíte na okno, najdou zaručeně uplatnění v každém bytě, domě či kanceláři. Nevyžadují žádnou montáž, takže rám okna nijak nepoškodíte a ani se u toho zbytečně nenadřete. Síť jen zavěsíte pomocí háčků za rám okna, a pak už si jen užíváte klidné léto bez obtížného hmyzu. 

Navíc sítě v okně ani nepostřehnete – jsou průhledné, takže nijak nebrání ve výhledu. A pokud byste potřebovali plný přístup z okna, během pouhých 10 vteřin síť z okna jednoduše sundáte. 

clanek_003

Sítě proti hmyzu Rolovací

Rolovací sítě do oken proti obtížnému hmyzu jsou v dnešní době již standardním sortimentem všech typů sítí proti hmyzu. Pro tento typ sítí se rozhodněte především tam, kde požadujete častou volnost a průchodnost. Například, pokud máte zvenčí před oknem pevný sušák prádla, nebude klasická síť proti hmyzu, která se nasazuje na rám okna, moc praktická. Opakovaně byste ji totiž museli sundávat a pak zase nandávat. 

Rolovací síť proti hmyzu jen navinete do kazety podobně, jako je tomu třeba u látkových rolet, pověsíte prádlo na sušák před oknem, a síť zase stáhnete. 

clanek_004

Sítě proti hmyzu vrtané na dveře

Sítě proti hmyzu do dveří ocení zejména majitelé domů. Ti totiž na rozdíl od panelákových bytů otevírají dveře rovnou do prostor bytu. To ovšem neznamená, že by třeba panelákový balkon nemohl být vybaven sítí proti hmyzu, přivrtanou k balkonovým dveřím. V obou případech velmi účinně brání průchodu hmyzu do bytu touto cestou.

Sundávat ze dveří síť pokaždé, když chceme projít, případně vysouvat síť do kazety by bylo velice nepraktické a nepohodlné. Nasazovací sítě nebo rolovací sítě se tedy na dveře skutečně nepoužívají. V případě dveří je k nim síť přišroubována na otočných pantech. Můžete tak dveře pootevřít, přičemž síť stále hmyzu brání v průniku, dokud ji také neotevřete. Po průchodu doporučujeme síť hned zavřít.

Čištění a údržba sítí FOA

Sítě proti hmyzu bývají často vystavovány znečištění, a proto je jejich údržba velmi důležitá. Z čištění však nemusíte mít strach, nejedná se o nic složitého. 

Způsob čištění se lehce liší u rolovacích sítí a sítí, které se pouze nasazují za rám. U Sítí proti hmyzu na dveře můžete použít kombinaci obou metod. Záleží na prostoru, který pro čištění máte.

Údržba a čištění Sítí proti hmyzu Nasazených na rámu okna

Tyto sítě doporučujeme čistit dvakrát ročně a na zimu sundávat z oken. Poprvé je dobré sítě čistit před zimou a podruhé během sezóny. Pokud bydlíte v oblasti se zvýšeným výskytem hmyzu, prachu nebo jiných nečistot, sítě doporučujeme čistit i častěji. Prodloužíte tak její životnost.

Během sezóny můžete sítě šetrně vysát vysavačem na lehký výkon. Nastavte si vysavač na nejmenší výkon a opatrně vysajte celou plochu sítě. Na vysavač netlačte, mohlo by dojít k vypadnutí a deformaci sítě.

Během čištění Sítě proti hmyzu odinstalujte z oken. U nasazovacího systému je to velmi jednoduché. Stačí otočit kotvicí háčky do polohy, která nedrží síť na okně. Dejte si pozor, ať Vám nevypadne ven z okna.

Síť můžete očistit standardním kartáčem, který se používá například na oblečení. Celou síť s rámem pak vyčistěte vlhkým hadrem například s mýdlovou vodou. Nepoužívejte agresivní chemii, jako je například ředidlo.

Kompletně celé sítě můžete nakonec opláchnout vodou. Ideální je použít vanu či sprchový kout. Pokud máte k dispozici zahradu, bude pro Vás čištění ještě snazší. Sítě nechte vždy dobře proschnout na slunci.

Co se týče zimního skladování, tak sítě doporučujeme skladovat naležato a v suchém prostoru. Je možné je například obalit do streč fólie. Takto budou opět na jaře připraveny k použití.

Údržba a čištění rolovacích Sítí proti hmyzu

Při čištění není nutné sítě z okna sundávat. Ušetříte si tak práci s demontáží a montáží. Pokud však vyžaduje hloubkové čištění, můžete sítě bez obav sundat, ale nejlépe se Vám bude čistit ve svislé poloze na okně.

Sítě po stažení nejdříve vysajte vysavačem. Ten nastavte na nejnižší výkon a při vysávání na síť netlačte.

Síť můžete rovněž očistit standardním kartáčem, který se používá například na oblečení. Celou síť s rámem vyčistěte vlhkým hadrem například s mýdlovou vodou. Nepoužívejte agresivní chemii, jako je například ředidlo.

Po dokončení čištění nechte síť roztaženou, dokud úplně neproschne. Pomoci si můžete i suchým hadříkem. Jakmile jsou sítě suché, můžete je dále používat dle libosti. Přes zimu doporučujeme mít sítě vytažené a narolované v horní kazetě.

Nebojte se na nás obrátit

Pokud si náhodou nebudete během výběru nových sítí proti hmyzu s čímkoliv vědět rady, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8:00 do 16:00 na čísle +420 555 222 462.