Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Sítě proti hmyzu – kdy je ten správný čas si je pořídit?

Už máte dost komářích štípanců? Nesnášíte, když Vás v létě budí mouchy? Nebo Vám do pokoje stále létá jiný dotěrný hmyz? Máme pro Vás řešení – vsaďte na sítě proti hmyzu. Jsou účinné, spolehlivé a zdraví nezávadné, na rozdíl od některých odpuzovačů hmyzu. Poradíme, kdy je nejlepší čas sítě pořídit a v čem jsou lepší než jiné ochrany proti nezvaným hostům.

clanek_001

Hledáte opravdu účinnou a spolehlivou ochranu proti hmyzu? Zapomeňte na přípravky z reklam plné chemie, které Vás stejně na 100 % neochrání. Nemluvě o tom, že je po celou dobu užití vdechujete. Ani různé elektronické vymoženosti nejsou dokonalé. 

Raději vyzkoušejte „mechanickou“ ochranu, která zabrání dotíravému hmyzu, aby se vůbec do Vaší domácnosti dostal. Sítě proti hmyzu nepotřebují žádné náplně, ani připojení k elektřině. Fungují jednoduše tak, jak jsou. Neprojde jimi vůbec nic! 

V následujícím článku se podíváme na to, kdy je vhodná doba sítě proti hmyzu pořídit a v čem jsou lepší oproti ostatním variantám ochran proti hmyzu.

Kdy pořídit sítě proti hmyzu?

Sítě proti hmyzu je nejlepší pořídit již zjara. Jakmile se venku oteplí, hmyz se probudí k aktivitě a brzy si zase najde cestu i k Vám domů. Naprosto nezbytné jsou zejména v létě. Pokud rádi sedíte u otevřeného okna nebo větráte během noci, spolehlivě Vás ochrání nejen před komáry, ale i můrami. 

Přes den navíc sítě proti hmyzu slouží jako spolehlivá zeď proti mouchám, vosám, ovádům a dalším nezvaným hostům. Díky drobným očkům máte jistotu, že dovnitř nic nevletí, ani nevleze. Můžete se věnovat oblíbeným aktivitám – ať už je to čtení knihy u rozsvícené lampy, sledování televize nebo hraní na počítači, a nic Vás nebude obtěžovat. 

Takže kdy pořídit sítě proti hmyzu? Okamžitě! Protože venku už se to začíná hemžit. A pokud nechcete domácnost sdílet s nikým dalším, teď je ten nejlepší čas na to si sítě proti hmyzu nainstalovat i u Vás doma.

clanek_002

Proč jsou sítě proti hmyzu skvělou volbou

Proč byste se měli rozhodnout pro sítě proti hmyzu, a ne pro nějaké jiné řešení? Na trhu je toho opravdu hodně, od různých kapslí po „udělátka“ do zásuvky. Pojďme si to porovnat a shrnout si, v čem je prostá ochrana do dveří a oken předčí. 

  • Dají se na okno a hmyz se vůbec nedostane dovnitř. To je jejich největší plus, které žádné jiné opatření netrumfne. 
  • Vyrábí se i ve variantě na dveře. To ocení zákazníci, kteří shání ochranu pro rodinný dům. Ale i ti z Vás, kdo bydlí v bytech a mají vlastní balkonek. Díky síti proti hmyzu do dveří budete moci mít otevřená okna dle libosti, a přesto budete chránění.
  • K odpuzování hmyzu nepotřebují elektřinu. Existují odpuzovače hmyzu do elektřiny. Ty vysílají signály a matou tím hmyz, jelikož zasahují jeho nervový systém. Tyto ultrazvukové odpuzovače hmyzu ale nejsou stoprocentní. Navíc nezabrání tomu, aby zmatená můra vletěla k Vám do bytu a ušpinila Vám třeba záclony nebo ubrus. Nemluvě o komárech.
  • Nevyužívají chemii. Další kategorií odpuzovačů hmyzu jsou zařízení, která fungují na principu repelentu. Dávají se do nich speciální náplně, ať už v podobě polštářku nebo tekuté náplně. Do okolí uvolňují látky, které hmyz nesnese a které mu ubližují. Buď ho to odradí, aby do místnosti vletěl. Nebo ho to zcela zahubí. Jenže vdechovat takový repelent celou noc není moc zdravé. Musíte poctivě větrat a rozhodně byste neměli tento přístroj umisťovat blízko hlavy.
  • Vydrží Vám celý život. Zatímco se elektrické odpuzovače po čase rozbijí a hubiče s náplněmi vyprázdní, poctivá síť Vám vydrží klidně celý život. Stačí s ní dobře zacházet a čas od času ji věnovat trochu péče. Jakmile skončí sezóna, můžete ji z rámu sundat. Ochráníte ji tak před mrazem, který by ji mohl poškodit.
  • Jsou ekologické a vyjdou levněji. To jde ruku v ruce s předchozím bodem. Jelikož si koupíte jednu síť, která vydrží, šetříte svou peněženku i planetu. Jen si to porovnejte – při pravidelném nákupu náplní vyplýtváte spoustu plastu. A kupovat každé dva roky nové elektrické zařízení také není nic šetrného. Proč si komplikovat život, když to jde jednoduše?

 

 

 

clanek_003

Jaké sítě proti hmyzu pořídíte na FOA?

Na našem e-shopu máte na výběr z různých druhů sítí proti hmyzu. Nabízíme je ve třech základních typech:

  1. sítě nasazené na rám,
  2. rolovací sítě proti hmyzu,
  3. sítě proti hmyzu do dveří.

Sítě nasazené na rám

Sítě nasazené na rám mají tu výhodu, že jednoduše nacvaknou. Nemusíte tedy do okna nic vrtat. Toto řešení vyhovuje zejména lidem v podnájmu. Ale také každému, kdo se necítí jako domácí kutil a chce mít montáž co nejsnadnější. 

Počítejte s tím, že když budete chtít z okna něco vyndat či například zalít květiny, budete muset síť vycvaknout. Jestli hledáte flexibilnější řešení, doporučujeme rolovací variantu, kterou vyrolujete nahoru stejně jako žaluzie a jednoduše si za oknem uděláte, co potřebujete. Tento typ není vhodný pro střešní okna.

Těsnění u nasazovacího typu není překryté, a proto je vidět. Profil pro Vás vyrobíme hned v několika barevných variantách – v klasické bílé a v různých odstínech hnědé. To proto aby byl přechod z rámu na síť co nejvíce plynulý a síť nevypadala jako cizorodý prvek, ale naopak splynula s interiérem.

I barvu síťky si můžete vybrat, a to buď šedou nebo černou. Sítě nasazené na rám nabízíme v šířce od 20 cm do 180 cm a ve výšce 20 cm až 250 cm. Díky držáku, kterým moskytiéru přidržíte, bude instalace ještě snadnější.

Rolovací sítě proti hmyzu

Rolovací sítě proti hmyzu se instalují vrtáním, a to buď do rámu okna, zdi nebo do špalety. Nebojte se vrtání, zásah není nijak drastický a nebudete o něm ani vědět. Výhodou rolovacích sítí proti hmyzu je, že je v případě potřeby vyhrnete nahoru a můžete například očistit okno zvenčí, zalít květiny apod. Síť tedy nemusíte vyndávat. 

Je vybavená brzdou. Když ji pustíte, nesveze se dolů. Ale bude se pomalu a bezpečně navíjet směrem nahoru, úplně stejně jako to dělají látkové rolety. 

Rolovací síť proti hmyzu má hliníkový profil. Při měření nezapomeňte připočítat 3,2 cm pro vodicí lištu. Síť upevníte podle toho, na jakou stranu se otevírají Vaše okna. Když se otevírají ven, síť musí být uvnitř místnosti. A naopak, když se okna otevírají dovnitř, musí být zvenku nebo v místnosti před výklenkem na zdi. 

Tento typ ochrany je ideální pro střešní okna. Neprověšuje se a perfektně drží na místě. Rozhodně se nemusíte bát, že by vypadl a poranil Vás. V případě rolovacích sítí proti hmyzu do střešních oken počítejte s přivrtáním do zdi před výklenek.

Profily nabízíme v bílé barvě a odstínech hnědé. Také síťka má více barev, buď šedou, nebo černou. Šířku profilu pro Vás vyrobíme od 20 cm do 160 cm. A výšku od 20 cm do 250 cm.

Sítě proti hmyzu do dveří

Skvělé řešení na balkony, do dveří od verandy nebo do předsíně na chatě. Variantu do dveří je potřeba navrtat do rámu, který je nepohyblivý. Tedy jestli otevíráte dveře ven, síť musíte navrtat dovnitř, a naopak. Při zaměřování nezapomeňte vzít v úvahu i panty.

Síť se připevní buď pomocí magnetů nebo magnetické pásky. Na dveřní systém navíc můžete umístit okopovou lištu. Systém potom budete moci otevírat nohou. A jestli máte domácího mazlíčka, nainstalujeme pro Vás do sítě na dveře dvířka pro zvíře. Šířku profilu dodáváme do šířky 110 cm, výšku do 240 cm. 

Opět si můžete vybrat z několika odstínů profilu, stejně jako samotné síťky. Uvidíte, že perfektně splyne s rámem dveří a návštěva ani nepozná, že jste je koupili odděleně u dvou různých firem. 

Jak se o ně starat?

Zajímá vás, jak se o moskytiéry starat? Není to nic těžkého. Jak jsme už zmínili, na zimu je lepší síť sundat z okna, pokud tedy máte variantu nasazovací. Navrtané sítě samozřejmě nesundávejte. Ovšem jestli máte v plánu stavební práce nebo malování, sundejte i ty navrtané. Nečistoty a barva by se mohly v síťce uchytit. Potom byste se jich velice těžko zbavovali.

Sítě vyčistěte alespoň dvakrát do roka. K čištění si vezměte obyčejný saponát nebo mýdlovou vodu, hadřík nebo jemný kartáček. Na závěr opláchněte čistou vodou a je to, sítě jsou opět připravené k použití. Nebo k uklizení na zimu. 

Pár tipů k nákupu 

  • Před nákupem si promyslete, jaký způsob montáže je pro Vás ten pravý.
  • Při měření buďte důslední, produkty pro Vás vyrábíme na míru. 
  • Všechny detaily nám napište do poznámek o objednávce. Například to, kam budete rolovací sítě vrtat, kde mají být navrtané šroubky atd.

Rádi Vám se vším poradíme

Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte nás před nákupem sítí proti hmyzu kontaktovat. Rádi Vám vše vysvětlíme a pomůžeme s rozhodováním. Jsme Vám k dispozici na telefonním čísle 555 222 462 každý všední den od 8:00 do 16:00. Nebo nám napište e-mail na adresu info@foa.cz.

K pročtení Vám doporučujeme také článek Vše o sítích proti hmyzu. Najdete v něm bližší informace ohledně správného výběru, montáže a čištění, včetně videonávodů a instruktážních obrázků.

K dispozici je Vám dále kategorie Poradna, kde najdete spoustu praktických návodů. Chcete inspiraci při zařizování interiéru, nejen ohledně sítí, ale i stínicí techniky? Tak právě od toho tu je sekce Inspirace. Na stínicí techniku jsme totiž odborníci. A pokud u nás nakoupíte ve velkém, můžete se těšit na množstevní slevy.