Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Proč si pořídit rolety

Ať už bydlíme v bytě nebo domě, na samotě nebo v centru rušného města, nikdy bychom neměli podcenit výběr správné stínicí techniky. Ta totiž definuje, jak moc bude námi obývaný prostor praktický. V čem je ale stínicí systém tak důležitý? A jak ho správně vybrat? 

clanek_001

Okna jsou skvělým zdrojem přirozeného světla a podílí se na celkovém vzhledu interiéru. Pokud je ale neopatříte ideální stínicí technikou, můžete narazit hned na několik problémů.

Pokud nebudete množství slunečního svitu, který okny prochází, nijak regulovat, snadno se může stát, že bude v místnosti víc světla, než potřebujete. V letních měsících pak sluneční paprsky mohou představovat ještě další problém, a to přehřívání místnosti.

Jestli se Vám slunce do oken neopírá a z toho důvodu o stínicí technice ani neuvažujete, zkontrolujte, zda do Vašich oken není vidět. I když máte pocit úplného soukromí, po setmění a rozsvícení světel se interiér často stává výkladní skříní. Pokud tedy máte na okně pouze záclony a přes den je tato ochrana dostatečná, myslete také na moment, kdy slunce zapadne a Vy musíte v místnosti rozsvítit.

Protože ve FOA víme, že každý dům nebo byt je jiný, nabízíme Vám široký výběr stínicí techniky za dostupné ceny. Než si ale jednotlivé typy rolet představíme a řekneme si, pro koho jsou vhodné, pojďme si říct, co všechno správné stínění v interiéru dokáže. Mezi jeho klíčové vlastnosti patří:

  • regulace slunečního svitu,
  • udržování stabilní teploty místnosti,
  • zajištění potřebného soukromí,
  • estetické doplnění interiéru.

Nyní se pojďme na jednotlivé vlastnosti podívat detailněji. Díky tomu sami uvidíte, že byste výběr správného stínicího systému neměli nikdy podcenit a naopak jej přidat na seznam priorit při zařizování Vašeho domova.

clanek_002

Regulace slunečního svitu 

Ať už se jedná o obývací pokoj, kuchyni nebo ložnici, na všech místech je důležitá snadná regulace slunečního svitu. V případě obývacího pokoje mohou paprsky někdy zcela znemožnit celou řadu aktivit, mezi které patří například sledování televize. Slunce Vám může dokonce též bránit ve využívání některých částí místnosti. Určitá místa totiž mohou být pod intenzivním náporem slunečních paprsků až několik hodin denně.

Kvalitnější spánek

V případě ložnice je výběr správného stínění také klíčový. Na spánek bychom měli mít vždy maximální tmu a nemělo by záležet na tom, zda se odpočinku oddáváme přes den nebo v noci. Abychom totiž mohli mít kvalitní spánek, tělo produkuje spánkový hormon jménem melatonin. V jakém množství jej produkuje se odvíjí právě od podmínek, které v místnosti panují.

Čím méně světla na oční sítnici dopadá, tím více melatoninu tělo produkuje. Proto je vždy lepší usínat v naprosté tmě, kde Vás neruší televize nebo světlo z ulice. Pokud své okno chcete opravdu zatemnit, doporučujeme si zvolit nějaké ze stínění ve variantě blackout. Vybírat můžete hned z několika typů stínění a v nabídce najdete jak varianty pro klasická, tak střešní okna. 

clanek_003

Udržování stabilní teploty

Pokud do interiéru proniká přemíra slunečního svitu, nese to s sebou další přidružený problém, a tím je stoupající teplota místnosti. Chcete-li se tomuto problému vyhnout, stačí si opatřit kvalitní stínění. To dokáže snížit ohřívání místnosti až o několik stupňů.

Pro udržení optimální teploty v místnosti nebo interiéru je ideální, pokud brzy ráno vyvětráte. Tím dovnitř dostanete chladný noční vzduch, který místnost ochladí a příjemně vyvětrá. Pokud víte, že se chystá horký letní den, okna bezprostředně po vyvětrání zavřete a zastřete. Tak se Vám podaří udržet nižší teplotu v interiéru po celý den.

Pomoc v podobě Termo rolet

Jestli díky oknům zaznamenáváte teplotní výkyvy nejen v létě, ale také v zimě, rozhodně zvažte nákup Termo rolet. Ty na první pohled připomínají klasické rolety, ovšem s tím rozdílem, že jsou opatřeny jedinečnou termo vrstvou. Ta v létě místnost chrání před přehříváním, v zimě naopak před ochlazováním. Současně dokáže poskytnout maximální míru soukromí. 

clanek_004

Zajištění potřebného soukromí

Možná k Vám během celého dne dopadne jen malé množství paprsků. Proto tedy máte pocit, že stínicí technika by byla zcela zbytečná. Pamatujte ale, že to není jen slunce, které se může dostat do interiéru. Jsou to totiž také pohledy kolemjdoucích nebo těch, kteří bydlí přes ulici. 

Přes den nemusíte otázku soukromí tolik řešit. Do bytu nebo domu příliš vidět nejde a obyčejná záclona tvoří dostatečnou a efektivní bariéru. Nicméně večer se celá situace naprosto změní. Jakmile totiž slunce zapadne a Vy rozsvítíte, okamžitě jde vidět každý Váš krok. V této chvíli oceníte stínicí techniku více než kdy jindy.

Možnosti výběru jsou více než doširoka otevřeny. Můžete si proto najít takové stínění, které přes den nebude ubírat slunečního svitu a večer jedním pohybem nabídne vysokou míru soukromí. 

clanek_005

Estetické doplnění interiéru

Ochrana soukromí nebo regulace světla a teploty – už jen tyto důvody jsou dostatečné pro pořízení kvalitní stínicí techniky. Pokud ale chcete ještě jeden, tady je: Moderní stínicí technika dokáže skvěle doplnit interiér a dodat mu designovost a pocit útulnosti.

Lidé se občas mohou stínění bránit, protože mají strach, že naruší vzhled celé místnosti. Je ale důležité si uvědomit, že vzhled stínicí techniky se za poslední léta zcela proměnil. U FOA pak můžete vybírat z celkem osmi různých druhů. A tím to zdaleka nekončí!

Široký výběr stylů i barev

Kromě nejrůznějších typů stínicích technik, které si za chvíli představíme blíže, můžete vybírat i z mnoha designů a barev. Vaše nové rolety tedy mohou snadno doplnit barvy, které jsme si pro danou místnost vybrali.

Vybírat můžete z jednobarevných stínění nebo nejrůznějších přírodních motivů. V nabídce najdete například rolety v barvách Zlatý dub, Cedrové dřevo, Třešeň, Rákos, Písek nebo Žula. Díky těmto odstínům můžete roletami doplnit rámy oken, podlahy nebo nábytek. 

Pokud ve svém interiéru na přírodní materiály příliš nesázíte, pak si můžete vybrat jednu z mnoha klasických barev a jejich odstínů. V naší nabídce najdete jak výrazné barvy, tak jemné krémové a zemité tóny

clanek_006

Jaké stínění si u FOA můžete vybrat 

Při výběru vhodného typu stínicí techniky je důležité se řídit tím, co od stínění očekáváte. Už na začátku se tedy rozhodnete, zda má stínění poskytovat převážně soukromí, snadnou práci se světlem nebo má plnit výhradně estetickou funkci

Jakmile si vytvoříte představu, jaké má Vaše stínění být, pak se můžete pustit do výběru. Zvolit si můžete z následujících možností:

Rolety Den a noc

Pokud hledáte vysoce funkční a velmi moderní stínění, pak jsou jím určitě Rolety Den a noc. Střídání průhledných a neprůhledných pruhů látky poskytuje snadnou regulaci soukromí i slunečního svitu. Dostupné jsou v celé řadě barevných provedení i v několika úrovních zatemnění. 

Vertikální žaluzie

Pokud máte v bytě nebo domě větší plochy, které potřebujete zastínit nebo jednoduše hledáte designovou stínicí techniku, která poskytuje maximum soukromí a snadnou práci se světlem, pak si vyberte Vertikální žaluzie. Pootočením lamel totiž neurčujete pouze množství procházejícího slunečního svitu, ale také směr jeho dopadu.

V naší nabídce najdete dva rozměry lamel a různá barevná provedení. Pokud se chcete vyhnout bílé barvě, u nás si svého barevného favorita jistě najdete. 

clanek_007

Římské rolety

Pokud netrpíte přebytkem denního světla, nemáte zvědavé sousedy a ze všeho nejvíc milujete lehkost závěsů a záclon, pak nepřehlédněte Římské rolety. Jsou známé také jako řasící rolety, a to z důvodu, že se dají nařasit a upevnit v jakékoliv výšce. Dostupné jsou v jednobarevném provedení nebo též s originálním motivem.

Látkové rolety

Látkové rolety jsou všem dobře známá klasika. U nás na sebe ale berou podobu moderního a jedinečně zpracovaného stínění. Hodí se do všech místností a pomohou všem domácnostem, které si občas přejí naprosté soukromí a odpočinek od slunečního svitu

Plisé rolety

Hledáte-li originální stínění a nevybrali jste si Římské rolety, pak pro Vás máme ještě další variantu, a tou jsou Plisé rolety. Svým vzhledem mohou připomínat tahací harmoniku. A tato podoba jim také přisuzuje jednu jedinečnou vlastnost: Dají se totiž stahovat nejen shora dolů, ale také zdola nahoru. Zastínit tedy můžete přesně tu část okna, kterou potřebujete.  

clanek_008

Termo rolety

O Termo roletách jsme hovořili už výše. Jedná se o takové stínění, které dokáže poskytnout nejen maximální soukromí a tmu, ale také dokáže kontrolovat teplotu v místnosti

Termo rolety se skvěle hodí k těm, kterým se v létě interiér nepříjemně ohřívá. Skvěle poslouží také v zimě, kdy brání ochlazování místnosti. Za tyto speciální vlastnosti může termoregulační vrstva, která se nachází z té strany rolety, která je natočeena do ulice.

Rolety pro střešní okna

V naší nabídce nenajdete pouze stínění pro klasická, ale také pro střešní okna. Vybírat můžete ze dvou variant: Látkové rolety pro střešní okna nebo Plisé rolety pro střešní okna. Obě varianty jsou dostupné ve více barevných provedeních a úrovních zatemnění

Pět důvodů proč si vybrat FOA

První důvod, proč si pro nákup stínicí techniky vybrat FOA, je už patrný. A totiž, že u nás najdete hned několik druhů rolet a žaluzií, takže najdete optimální řešení pro každou místnosti. Mezi další důvody patří:

  • Zhotovujeme rolety přímo na míru Vašich oken. U nás tak seženete jakýkoliv rozměr.
  • Na rozdíl od konkurence naše rolety i žaluzie dorazí již složené. Stačí je pouze namontovat, což nezabere více než pár minut a zvládne to i začátečník.
  • Naše rolety umožňují i instalaci bez vrtání.
  • Zasíláme 8 vzorků látek zdarma
  • Jednotlivé druhy stínění jsou dostupné ve více barevných provedeních a úrovních zatemnění. Pro každý pokoj si tak najdete optimální řešení.

Pokud ještě ideální stínění nemáte nebo zvažujete výměnu toho stávajícího za módnější a praktičtější, pak se podívejte na naši širokou aktuální nabídku