Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Jaké rolety a žaluzie jsou vhodné pro domácnost s kočkami?

Máte doma kočku a bojíte se, co příště zase provede, až nebudete doma? Stínicí technika se může pro Vaše mazlíčky stát skutečnou hrozbou. Proto si její výběr pečlivě promyslete. V následujícím článku se podíváme na to, jaké rolety jsou pro kočky vhodné, a jakým stínidlům byste se naopak měli úplně vyhnout.

clanek_001

Také se Vaše kočky tak rády sluní na okenním parapetu? Jeden by řekl, že se opalují stejně rády, jako my, lidé. Pokud patříte mezi kočičí rodiče, tak určitě víte, jak se může snadno jejich nejoblíbenější aktivita proměnit v nebezpečné hrátky. Jsou prostě neposedné a v tomhle jejich povahu nezměníte.

Kočky se totiž tuze rády zamotávají do řetízků od žaluzií. Chtějí si s nimi hrát, jenže takové škádlení ovládacího prvku může přivodit i zranění. Určitě jste už někdy sami viděli, jak se kočka do řetízku zamotala.

Dalším problémem je obtížná údržba. Kočky, ale i ostatní chlupáči, hodně víří prach. Nemluvě o zvědavých čumáčcích a otiscích. A proto mohou být klasické žaluzie doslova prokletím. Nedají se totiž důkladně vyčistit. I z toho důvodu je důležité vybrat takovou stínicí techniku, která tento problém nemá.

Máme pro Vás dobrou zprávu. V našem e-shopu najdete stínicí techniku, která je vhodná pro domácnost s kočkami. Existuje totiž hned několik typů rolet s šikovným systémem ovládání, který nijak neohrožuje naše chlupaté kamarády. Společnost FOA pro Vás navíc ráda vytvoří řešení na míru, a tak můžete snadno zastínit i atypické okno. 

Pojďme se nyní podívat na varianty, které jsou pro kočičí rodiče přijatelné. V následujícím textu najdete přehled různých rolet, které si můžete s čistým svědomím do bytu nebo rodinného domu pořídit. Uvidíte, že život s kočkou neznamená, že nesmíte na oknech vůbec nic mít.

Rolety plisé

Úplně nejjednodušší bude, když zvolíte takovou stínicí techniku, která nemá řetízek. Ten je totiž pro kočky největším nebezpečím. Rolety plisé se ovládají pomocí madla, které najdete z obou konců rolety. Plisé žaluzii si tak můžete libovolně posouvat jak zdola nahoru, tak shora dolů. Snadno tak najdete optimální zastínění pro sebe i svého mazlíčka.

clanek_002

Rolety plisé doporučujeme každému, kdo hledá náhradu za klasické horizontální žaluzie. Nabízí nový, neokoukaný design, který vypadá pěkně v moderním i tradičnějším interiéru. Tento typ rolet pro Vás vyrábíme hned v několika typech látek, a tak si můžete zvolit mezi materiály s žíhaným vzhledem, dále zcela průsvitnými, nebo naopak zatmívacími. A jelikož je možné vybrat z několika barevných variant, snadno tak docílíte velice zajímavého efektu.

Výhodou plisé žaluzií je i snadná údržba. Díky antistatické úpravě se na roletách plisé nezachytává prach. Při úklidu je vysajete vysavačem na nejnižší výkon, případně použijete navlhčený hadřík. A když se na roletě objeví odolná skvrna, připravíte jí vodní lázeň s jemným pracím práškem. Chlupy ani prach ze zvířecího kožíšku už nebudou žádný problém.

Jaké další vlastnosti rolety plisé mají?

  • Částečně Vás ochrání před vedrem zvenčí. Ač klasické látky nemají tak silné izolační vlastnosti, dokáží odrazit něco z horka, které dovnitř přichází zvenku. A navíc místnost příjemně zastíní. Pokud však chcete vyloženě izolační plisé rolety, pak zvolte tzv. Blackout látku s postříbřenou vrstvou. Ty navíc umí  interiér i efektivně zatemnit.
  • Snadno se ovládají. Právě díky madlům, které najdete na obou stranách. 
  • Jsou cenově dostupné. Zapomeňte na předražené závěsy nebo záclony. Plisé žaluzie jsou za dobrou cenu a šik!
  • Lehce se instalují. Všechny naše produkty vyrábíme s ohledem na Vás, naše zákazníky. Nechceme, abyste se při montáži zbytečně trápili. A proto jsme závěsný systém plisé rolet udělali takový, abyste si ho zvládli namontovat během pár minut svépomocí. 

Plisé rolety navíc nabízíme i ve variantě pro střešní okna. Pokud tedy bydlíte v podkrovním bytě, můžete si dopřát kvalitní stínicí techniku. Samozřejmě bez řetízku. Ke střešnímu oknu si kočka na parapet sice nesedne, ale nikdy není na škodu být připravený na cokoliv. S kočkami jeden zkrátka nikdy neví dne ani hodiny, kdy zase vyvedou nějakou tu rošťárnu.

Látkové rolety s bezpečnostním prvkem

Pokud preferujete klasické látkové rolety nebo vertikální žaluzie, i ty si můžete do domácnosti s kočkou opatřit. Tak například látkové rolety Vám vždy dodáme s kladkou, která se přivrtá do zdi nebo do okna. Stačí na ni nedat těžítko, s tím by si chtěly kočky hrát. Zároveň nenechávejte řetízek volně viset. Kočka by se jinak na ovládací systém zavěsila a ublížila si.  A to je celé, látkové rolety budou díky tomuto opatření bezpečné.

clanek_003

Látkové rolety na střešní okna navíc mají tu výhodu, že žádné řetízky nemají. Ovládají se podobně jako rolety plisé, tedy pomocí madla na konci látky. U tohoto typu nehrozí, že by kočičí představivost jakkoliv dráždil.

Látkové rolety nabízíme v několika barevných provedeních, a tak skvěle zapadnou do Vaší domácnosti. Ochrání Vás nejen před pohledy zvenčí, ale i před ostrým sluncem, a dokonce horkem či zimou. Látky z materiálů s vyšší gramáží mají izolační vlastnosti. Nabízíme také látky, které jsou zatmívací. S jejich pomocí v pokoji vytvoříte příjemné přítmí i tehdy, když venku panuje pravé poledne. Ideální řešení do ložnice.

Stejně jako u předchozího typu, i zde je montáž zjednodušená, jak to jen šlo. U látkových rolet si můžete vybrat mezi tím, zda je zavěsíte na okno bez vrtání (v podstatě nacvaknete na rám), nebo je necháte navrtat na okno, do zdi či do stropu.

U látkových rolet opět platí, že se snadno udržují. A proto nehrozí, že je Vaši mazlíčci zničí, ať už slinami nebo chlupy. S běžnou špínou si poradíte jednoduše navlhčeným hadříkem. A s prachem si dělat starosti nemusíte skoro vůbec. Mají totiž antistatickou povrchovou úpravu, a navíc se neustálým rolováním oklepávají.

Rolety Den a noc

Také rolety Den a noc můžeme doporučit do kočičí rodiny. Stejně jako u látkových rolet, i tento typ můžete nainstalovat tak, aby se řetízek samovolně nepohyboval, a nedráždil tak vaši kočku.

V porovnání s klasickými záclonami rolety Den a noc nijak nepoletují ve větru a nesvádí k tomu, aby se na ně kočka zkoušela věšet nebo si s nimi hrála packou. Splývají společně s okenní tabulí a nehnou se z místa. 

clanek_004

Díky posuvným lamelám, které se pohybují naproti sobě, si můžete sami nastavit, jak moc místnost zastíníte. Snáz tak najdete stupeň zastínění, který bude vyhovovat Vám i Vaší kočce. Vy si odpočinete a ona se bude moci slunit a sledovat při tom, co se děje na ulici.

Rolety Den a noc nabízíme v několika barevných provedeních a na výběr máte i z několika typů látek. Je jen na Vás, zda Vám jde jen o lehké zastínění, nebo chcete místnost zahalit do příjemného šera. Vyjdeme Vám ve všem vstříc. 

Montáž rolet Den a noc zvládnete sami během pár minut. Můžete si vybrat variantu se systémem, který se pouze zavěsí na okno bez vrtání. Pokud ale chcete, aby látka přesahovala přes okraje okna, doporučujeme variantu s vrtáním. 

Jaké stínicí technice byste se měli zcela vyhnout?

  • Jak už jsme v textu nastínili, není dobré zvolit pro domácnost stínicí techniku, která jakýmkoliv způsobem povlává ve větru, ať už sama o sobě, nebo některou svou částí. V tomto ohledu jsou nejhorší klasické záclony a závěsy. I když do nich našijete závaží, stále se budou trochu pohybovat, a to je pro kočku velké pokušení.
  • Pokud chcete rolety s řetízkem, dejte si záležet na tom, aby nevlál volně v místnosti. Stačí jen malé opatření a uvidíte, jaký rozdíl to udělá. Přeci jen nejste věčně doma a svého chlupáče nemůžete hlídat nonstop. Dobře připevněný řetízek kočku zajímat nebude. 
  • Pozor na lapače prachu a chlupů. Vyhněte se materiálům, které zadržují prach a drobné částečky. Naše stínicí technika má antistatickou povrchovou úpravu, a navíc se neustále oklepává. 
  • Vyhněte se delikátním látkám. Některým materiálům stačí málo k tomu, aby se nenávratně poškodily. Kočky sice nemají tendenci vše olizovat, tak jako například pejsci. Ale i zde hrozí, že bude látku očuchávat a nechtěně ji zašpiní. Naše látky se čistí téměř samy. A pokud si na pomoc přizvete jemný saponát, špíny se zbavíte raz dva. U rolet Den a noc však doporučujeme látky, které nemají v průhledném pruhu síťku, ale spíše průhlednou látku. Ta je vůči kočičím chlupům odolnější.

Získejte slevu na Váš nákup!

Nakupte u nás za více než 990 Kč a dopravu máte zdarma. Mimo dopravy zdarma jsme si pro Vás připravili i množstevní slevy:

  • sleva 3 % při nákupu nad 3 800 Kč,
  • sleva 5 % při nákupu nad 5 000 Kč,
  • sleva 7 % při nákupu nad 10 000 Kč.

Slevy se sčítají v rámci jednoho nákupu. Platí tedy na jeden konkrétní nákup. Pokud máte v košíku produkty v hodnotě např. 4000 Kč, nákup bude zlevněný o 3 %. Proč tedy k roletám rovnou neobjednat i sítě proti hmyzu? Bez nich už si jaro ani léto nedokážeme představit. 

Rolety Vám vyrobíme na míru

Rolety vyrábíme na zakázku, a proto pro Vás rádi připravíme přesně takový rozměr, jaký potřebujete. Pokud jste v nabídce nenašli Váš rozměr, vyberte nejvyšší podobný a do poznámky uveďte, jak velkou roletu chcete doopravdy.

Rádi Vám se vším poradíme

Na našich webových stránkách najdete všechny důležité informace ohledně toho, jak vybrat správnou velikost, jak rolety namontovat, jak o ně pečovat a mnohé další. Rozklikněte si kategorii Poradna, kde na Vás čeká spousta praktických návodů. Chcete inspiraci při zařizování interiéru? Tak právě od toho tu je sekce Inspirace

Pokud byste měli jakékoliv dotazy a nenašli na ně odpověď na našich stránkách, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se Vám budeme věnovat a poradíme s výběrem nebo nákupem. Jsme Vám k dispozici na telefonním čísle 555 222 462 každý všední den od 8:00 do 16:00. Nebo nám napište e-mail na adresu info@foa.cz.