Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Nejlepší rolety a žaluzie pro vysoká okna

Vysoká okna jsou krásná, avšak vyžadují speciální péči. Sehnat pro ně správné rolety, to není jen tak. Výzvou bývá nejen správná velikost, ale i maximální uživatelský komfort a správná údržba. Vůbec nejlepší je se svěřit do rukou profesionálů, kteří vědí, co dělají, a vyjdou Vám vstříc. Například značka FOA. Zjistěte, jaké rolety a žaluzie jsou pro vysoká okna nejlepší!

clanek_001

Na našich stránkách najdete největší výběr stínicí techniky od látkových rolet až po různé druhy žaluzií. Navíc Vám rádi sestavíme řešení na míru. Vysoká okna mají dům od domu trochu jiné rozměry. Ale my jsme na to připravení a žádný rozměr pro nás není překážkou.

Nebojte se – do vil, kanceláří a dalších typů prostor není problém sehnat opravdu dlouhé rolety či žaluzie. Některé typy žaluzií a rolet se však do velkých oken hodí více než jiné. Nejde jen o samotnou délku, ale i o praktičnost dané stínicí techniky.

Na vše se podíváme v následujícím článku. Poradíme Vám, jak vybrat ty nejlepší rolety a žaluzie pro vysoká okna tak, aby Vám dělaly jen samou radost.

Problémy s výběrem stínicí techniky pro vysoká okna 

Vlastníte dům nebo vilu, která má opravdu vysoká okna? Nebo řešíte tento problém v komerčních či kancelářských prostorách? Pak Vám možná vrtá hlavou, jak se zbavit příliš ostrého slunečního svitu, případně jak si zajistit dostatek soukromí. Vsadíme se, že Vás ani nenapadlo, že existují natolik dlouhé rolety či žaluzie, které by uspokojily Vaše požadavky.

Většina výrobců limituje zákazníky stanovenými rozměry a nenabízí dostatečnou výškou stínicí techniky, jakou by potřebovali. Toho jste si zajisté všimli, když jste prohlíželi různé e-shopy, případně navštívili některou z kamenných prodejen. Proč tomu tak je?

  • Dané látky a materiály nelze použít na výrobu tak rozměrné stínicí techniky. Není to zrovna nejčastější důvod, ovšem i s ním se můžete čas od času setkat.
  • Doprava. Výrobce možná nemá problém s látkami nebo materiály. Ale s přepravou. Přeci jen rolety na vysoká okna mají poměrně netradiční rozměry a běžná přeprava by jim nemusela svědčit. Firmy proto nerady prodávají nadrozměrnou stínicí techniku, jelikož by si tím přidělaly starosti.
  • Stínicí technika je příliš těžká. Výroba a přeprava jsou jedna věc. Dejme tomu, že výrobce je schopný stínicí techniku vyrobit i dodat. Teoreticky. Jenže v praxi by nefungovala. Proč? Byla by totiž příliš těžká. A je jedno, zda byste ji namontovali na zeď nebo přímo na rám. Jednoduše by se vytrhla ze zdi, v horším případě poničila okna, nebo dokonce někoho zranila. Právě výsledná váha produktu je nejčastější překážkou tomu, aby vysoká okna dostala pěkné a funkční rolety nebo žaluzie. 

Je proto důležité vybrat takový materiál a látky, které nebudou okna příliš zatěžovat. A které je bezpečné použít. Bohužel i u lehčího systému často vyvstanou menší potíže při montáži. Většinou je nenamontujete jen tak sami bez pomoci ostatních. Musí se Vás do toho pustit najednou hned několik, jenže jak? 

Na štafle či žebřík může v jednu chvíli jen jeden člověk. Montáž se tak v určitých místech může stát nebezpečnou, například u oken, která sahají přes více pater, nebo jsou poblíž schodiště. I to může být jeden z důvodů, proč výrobci od nadrozměrné techniky dávají ruce pryč.

Do toho všeho se přidává i uživatelský komfort. I rolety z poměrně lehkého materiálu mohou být příliš těžké na to, aby se s nimi snadno manipulovalo. Máme tím na mysli vyrolování a srolování rolety do kazety či na stranu okna (záleží na konkrétním modelu). 

Výrobci se vždy snaží zajistit co nejvyšší pohodlí. Nakonec jde i o bezpečí zákazníka. Kdyby byla roleta těžko ovladatelná, hrozí, že zákazník použije sílu a nehoda je na světě. Pokud u daného modelu nemohou dosáhnout požadovaných kvalit, raději ho ani neuvedou na trh.

Jak vidíte, vyrobit či vybrat rolety pro vysoká okna rozhodně není žádná hračka. Nepropadejte ale depresím! My jsme pro Vás řešení našli. A co je lepší – my jsme pro Vás řešení dokonce sami vyrobili. Takže můžeme s čistým srdcem vyškrtnout všechny potencionální potíže s roletami větších rozměrů. Vychytali jsme totiž každou mouchou. 

Naše produkty se snadno montují, ovládají, udržují. Dokonce mají tu správnou váhu a rozměry. Jaké rolety a žaluzie jsou tedy pro vysoká okna nejlepší? Všechny je najdete v následujícím textu.

Vertikální žaluzie jsou jasnou volbou pro většinu zákazníků

Vertikální žaluzie mají velice jednoduchý systém. Skládají se ze svislých pruhů látky, které jsou zavěšené na háčky. To celé je ukotvené na nosném profilu s kolejničkami. Vertikální žaluzie se jinak nazývají také svislé žaluzie.

Lamely vertikálních žaluzií vyrábíme z lehkých látek s nízkou gramáží. Lehký je i samotný nosný profil s kolejničkami, především v porovnání s produkty jiných výrobců. Naše vertikální žaluzie jsou tak ideální volbou pro Vaše vysoká okna a rozhodně se s nimi nemusíte bát toho, že by poškodily rám nebo zeď.

Vertikální žaluzie se hodí jak do vysokých a úzkých oken, tak do oken, která jsou vysoká a široká. Jakou maximální výšku a šířku svislých žaluzií si u nás můžete objednat?

  • Pokud budete svislé žaluzie montovat vrtáním do stropu, lze je objednat až do výšky a šířky 300 cm.
  • V případě montáže vrtáním do zdi nabízíme vertikální žaluzie v maximální výšce 300 cm. To samé platí pro maximální šířku.
  • Hodláte vertikální žaluzie navrtat do stropu výklenku? Potom si u nás můžete objednat výšku i šířku do 300 cm.

TIP: Rádi byste se dozvěděli něco o montáži a zaměřování vertikálních žaluzií? Naše systémy úmyslně vyrábíme tak, aby je zvládl přidělat úplně každý. Navíc Vám přijdou už složené. Pro více informací se podívejte na text Montáž vertikálních žaluzií.

Svislé žaluzie nabízíme ve spoustě variant látek a textur, které skvěle zapadnou do Vašeho interiéru. Lamely můžete pořídit v následujících látkách:

  • Potřebujete soukromí, ale zároveň nechcete, aby se místnost úplně ponořila do tmy? Je nám jasné, že do kanceláře se nic takového nehodí. A proto jsme pro Vás připravili látku Standard Barevná LE či Basic Průsvitná VS
  • Ve Vašem domě však možná toužíte po úplném zatemnění. I toho je možné s vertikálními žaluziemi dosáhnout. Pořiďte si lamely s látkou Premium Zatemňující VK.
  • Chcete přírodní vzhled? Zkrátka něco, co na první pohled zaujme, ale zároveň dobře poslouží? Zkuste neprůhlednou látku Standard Přírodní VP. Slunce propouští jen částečně. Stín Vám tedy doma vytvoří, ale viditelnost zůstane na dobré úrovni.

Hodí se jak do obývacích pokojů, pracoven, kanceláří, tak do jídelen či kuchyní. A to zejména proto, že se snadno udržují. Při čištění lamel není nutné rolety nijak sundávat. Navíc díky antistatické úpravě k čištění moc často přistupovat ani nemusíte. Na roletách se prach nedrží. Pravidelnou údržbu zvládnete pomocí prachovky, vysavače na nízký výkon, případně jemného saponátu.

TIP: Jak na čištění vertikálních rolet? Není to nic těžkého. Přesvědčte se sami v našem článku Údržba a čištění

clanek_002

I klasické látkové rolety mohou zdobit vysoká okna

Pokud máte rádi klasické látkové rolety, rozhodně se nemusíte v případě vysokých oken omezovat. I tento typ pro Vás vyrobíme ve větších velikostech a doručíme až k Vám domů. Navíc složený a připravený k tomu, abyste ho namontovali.

Látkové rolety jsou stylové a lehké. Bez problémů je lze namontovat v podstatě kamkoliv, aniž by hrozilo, že poničí okenní rám nebo zeď. Je jen na Vás, zda látkové rolety zvolíte pro okna vysoká a úzká, nebo vysoká a široká. 

S opravdu nadrozměrnými okny si navíc v tomto případě můžete krásně vyhrát. Pokud okno není jen jedna velká, jednolitá prosklená tabule, rozdělte ho na několik segmentů a pro každý pořiďte vlastní látkové rolety. Zavěste je klasicky vertikálně. 

Vytvoříte tak velice pěkný efekt, tím spíš, pokud se rozhodnete nakombinovat rolety hned v několika různých barvách či odstínech jedné barvy. Kombinace tón v tónu zapadne i do konzervativnějších prostorů, zatímco odvážný kontrast je to pravé pro moderní a odvážné interiéry.

Jakou maximální výšku a šířku látkových rolet si u nás můžete objednat?

  • Pokud budete svislé žaluzie montovat vrtáním do stropu a do zdi, lze je objednat do výšky a šířky 240 cm.
  • V případě montáže zavěšením a vrtáním na okno nabízíme vertikální žaluzie v maximální výšce 240 cm. To samé platí pro maximální šířku.
  • Hodláte látkové rolety navrtat do stropu výklenku? Potom si u nás můžete objednat výšku i šířku do 240 cm.

TIP: Zajímá Vás, jak se látkové rolety montují a zda by to u Vás doma vůbec bylo proveditelné? Podívejte se do našeho článku Montáž látkových rolet.

Svislé žaluzie nabízíme ve spoustě variant látek a textur, která skvěle zapadnou do Vašeho interiéru. Rolety jsou k dispozici v následujících látkách:

  • Chcete do místnosti částečně vpustit světlo a zároveň si užít dostatek soukromí? Nestojíte o úplné zatemnění? Doporučujeme látku Standard Barevná LA nebo Standard Barevná LE.
  • Zatemňující látkové rolety získáte, pokud si je u nás necháte vyrobit z látky Standard Zatemňující LM. Ta je na zadní straně potažena hladkou zatemňující vrstvou, která nepropustí světlo zvenku.
  • Pro zákazníky, kteří chtějí rolety s přírodním vzhledem, jsme připravili látky Premium Přírodní LSA a Basic Žíhaná LS. Sluneční světlo sice částečně propouští, ovšem je neprůhledná, takže zvenku nikdo neuvidí žádné siluety.

U látkových rolet je velkou výhodou i to, že se snadno udržují. Vystačíte si se suchým hadříkem, případně s jemným saponátem. Nezůstává na nich prach. Nejen, že se při používání a rolování do kazety oklepávají, ale zároveň mají antistatickou povrchovou úpravu. Úklid je tak o poznání snazší. Více se o údržbě látkových rolet dozvíte v textu Údržba a čištění látkových rolet.

clanek_003

Máte dotaz? Kontaktujte naši zákaznickou podporu 

Pokud byste během výběru, měření či montáže narazili na cokoliv, co by Vám nebylo jasné, kontaktujte naši zákaznickou podporu. Jsme Vám k dispozici každý všední den od 8:00 do 16:00 hodin. Dovoláte se nám na čísle 555 222 462. Nebo nám napište e-mail na info@foa.cz. My Vám odpovíme, popř. Vám zavoláme zpět na telefonní číslo, které nám na sebe necháte. 

Pár slov na závěr

Nyní už víte, že i vysoká okna mohou mít krásné rolety či žaluzie. Abychom Vám nákup ještě zpříjemnili, na našich stránkách si pročtěte detailního Průvodce, který Vás provede výběrem stínicí techniky pro Vaši domácnost a kde najdete vše podstatné.

Značka FOA se věnuje stínicí technice od roku 2017. Vše sami vyrábíme a rádi Vám nabídneme řešení přímo na míru. Zakládáme si na spolehlivosti a bezkonkurenčních cenách. Naší specialitou jsou rolety a žaluzie, které si namontujete sami bez pomoci odborníka a během chvilky.

Věříme, že si u nás vyberete a že budete s nákupem spokojení.