Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Modrá barva ve Vašem interiéru

Modrá evokuje pohodu, harmonii, klid a bezpečí. Pokud tedy i Vy chcete vnést tento odstín k sobě domů, připravili jsme si pro Vás několik rad a informací. Jaká je hlavní charakteristika tohoto odstínu a pro jaké interiérové styly bydlení se nejvíce hodí? Naleznete v nabídce FOA rolety a žaluzie v modré barvě? To vše se dozvíte v následujících řádcích. 

clanek_001

Charakteristika a benefity modré barvy

Modrá barva v interiéru je velkou stálicí. Je elegantní, příjemná na pohled a dokáže vzbudit pocit pohodlí. To ovšem zdaleka nejsou všechny důvody, proč byste ji měli pozvat k sobě domů. 

clanek_002

Světlá uklidňuje

Ne nadarmo psychologové tvrdí, že modrá barva uklidňuje lidskou psychiku. To je také důvod, proč se právě světle modrá hodí spíše do domácích kanceláří a dětských pokojů. Modrá zároveň podporuje soustředění a umožňuje si v klidu uspořádat myšlenky, v čemž by Vás výraznější barvy mohly rušit. Příjemný a harmonický interiér však pomocí světle modré vytvoříte také v ložnicích, zimních zahradách nebo v jídelnách.

Klasická modrá

Tento nadčasový, nestárnoucí a elegantní odstín připomíná oblohu za soumraku. Klasická modrá působí jako uklidňující barva, která přináší pocit pohody, klidu a napomáhá k lepšímu soustředění. Bát se však nemusíte ani ostatních modrých odstínů, jako jsou například nebesky modrá nebo azurová.

Tajemná atmosféra

Pomocí některých tmavě modrých odstínů lze snadno vytvořit v interiéru velmi zvláštní, až lehce tajemnou atmosféru. Jestliže tedy i Vy chcete, aby Váš domov působil na první pohled oslnivým dojmem, vsaďte na hluboké odstíny modré. Právě díky nim bude celý interiér působit mnohem honosněji a perfektně vyniknou jednotlivé detaily ve světlých barvách.

clanek_003

Přátelská barva

Dalším hlavním benefitem modré je skutečnost, že se dá perfektně kombinovat s barevnými stálicemi téměř všech interiérů. Tedy hlavně s černou, béžovou a bílou, které nalezneme snad v každém interiéru. Mimo to jsou modré tóny přátelské také ke všem odstínům přírodního dřeva, což může být při zařizování interiéru velkou výhodou. Skvěle v kombinaci s modrou působí stříbrné a zlaté doplňky, které povýší celý interiér

Variabilita

Pro interiér inspirovaný provensálským stylem je vhodný jemný modrý pastel. Naopak do skandinávského jsou mnohem vhodnější tlumenější modré odstíny. V luxusním art deco zase nejlépe vyniknou temné barvy, které mají hloubku. A zapomenout rozhodně nesmíme ani na středomořský styl, k němuž neodmyslitelně patří nádherná azurová.

clanek_004

Modrá barva v interiéru

Modrou barvu můžete v interiéru bez obav použít jako základní odstín, aniž byste se museli jakkoliv obávat, že to s ní příliš přeženete. V tomto případě je však nejlepší zvolit neagresivní, jemné tóny, jež nebudou v celkovém kontextu působit příliš rušivým dojmem. Pravdou však zůstává, že naopak syté modré odstíny jsou ideální pro zvýraznění doplňků a vytváření kontrastů.

Jak kombinovat barvy?

Při výběru vhodných barev do interiéru myslete také na kombinaci jednotlivých barevných odstínů, aby výsledný dojem z celého interiéru byl co nejlepší a nepůsobil lacině nebo kýčovitě. 

Existuje způsob, jak ve svém domě můžete snadno vytvořit vyváženou kombinaci barev, ze které budete nadšeni. Jedná se o velmi jednoduché pravidlo 60-30-10. Zjednodušeně by se dalo říct, že šedesát procent místnosti by měla tvořit dominantní barva, třicet procent sekundární barva a posledních deset procent by mělo být pouze akcentem

Největší podíl v místnosti by měla mít barva tvořící „hlavní pozadí”. Je proto dobré ji aplikovat na větší plochy, jako jsou například stěny, koberce, pohovka nebo velké kusy nábytku. Sekundární barvě bychom měli věnovat zhruba poloviční množství prostoru než barvě hlavní. Vhodné je zvolit takový odstín, který dominantní barvu podpoří, ale zároveň sám vynikne. Použít ho můžeme například na závěsy, jednotlivé kusy menšího nábytku nebo židle

Poslední barvu použijeme v nejmenším množství jako hravý akcent, který místnosti dodá jedinečný a originální šmrnc. Tato barva by se měla ideálně objevit na detailech, jako jsou polštáře, umělecké předměty či drobné dekorace.

Modré FOA rolety a žaluzie

A když už je řeč o modré, tak i námi nabízené rolety a žaluzie FOA si můžete pořídit v tomto odstínu. Stačí si pouze vybrat z naší široké nabídky barev. Mezi jakými typy rolet můžete volit? 

Rolety Den a noc FOA

clanek_005

První nabízenou variantou jsou rolety Den a noc FOA. Ty představují to nejlepší, co poskytuje spojení žaluzií a běžných látkových rolet. Jsou oblíbeným a praktickým stíněním domácností i kanceláří. Jednoduchý princip střídání průhledných a neprůhledných pruhů látky dovoluje plynule regulovat stínění přes den, a zároveň zajišťuje maximální stínění a soukromí v noci. 

Římské rolety FOA

Další možností jsou římské rolety FOA. Římské neboli řasící rolety představují něco mezi závěsem a klasickou roletou. Mohou být jednoduché, ale i různě ozdobné. Lze je navíc zavázat nebo upevnit v jakékoliv výšce okna.

Zatímco běžné rolety jsou většinou zhotoveny z jednoduchého pruhu jednobarevné látky a zatahují se pomocí tenkého řetízku či šňůrky, římské rolety mají všité různé ozdobné pásky či stuhy, pomocí kterých lze roletu nařasit a v požadované výšce také připevnit. Římské rolety proto vypadají velmi ozdobně a jsou obzvlášť vhodné do interiérů, které potřebují oživit a zpestřit.

Látkové rolety FOA

clanek_006

Za zmínku stojí také látkové rolety FOA. Jsou to totiž právě látkové rolety, jež chrání interiér před slunečním světlem, teplem a nežádoucími pohledy zvenčí. Díky skutečně velkému množství nabízených barev tvoří látkové rolety originální designový prvek Vašeho domova.

Látkové rolety jsou oblíbené také proto, že kryjí skleněnou plochu okna ze 100 %. V porovnání se žaluziemi nebo roletami Den a noc je pomocí látkových rolet mnohem snazší docílit úplného zatemnění.

Rolety plisé FOA

Plisé rolety jsou dokonalým estetickým zastíněním, které kromě toho zajišťuje ochranu před slunečním zářením a pronikáním tepla z něj do interiéru. Díky své značné variabilitě jsou skvělým řešením k zastínění všech typů oken a prosklených ploch, včetně šikmých střešních oken.

Termo rolety FOA

Jak už jejich samotný název napovídá, termo rolety pracují kromě světla hlavně s teplem. Na první pohled připomínají běžné rolety do oken, jsou ovšem vybaveny termo látkou pro úplné zatemnění a ochranu před horkými letními dny. Velkou výhodou termo rolet proto je, že v létě chrání interiér před přehřátím, a naopak v zimě zabraňují úniku tepla z místnosti.

Termo rolety se řadí mezi běžné látkové rolety. Rozdíl je zejména v použité látce, která svými vlastnostmi umožňuje blokování jak světla, tak právě i tepla

Rolety na střešní okna FOA

clanek_007

Rolety pro střešní okna musí kromě své stínicí funkce splňovat ještě jeden poměrně náročný požadavek – neprověšovat se i při extrémním úhlu naklonění okna. Střešní rolety proto nelze nahradit žaluziemi nebo klasickými roletami. To je také důvod, proč Vám nabízíme rolety speciálně navržené pro potřeby střešních oken

Rolety Plisé na střešní okna FOA

Kromě klasických rolet na střešní okna najdete na našem webu také plisé rolety do střešních oken. Ty zajišťují regulaci příchozího a odchozího světla tak, aby bez ohledu na počasí za okny bylo uvnitř pokoje vždy tolik světla, kolik si tam právě přejete mít. Navíc vypadají na oknech skutečně skvěle

Vertikální žaluzie FOA

clanek_008

V neposlední řadě musíme zmínit také vertikální žaluzie FOA, které jsou vhodné zejména k zastínění velkých prosklených ploch. Kromě běžných pokojů jsou tak ideální také do kanceláří

Vzorky rolet a žaluzií zdarma 

Pokud si náhodou nebudete při výběru rolet či žaluzií FOA jisti, nechte si zdarma zaslat až 8 vzorků, a vyberte si tak vhodný odstín přímo z pohodlí svého domova. 

Dobře odhadnout, jak budou dané rolety a žaluzie po instalaci v interiéru působit, nemusí být nic snadného. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou pouze ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety ve skutečnosti vypadají, každý počítač může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých barevných odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte mnohem lépe. Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám totiž neusnadní výběr tak dobře, jako když je můžete vidět naživo přímo u sebe doma. Nejlepší je tedy nechat si od nás zdarma zaslat vybrané vzorky a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v konkrétní místnosti, a až poté si rolety či žaluzie v klidu objednat. 

A jestliže byste si náhodou nevěděli s čímkoliv rady, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš personál Vám se vším ochotně poradí, abyste s našimi roletami byli vždy maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin.