Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Jak si zařídit kuchyň

Vybavit a zařídit novou kuchyň není nic jednoduchého. Právě v kuchyni přitom trávíme poměrně dost času. Při jejím plánování bychom si proto měli dát skutečně záležet, neboť jen v dobře zařízené kuchyni se nám může dobře pracovat a žít. 

clanek_001

Jak si zařídit novou kuchyň?

Jak si zařídit novou kuchyň? Máme pro Vás hned několik tipů. 

Prvotní plánování kuchyně

Pokud plánujete stavět nový dům, je rozhodně lepší umístit kuchyň na sever nebo východ. Není totiž potřeba, aby do ní šlo v průběhu dne tolik sluníčka jako například do obývacího pokoje. Zároveň si také dobře rozmyslete, zda má místnost dostatečné větrání. Ideální je přímo okno, které v místnosti navíc zajistí dostatek denního světla.

Při plánování nové kuchyně je výhodné si vytvořit pomyslný trojúhelník, který Vám umožní pohodlně a efektivně pracovat. Jedná se o propojení uložení potravin, chlazení potravin a přípravy potravin. Žádné z těchto míst by nemělo být od těch ostatních zbytečně daleko.

Kuchyň není jen o vaření

Kuchyň již dávno neplatí za místnost výhradně pro vaření. Při plánování kuchyně se proto zamyslete nejen nad praktickými otázkami. Myslete také na to, aby Vám vyhovovala z hlediska toho, kdo v ní bude nejen nejvíce vařit, ale celkově trávit čas. Uvědomte si, jestli chcete samostatně oddělenou místnost, nebo jestli naopak chcete kuchyň propojit s obývákem.

clanek_002

Design kuchyně

Linku a skříňky se snažte sladit s podlahou a ostatním nábytkem. Pokud máte ve zbytku domova dřevěné podlahy a bojíte se, že neseženete dekor, který by k nim dobře ladil, je ideální mít kuchyňskou linku například v černé nebo bílé barvě. Dva různé dřevodekory totiž skutečně nepůsobí moc dobře.

Při výběru spotřebičů si musíte uvědomit, zda chcete vestavné spotřebiče, které jsou v posledních letech nejvíce žádané, nebo ty samostatně stojící. Základem je lednice, varná deska, trouba a digestoř. Nejlepší je, pokud vyberete spotřebiče z jedné řady, abyste zbytečně nekombinovali několik různých designů. 

Nezapomínejte na osvětlení

Zatímco nad pracovní desku se nejčastěji používají led panely a led profilové světelné lišty, chybět by v místnosti neměl ani jeden dominantní lustr. Zapomínat by se však nemělo ani na denní světlo, které je rovněž velmi důležité. S dostatkem denního světla a regulace ostrých slunečních paprsků v kuchyni Vám pomohou rolety FOA

Zastínění do kuchyně

Rolety a žaluzie FOA mají nespočet výhod, díky kterým jsou vhodné právě i do kuchyní. Nejen, že tedy v interiéru vytváří ideální světelné podmínky, ale současně se velmi snadno udržují a ovládají. Což v kuchyni jistě oceníte. 

Barva rolet do kuchyně

Co se týče barvy rolet, tak obecně platí že čím tmavší tkaninu si pořídíte, tím většího zastínění dosáhnete. V kuchyni můžeme za ideální řešení považovat světlejší typy látek a látky s nižší gramáží, které průchod světla do kuchyně příjemně regulují, ale zároveň místnost zbytečně nezatemní. Navíc takové rolety působí čistě, elegantně a jednoduše se kombinují s dalšími prvky v kuchyni i v celém domě. 

Dostatek soukromí i světla

Pokud jste se i Vy rozhodli, že si do své kuchyně pořídíte právě rolety či žaluzie FOA, určitě budete nadšeni. Rolety totiž vpustí do prostoru dostatek světla, regulují nepříjemné, ostré sluneční paprsky, a navíc vytváří dostatečné soukromí, pokud okna Vaší kuchyně směřují do ulice

clanek_003

Rolety a žaluzie FOA

U nás ve FOA můžete vybírat mezi 8 typy rolet a žaluzií v nejrůznějších odstínech, rozměrech i způsobech upevnění. Ať už tedy pro svou kuchyň hledáte cokoliv, u nás to bezpochyby najdete.

 

Rolety Den a noc FOA

První nabízenou variantou jsou rolety Den a noc FOA. Rolety Den a noc FOA představují to nejlepší, co poskytuje spojení žaluzií a běžných látkových rolet. Jsou velmi oblíbeným a praktickým stíněním domácností i kanceláří. Jednoduchý princip střídání průhledných a neprůhledných pásů látky dovoluje plynule regulovat stínění přes den a zajištění soukromí v noci. 

Rolety Den a noc, stejně jako i další námi nabízené rolety a žaluzie, si u nás navíc můžete pořídit v nejrůznějším barevném provedení. To je také záruka, že si u nás ty pravé rolety či žaluzie pro svůj domov vybere skutečně každý.

Římské rolety FOA

clanek_004

Další variantou zastínění interiéru, která zároveň také příjemně zpestří celý interiér, jsou římské rolety FOA

Římské neboli řasící rolety jsou něco mezi závěsem a klasickou roletou. Mohou být prosté, ale i různě ozdobné a lze je zavázat nebo upevnit v jakékoliv výšce okna.

Zatímco klasické rolety jsou většinou zhotoveny z jednoduchého pruhu jednobarevné látky a zatahují se pomocí tenkého řetízku nebo šňůrky, římské rolety mají například všité různé ozdobné pásky či stuhy, pomocí kterých lze roletu nařasit a v požadované výšce připevnit. Římské rolety proto vypadají velmi ozdobně a jsou obzvlášť vhodné do interiérů, které potřebují oživit a zpestřit.

Látkové rolety FOA

Opomenout nesmíme ani látkové rolety FOA, které se v poslední době vrací opět do módy. Jsou to totiž právě látkové rolety, které chrání domov před slunečním světlem, teplem a nežádoucími pohledy zvenčí. Díky velkému množství nabízených barevných variací tvoří látkové rolety zároveň také výrazný designový prvek Vašeho domova.

Látkové rolety jsou navíc tak oblíbené i proto, že kryjí skleněnou plochu okna ze 100 %. V porovnání se žaluziemi nebo roletami Den a noc je pomocí látkových rolet snazší docílit úplného zatemnění.

Rolety plisé FOA

Plisé rolety představují dokonalý a estetický způsob zastínění a ochrany před slunečním zářením a pronikáním tepla z něj do interiéru. Díky své variabilitě jsou vhodné k zastínění všech typů oken a prosklených ploch, včetně šikmých střešních oken.

Termo rolety FOA

clanek_005

Jak už napovídá název, termo rolety pracují kromě světla hlavně s teplem. Připomínají běžné rolety do oken, ale jsou vybaveny termo látkou pro úplné zatemnění a ochranu před horkými letními dny. Velkou výhodou termo rolet tedy je, že v létě chrání interiér před přehřátím a v zimě zabraňují úniku tepla z místnosti.

Termo rolety patří mezi běžné látkové rolety. Rozdíl je zejména v použité látce, která svými vlastnostmi umožňuje blokování jak světla, tak hlavně tepla. Vždy si tedy můžete nastavit přesně tu teplotu, která Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či roční době.

Rolety na střešní okna FOA

Rolety pro střešní okna musí kromě své stínicí funkce splňovat ještě jeden náročný požadavek – neprověšovat se i při extrémním úhlu naklonění okna. Střešní rolety proto nemůžete jen tak nahradit žaluziemi nebo běžnými roletami. Právě proto Vám nabízíme i rolety speciálně navržené pro potřeby střešních oken, pokud se Vaše kuchyň náhodou nachází v podkroví. 

Rolety Plisé na střešní okna FOA

Kromě běžných rolet pro střešní okna najdete na našem webu také plisé rolety do střešních oken. Plisé rolety na střešní okna zajišťují regulaci příchozího a odchozího světla a tepla tak, aby bez ohledu na počasí za okny bylo uvnitř pokoje vždy tolik světla a tepla, kolik si právě přejete mít.

Vertikální žaluzie FOA

clanek_006

Zmínit samozřejmě musíme i vertikální žaluzie FOA, které jsou vhodné zejména k zastínění velkých prosklených ploch. Kromě běžných pokojů jsou tak vhodné například také do kanceláří. 

Konkrétně si pak můžete Vertikální žaluzie vybrat ve čtyřech základních typech ovládání ve více než 70 látkách.

8 vzorků zdarma až k Vám domů

V případě, že si náhodou nebudete během výběru nových rolet či žaluzií FOA do Vaší kuchyně s čímkoliv jisti, nechte si zdarma zaslat až 8 vzorků, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo z pohodlí svého domova. 

Správně odhadnout, jak budou rolety a žaluzie po instalaci v daném pokoji působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe, a vyberete tak ty pravé rolety skutečně na míru interiéru svého domova

Pokud byste navíc potřebovali s něčím ohledně rolet a žaluzií FOA poradit, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi roletami byli maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin. Ke spojení s námi můžete využít naši infolinku na čísle +420 555 222 462 nebo e-mail info@foa.cz.