Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Zima se blíží, vybavte se termoroletami!

Bude zima, bude mráz. A ta letošní zima bude podle všeho stát za to! Nemluvíme samozřejmě jen o tom, kolik stupňů pod nulou letos naměříme. Topná sezóna už začala a je kolem ní mnoho otazníků – jestli bude dost plynu na topení, kolik bude stát jedna kilowatthodina a jestli to vůbec zvládneme. Pomoci by nám v tom mohly termorolety.

clanek_001

Termo rolety – ochrana před nadměrným teplem

Rolety, žaluzie a vlastně všechna stínicí technika má jeden hlavní a základní účel – zabránit slunečním paprskům v průniku do místnosti. Dalším efektem zastínění je pak i snížení teploty uvnitř bytu. Nároky současného bydlení navíc kladou požadavky na estetický dojem a design.

Termo rolety splňují všechna kritéria na současnou stínicí techniku. Jak už ale jejich název napovídá, jsou výjimečně výkonné v boji s nadměrným teplem. Nejde ale jen o to, aby se v létě místnost chráněná Termo roletou příliš nezahřívala. Naše rolety dokážou také udržet teplo v místnosti, což zase oceníte v zimních měsících. Používáním Termo rolet tedy šetříte v létě náklady na klimatizaci a v zimě náklady na vytápění.

Jak Termo rolety pracují?

Pokud znáte běžné látkové rolety na okna, tak máte jasnou představu o tom, jak vypadá roleta Termo. Na první pohled je od sebe vlastně nerozeznáte. Hlavní rozdíl je skrytý v použité látce, resp. ve speciálně upravené vrstvě, která se na látku nanese. Tato izolační vrstva se nanáší na odvrácenou stranu látky, takže nijak nenarušuje barvu a vzhled rolety.

clanek_002

Je logické, že izolace proti teplu zároveň zvedá účinnost stínění. Všechny naše Termo rolety mají tedy úroveň stínění blackout čili maximální možnou. Jsou tedy velmi vhodné do místností, ve kterých se spí. Nejvíce je oceníte tam, kde se spí i přes den. S jejich pomocí vyrobíte noční tmu i v poledne spolu se snížením teploty, která je pro spánek příjemná.

V zimním období zase nabízejí uchování tepla v místnosti po delší dobu. Největší úniky tepla totiž probíhají skrze okna. A to i v případě, kdy jsou zavřena a jsou správně nastavena. Termoroleta představuje další vrstvu ochrany proti unikajícímu teplu z místnosti.

Připravte se na zimu – letos bude tuhá

Ještě není pozdě udělat pár praktických opatření, abyste letošní zimu zvládli v pohodě přečkat. Náklady na vytápění rostou do astronomických výšin. A zdá se, že se to jen tak nezastaví. Nenechme se zmást nějakým zastropováním cen energií – pokud domácnosti i firmy budou platit méně, než je skutečná cena, doplatí zbytek stát. Jenže stát není výdělečný podnik. Všechny jeho peníze pocházejí z našich daní, takže konečnými plátci budeme stejně zase my všichni.

Co tedy konkrétně lze dělat před nadcházející topnou sezónou?

  • Nechte si seřídit okna a dveře odbornou firmou. Docílíte tím toho, že případné škvírky zmizí a okna budou správně doléhat. U neseřízených oken totiž uniká významné množství tepla, i když jsou zavřena. Někdy dokonce vidíte, jak vlaje záclona před zavřeným oknem.
  • Pořiďte si ty Termo rolety. Jsou to sice další náklady, ale jde o investici, která se Vám brzy vrátí. Ceny Termorolet nejsou nijak závratné a jejich montáž zvládnete hravě za pár minut sami.
  • Utěsněte místa, kudy teplo uniká. Velmi často je to například místo pod okenním parapetem. Další zloděj tepla jsou vchodové dveře. Zkuste si na venkovní chodbě rozsvítit, doma zhasnout a sledujte, zda okolo dveří neprosvítá světlo. Pokud ano, použijte těsnění do oken a dveří.
  • Snižte teplotu topení. V bytech s ústředním topením jsme se nechali trochu zhýčkat. Hlavice radiátoru je stále nadoraz a topí se naplno. Pokud je horko, otevře se prostě okno. Snížením teploty jen o 2 stupně ale můžete výrazně ušetřit náklady na topení.
  • Nevypínejte topení úplně. Pokud Vás ale napadne, že ušetříte tím, když v některých místnostech vypnete topení úplně, budete zklamáni. V takových místnostech pak rychle vychladnou zdi, což má negativní dopad na teplo v celém bytě. Je pak mnohem energeticky náročnější vytopit zbytek bytu. Chlad ze studených zdí se totiž šíří i do vytápěných místností. V neobývaných místnostech nechte topení na nižší stupeň, ať je místnost alespoň trochu zavlažená.
  • Prostě se víc oblečte. Zní to jako banalita, ale pokud je Vám zima, je vážně nejlepší vzít si svetr i na doma. To Vás opravdu nic nestojí. A jestli to někomu přijde ze začátku divné, rychle si na to zvykne.
  • Zacvičte si trošku. Nejen, že uděláte něco pro zdraví, ale pěkně Vás to i zahřeje. Nejspíš nebudete mít doma tělocvičnu, ale stačí jen trocha místa na pár dřepů či kliků. Nebo si zkuste pár jednoduchých pozic z jógy, nějakou sestavu tai-chi pro začátečníky, stínový box, cokoliv, kde se musíte trošku hýbat.
  • Otužujte se. Další obecně prospěšná rada. Otužilci snášejí dobře nejen ledovou koupel v zamrzlé řece, ale obecně i nižší teploty. Nemusíte hned lézt do vany s ledem. Dokonce se to ani nedoporučuje. Zkuste ale ten pocit, když si po koupeli osprchujete nohy studenou vodou. Stačí jen po kolena. Pak je vytřete ručníkem a dostaví se příval horka. To pak jde dolů i ten svetr.

Že se musí šetřit, to je jasné každému, kdo má alespoň trochu přehled o současné situaci. Někdo přijme radu odborníka nebo kamaráda, ale většinou si najdeme vlastní cestu a to, jak ušetřit, nám nemusí nikdo radit.

Je ale pravda, že použití Termo rolet mezi běžnými tipy na ušetření moc vidět není. Přitom je to dlouhodobě velmi výhodné řešení, jak ušetřit v zimě za topení a v létě za klimatizaci.

Výhody nákupu termorolet u FOA

clanek_003

Termorolety se dají samozřejmě koupit u mnoha dodavatelů. My se Vás ale pokusíme přesvědčit, že nákup na FOA je opravdu dobrý nápad. Proč?

  • Rolety zasíláme již složené.
  • Máme skvělou zpětnou vazbu od našich zákazníků v podobě pochvalných recenzí.
  • Díky množství barev a látek rolet FOA designově vyladíte každou místnost.
  • Nabízíme velmi populární systém montáže bez vrtání.
  • Každá roleta se pro Vás vyrábí přesně na míru.
  • Máme propracované návody, manuály a videonávody pro změření okna a montáže rolet.
  • Zasíláme na požádání až 8 Vámi vybraných vzorků látek zdarma.
  • Garantujeme výrobu a doručení našeho produktu do 10 pracovních dnů od telefonického potvrzení Vaší objednávky naším pracovníkem.
  • Nabízíme množstevní a věrnostní slevy.
  • Doprava zdarma již od 990 Kč.
  • Po celý proces nákupu i instalace rolety je tady pro Vás telefonická podpora.

Termorolety od FOA jsou prostě skvělá volba, ať už máte doma ústřední topení, topíte plynem, elektřinou, nebo v krbu. S námi se tuhé zimy bát nemusíte.