Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Zařizujete chlapecký pokoj? Poradíme, jak vybrat správné rolety

Zařizovat dětský pokoj pro naše nejmenší je vždy velká radost. Bohužel k tomu patří i nějaké starosti. Od toho tu jsme my, abychom Vám rozhodování ulehčili. Poradíme, jak vybrat správné rolety do chlapeckého pokoje.

clanek_005_1

Bezpečnost na prvním místě

Při zařizování dětského pokoje je nejdůležitější dbát na to, aby všechny předměty a nábytek byly bezpečné. Tak jako existují normy pro textil, které se zabývají toxicitou materiálů, je také bezpečnostní norma pro stínicí techniku.

Produkty značky FOA splňují normu ČSN EN 13120. Ta upravuje zajištění bezpečnosti dětí a pro její dodržení jsou naše rolety a žaluzie vždy opatřeny jedním z bezpečnostních prvků. Tento prvek je buď:

  • kladka pro napnutí řetízku,
  • systém pro přetržení.

Proč byste měli chtít stínicí techniku, která tuto normu splňuje? Určitě sami víte, jak jsou děti zvídavé a zkouší vše, co je v jejich dosahu a blízkosti. Stačí chvilka nepozornosti a nehoda je na světě. Rodiče nemohou dítě neustále hlídat, tím spíš, když se žaluzie nachází v dětském pokoji.

Pro děti jsou klasické žaluzie s řetízkem nebezpečné. V případě, že je řetízek nejištěný a Vaše ratolest na něj dosáhne, může se na něj zavěsit a zranit se, v horším případě dokonce uškrtit.

Kupujte tedy takový stínicí systém, který bezpečnostní prvek obsahuje. U značky FOA máte garantováno, že Vám tento bezpečnostní prvek doručíme společně s žaluzií/roletou. Zároveň dbejte na to, abyste roletu skutečně upevnili podle daných instrukcí, aby dobře držela na místě. Protože i špatně připevněná stínicí technika může dítě ohrozit.

Další možností je pořídit plisé žaluzie. Tento typ rolet nemá žádný řetízek, ani složitý ovládací systém. Ovládá se pouze rukama. Uchopíte madlo ve spodní nebo horní části plisé žaluzie a vysunete ji nahoru nebo dolu. 

To je výhoda tohoto typu stínicí techniky – lze ji vyrolovat jak z horní části okna, tak z té dolní. Snadno s nimi dosáhnete přesně takového zastínění, jaké požadujete. A navíc nijak neohrožují Vaše děti.

clanek_001

Barevné rolety pro veselou atmosféru

Dětský pokoj by nebyl dětským pokojem, pokud by v něm nebyly alespoň nějaké veselé barvičky. Nemusíte hned vymýšlet bláznivé kreace a malovat stěny na modrozeleno. Barevné rolety budou v kombinaci s obyčejnými bílými stěnami vypadat skvěle. Lze je však zakomponovat i do barevnějšího schématu. Mohou představovat buď doplňující prvek, nebo naopak výrazný akcent, který bude v kontrastu se zbytkem barev v pokoji.

V naší nabídce najdete spoustu různých barev, od těch studených až po teplé. A spoustu jejich odstínů. V chlapeckých pokojích nejčastěji vídáme například zelenou, která je plná pozitivní energie a nabíjí dobrou náladou. 

clanek_002

Obdobný účinek má i žlutá, barvička slunce. Pomůže Vašim nejmenším, aby měli vždy dostatek elánu jak na hraní, tak na plnění povinností. Pozitivní náboj do pokoje vnese i oranžová.

clanek_003

Asi nejtypičtější barvou pro chlapecký pokoj je modrá. Ta se navíc perfektně hodí do pokoje, kde se spí, jelikož uklidňuje a pomáhá rychleji usnout. Co s jejich pomocí vytvořit námořnicky laděný dětský pokoj? V království malého kluka udělá velkou parádu i roleta z fialové barvy. Podpoří jeho kreativitu. Každodenní objevování a tvoření mu tak půjde mnohem lépe. 

clanek_004

Všechny zmíněné barvy (a spoustu různých odstínů) najdete na našem e-shopu. Stačí rozkliknout kategorii Rolety, a poté si v levém sloupci zaškrtněte, jaké barvy byste si přáli. Požadavek lze specifikovat i tak, že si vyberete konkrétní druh rolet, a teprve potom odfiltrujete dané barvy.

Minimalistický design, když máte nedostatek prostoru

Pokud bojujete s nedostatkem místa, nebo do pokoje Vašeho chlapečka nesvítí tolik denního světla, zauvažujte nad minimalistickým stylem. Pro ten jsou typické převážně neutrální barvy jako je bílá, krémová, béžová či světle šedá. 

Pomohou vytvořit iluzi, že je místnost větší, a zároveň ji pěkně prosvětlí. Všechny naše rolety seženete ve zmíněných neutrálních odstínech. Stačí si při výběru vyfiltrovat barvy jako bílá a šedá.

Nebojte se, minimalistický design rozhodně neznamená, že Vaše ratolest bude bydlet v holém a studeném pokoji bez ničeho pěkného. Místnost vybavte bílým nábytkem a světlým ložním prádlem. Stěny ozdobte veselými nálepkami a na jednu přilepte samolepicí tabulovou stěnu, na kterou může dítě malovat křídami. Hračky a dětské knížky se postarají o barevný prvek. Uvidíte, jak bude dětský pokoj vypadat útulně, čistě a světle. 

clanek_005

Rolety pro velká okna

Pokud má Váš chlapec v pokoji opravdu velká okna, najít tu správnou stínicí techniku může být pěkný oříšek. My pro Vás máme řešení přímo na míru! Naše vertikální žaluzie jsou určené právě na velké prosklené plochy a plnohodnotně nahradí klasické závěsy, které jsou plné prachu a roztočů. 

Na vertikální žaluzie jste dříve narazili převážně v kancelářích. Tuto představu šedých a nezajímavých rolet však vymažte z paměti. Nabízíme je ve všech odstínech i barvách, včetně těch veselých a zářivých, které jsou do dětského pokoje jako dělané.

clanek_006

Díky snadnému ovládání si je oblíbíte Vy, i Vaši nejmenší. Když jsou vertikální rolety vyrolované, okno zcela zastíní a zabrání tak světlu, aby rušilo Vaši ratolest při spánku. Zároveň poskytují dostatek soukromí. A naopak, jakmile je shrnete na stranu, dovolíte sluníčku, aby pěkně vyhřálo místnost a osvítilo ji. 

Vertikální žaluzie dodáváme ve 4 typech ovládání. Můžete je mít buď ve variantě, kde se zcela shrnou na jednu nebo druhou stranu. Nabízíme ale i možnost zatahování směrem od krajů ke středu či od středu ke krajům. První varianta od strany ke straně patří mezi klasiku. Zato další dvě vytvoří efekt jako na zámku!

Trápí Vás hluk zvenčí? Odhlučněte místnost pomocí rolet

V případě, že bydlíte v hlučné městské zástavbě, doporučujeme koupit rolety, které pomohou místnost částečně izolovat od zvuků zvenčí. Nedostatek spánku trápí nejen dospělé, ale i děti a jeho důsledky rozhodně nejsou příjemné. Chcete mít jistotu, že se Váš syn vyspí do růžova a v noci ho nebude nic rušit? Máme řešení.

Naše látkové rolety vyrábíme z pevné látky s vysokou gramáží a hustotou vláken. Zcela nahradí závěsy, a dokonce mají lepší vlastnosti. Poskytují nejen lepší ochranu před sluncem, ale i horkem či chladem zvenčí. Okno zakryjí ze 100 %, ani paprsek neprosvitne, jelikož překrývají i okraje rámu. Zároveň částečně izolují hluk, který přichází z ulice.

Jestli se chcete proti hluku bránit co nejlépe, doporučujeme látku, která má vysokou gramáž a větší tloušťku, látku Standard Zatemňující LM. Tato látka je velmi silná, pevná a zcela neprůhledná. Na zadní straně je potažena hladkou zatemňující vrstvou, a proto nepropustí žádné sluneční světlo.

Ochraňte malého před vysokými teplotami

Je pokoj Vašeho chlapce hned pod střechou? Sužují Váš dům v létě vysoké teploty? Když je venku velký pařák a doma nemáte klimatizaci, málokomu je uvnitř příjemně. Horkem trpí obzvláště děti, které nemají tak dobré schopnosti termoregulace jako dospělí. Naštěstí s tím můžete něco udělat. 

Víme, jak srazit horko v místnosti na příjemnější hodnoty! Pro tyto případy jsme vyvinuli speciální termo rolety. Připravte se s naší stínicí technikou na nesnesitelné letní pařáky. Termo rolety se vyrábí ze speciální TERMO látky. 

Ta nejen chrání před horkem, ale izoluje místnost i v zimě. Takže tolik neprotopíte. V létě se místnost nebude přehřívat a v zimě zůstane příjemně vytopená. Další pozitivní vlastností termo rolet je, že místnost dokonale zatemní. Vytvoří tak příjemné přítmí pro odpočinek a relaxaci. 

clanek_007

Snadné ovládání a údržba bez práce

Nikdo si nechce kazit den stínicí technikou, která se těžko ovládá. U klasických žaluzií je ovládání obtížné. Provázek se zasekává a uchytit je například jen v půli okna je nemožné. Leda šňůrku složitě obtočíte kolem jistícího kolečka. Všechny tyto obstrukce s naší stínicí technikou odpadají. 

Ovládání lamel je jednoduché a komfortní. Pomocí řetízku snadno nastavíte stupeň zastínění či polohu rolet. Nic se nikam neuvazuje. U plisé žaluzií se zase využívají madla, která posouváte pomocí ruky. Stačí pár pohybů a máte stínicí techniku přesně tam, kde ji potřebujete. 

V dětském pokoji chcete rolety, které snadno přizpůsobíme tomu, co Vaši nejmenší právě potřebují. Ne vždy chtějí mít úplně zataženo. Rolety Den a noc nabízí vůbec největší variabilitu, co se zastínění týče. Tvoří je dvě látky, na kterých se střídají lamely a průhledná tkanina. Takže si sami určíte, jak moc zataženo budou dětí mít, aniž byste je připravili o soukromí.

A samozřejmě údržba. I tu si přeci chceme ulehčit co nejvíc. Závěsy se čistí jen obtížně a jsou neustále plné prachu. O žaluziích nemluvě. Ty často nejdou vůbec důkladně vyčistit. Naše stínicí technika tyto problémy nemá.

Jednak má antistatickou povrchovou úpravu. Tudíž se na ní nedrží prach. I ty nejodolnější částečky se oklepávají tím, jak se roleta používá. A když už na to přijde, od nečistot je očistíte jednoduše pomocí suchého či navlhčeného hadříku, jemného saponátu, případně vysavače zapnutého na nejnižší výkon. V naprosté většině případů navíc rolety nemusíte kvůli čištění sundávat. 

clanek_008

Děti potřebují soukromí

Díky stínicí technice děti získají soukromí. Chraňte je před zvědavými pohledy zvenčí pomocí kvalitní stínicí techniky. Přes většinu našich látek nejsou zvenku vidět ani siluety. Nejvyšší stupeň ochrany zajistí druhy látek s nejvyšší gramáží. Informujte se o typu, který kupujete. Vše důležité najdete na našem e-shopu.

Máte dotaz? Kontaktujte naši zákaznickou podporu 

Pokud byste během výběru, měření či montáže narazili na cokoliv, co by Vám nebylo jasné, kontaktujte naši zákaznickou podporu. Jsme Vám k dispozici každý všední den od 8:00 do 16:00 hodin. Dovoláte se nám na čísle 555 222 462. Nebo nám napište e-mail na info@foa.cz. My Vám odpovíme, popř. Vám zavoláme zpět na telefonní číslo, které nám na sebe necháte. 

Pár slov na závěr

Abychom Vám nákup ještě zpříjemnili, připravili jsme pro Vás detailního Průvodce, který Vás provede výběrem vhodných rolet pro Vaše ratolesti a kde najdete vše podstatné.

Značka FOA se věnuje stínicí technice od roku 2017. Vše sami vyrábíme a rádi Vám nabídneme řešení přímo na míru. Zakládáme si na spolehlivosti a bezkonkurenčních cenách. Naší specialitou jsou rolety a žaluzie, které si namontujete sami bez pomoci odborníka a během chvilky.

Věříme, že si u nás vyberete a že budete s nákupem spokojení.