Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Tipy pro ložnici Vašich snů

Ložnice je místem, kde trávíme značnou část našeho života. Proto je důležité, aby byla zároveň praktická i pohodlná. Abyste v ložnici cítili opravdový komfort, je třeba ji správně zařídit a vybavit. Správně vybraný nábytek, lůžkoviny nebo stínicí technika hrají velkou roli. Zde je několik tipů, jak dosáhnout ložnice snů.

clanek_001

Správné zatemnění

Nemohli jsme začít blogový příspěvek o nápadech na zařízení ložnice bez zmínky o okenních roletách. A jak můžete očekávat, hrají v našich ložnicích velmi významnou roli. Zmínili jsme se, jak důležité jsou tyto místnosti pro vytvoření bezpečného útočiště a relaxační zóny? Jsou to místa, kde spíme a prožijeme vlastně třetinu života. Abyste dosáhli maximálně regeneračního a nejhlubšího spánku, potřebujete prostor, který funguje v souladu s Vaším přirozeným rytmem. 

Aby se naše tělo plně oddávalo odpočinku, potřebuje produkovat hormon zvaný melatonin. Spouští ho tma – což dává smysl, vezmeme-li v úvahu, že lidé dříve vstávali a spali s východem a západem slunce. Abychom měli co nejlepší spánek, musíme vytvořit místnost, která je dostatečně tmavá, aby naše těla produkovala melatonin. To je jeden z důvodů, proč specialisté doporučují odložit elektronická zařízení a vypnout obrazovky 30 minut před plánovaným spánkem

Jak to tedy vyřešit a udržet si touhu po stylové ložnici? Samozřejmě se zatemňovacími roletami! Osvědčenou možností je standardní látková roleta. Nabízí nejúplnější pokrytí celé plochy okna, jelikož jde o jeden souvislý pruh látky bez mezer. Do ložnic doporučujeme tmavší látky či přímo rolety blackout, nabízející plné zatemnění.

clanek_002

Z našeho sortimentu si ovšem můžete zvolit jakýkoliv typ rolet i žaluzií, podle toho, čemu dáváte přednost:

  • Rolety Den a noc – pokud máte rádi, když Vás ráno budí paprsky slunce, které ale nejsou příliš ostré. Ložnice získá moderní design.
  • Římské rolety – do ozdobných interiérů s požadavkem na důkladnější zastínění.
  • Látkové rolety – když dáváte přednost funkci před designem. Ačkoliv je k dispozici množství barev a motivů.
  • Rolety na střešní okna – do ložnic se střešními okny.
  • Rolety Plisé – spojení estetického způsobu zastínění s variabilitou ve stínění.
  • Termo rolety – pomáhají udržovat v ložnici ideální teplotu.

Správné matrace a rošt

Když se budete cítit v posteli pohodlně, bude se Vám lépe spát. Proto je nutné zvolit správnou matraci a rošt, které Vám zajistí pohodlný spánek. Vybírejte matrace podle svých potřeb a pohodlí, zvažte také tvrdost a velikost.

Výběr správného roštu a matrace může být pro mnoho lidí náročný úkol. Je to ale důležité pro zdravý spánek a komfort během noci. Zvažte typ matrace, který vyhovuje Vašemu tělu a spánkovým potřebám. Nejčastější typy jsou pěnové, latexové, kokosové a klasické pružinové matrace.

Důležitá je i tvrdost matrace. Někteří lidé preferují měkké matrace, zatímco jiní mají raději tvrdší poležení.

Dalším parametrem je velikost matrace. Zde je, zdá se, volba jasná – podle rozměrů postele. Nicméně v praxi se často stává, že matrace mívají o něco větší rozměr než samotná postel. Majitelé si pak chválí, že se jim lépe vstává z postele, když je vsedě netlačí dřevěný okraj postele do kolenních jamek.

clanek_003

Vyplatí se investovat do kvalitního roštu. Je stejně důležitý jako matrace. Existují rošty polohovatelné a s možností nastavit si jejich tvrdost – od nejpružnější až k téměř tvrdé variantě. Ujistěte se ale, že rošt je kompatibilní s matrací. Některé matrace vyžadují pevný rošt, zatímco jiné potřebují rošt s elastickými zónami.

Výběr správného roštu a matrace může mít významný vliv na kvalitu Vašeho spánku a celkový komfort během noci. Proto se ujistěte, že jste vybrali správně a zvažte všechny možnosti, než se rozhodnete pro nákup.

Pohodlné ložní prádlo

Pohodlné ložní prádlo je nezbytností pro kvalitní spánek. Může výrazně ovlivnit Váš noční komfort, a dokonce i zdraví. Vyberte si ložní prádlo ze 100% přírodního materiálu, jako je bavlna, len nebo hedvábí. Tyto materiály jsou prodyšné a umožňují pokožce dýchat.

Zvažte gramáž ložního prádla pro pohodlný spánek. Doporučuje se volit ložní prádlo s vyšší gramáží, aby bylo pevnější a trvanlivější.

Zvažte barvu ložního prádla. Světlé barvy mohou být uklidňující, zatímco tmavé barvy mohou být dráždivé.

Důležitost spánku

Spánek je základní životní potřebou každého z nás. Během spánku se naše tělo a mysl regenerují a obnovují, což je nezbytné pro zdraví a dobrý duševní stav. Kromě toho existuje řada dalších důvodů, proč je spánek tak důležitý pro naše zdraví a pohodu.

  • Zlepšuje fyzickou kondici: Během spánku se tělo vrací do původního stavu a zotavuje se z námahy a stresu, kterému bylo během dne vystaveno. To zlepšuje fyzickou kondici, což má zase pozitivní vliv na naše pracovní a sportovní výkony a celkové zdraví.
  • Udržuje správnou hladinu hormonů: Spánek je důležitý pro udržení správné hladiny hormonů v těle, jako jsou například inzulín a hormon růstu. Tyto hormony hrají důležitou roli při udržování zdravé hmotnosti, regulaci metabolismu a prevenci onemocnění.
  • Zlepšuje náladu: Když se cítíme unavení a neodpočatí, má to negativní vliv na naši náladu a může to způsobit úzkost a deprese. Naopak, když máme dostatek spánku, cítíme se svěží a plní energie, což má pozitivní vliv na naši náladu a psychiku.
  • Zlepšuje kognitivní funkce: Během spánku dochází k obnově a ukládání informací do paměti. Když máme dostatek spánku, naše mysl funguje lépe, což zlepšuje naši koncentraci, paměť a schopnost učit se nové informace.

Ložnice snů s roletami FOA

Ať už jste skřivani či sovy, místnost pro zdravý spánek potřebujete. Trocha péče při pořízení správného vybavení se jistě vyplatí. A není zapotřebí hned plánovat velké kroky jako je výměna postelí nebo kompletní rekonstrukce ložnice. Začněte zvolna. 

Třeba výběrem té správné rolety. S výběrem Vám poradíme a zodpovíme jakýkoliv dotaz ohledně našich rolet a žaluzií.

Tak dobrou noc.