Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Několik tipů, jak udržet ve Vašem bytě v létě chlad

Horké letní dny jsou definitivně tady, a tak mnoho z nás začíná řešit, jak u sebe doma vykouzlit příjemný chlad. Právě proto jsme si pro Vás připravili několik praktických rad, které jistě oceníte, ať už bydlíte v domě nebo v  bytě. S horkem u Vás doma Vám navíc mohou pomoci rolety FOA. 

clanek_001

Rolety a žaluzie od FOA

Obzvláště během letních dnů, kdy sluneční paprsky dokáží být opravdu velmi ostré, je výběr vhodné stínicí techniky skutečně důležitý. Termo rolety FOA jsou minimalistické, elegantní, nadčasové, cenově snadno dostupné a oceníte je po celý rok. Vyrobeny jsou výhradně z prvotřídních materiálů a do interiéru Vašeho domu skvěle zapadnou díky pestré nabídce jedinečných barev.

To, proč si rolety FOA především pořizujete, je možnost plynulé regulace světla v jakémkoliv interiéru. Jelikož se rolety opravdu velmi snadno ovládají, regulace světla se rázem stane otázkou chvilky. Rolety či žaluzie FOA však nabízejí mnohem víc, než je vytvoření ideálních světelných podmínek v interiéru. 

  • Izolace – díky svým dvěma vrstvám jsou rolety FOA ideální variantou, jak můžete ochránit svůj dům před ostrým sluncem a horkými letními dny. Jejich schopnost zachycovat a zadržovat teplo mezi jejich dvěma vrstvami znamená, že Vám pomohou snížit účty za energii, protože mohou zadržovat teplo v zimě, a naopak odrážet teplo v létě.
  • Stín – v létě jsme jistě všichni často vděční za trochu stínu. Zvláště pak tehdy, když jsme byli vystaveni teplu po celý den. Vytvořte si proto i Vy doma ideální množství stínu pomocí jednoduše ovladatelných rolet FOA. 
  • Soukromí a atmosféra – zároveň Vám také mohou rolety FOA během celého roku poskytnout dostatek soukromí, pokud okna Vašeho domu směřují například do rušné ulice.  Skvěle tak v daném interiéru dotvoří právě tu atmosféru, po které toužíte.

 

 

Termo rolety FOA

Jak už napovídá název, termo rolety pracují kromě světla hlavně s teplem. Připomínají běžné rolety do oken, ale jsou vybaveny termo látkou pro úplné zatemnění a ochranu před horkými letními dny. Velkou výhodou termo rolet tedy je, že v létě chrání interiér před přehřátím a v zimě zabraňují úniku tepla z místnosti.

Termo rolety patří mezi běžné látkové rolety. Rozdíl je zejména v použité látce, která svými vlastnostmi umožňuje blokování jak světla, tak hlavně tepla. Vždy si tedy můžete nastavit přesně tu teplotu, která Vám vyhovuje, nezávisle na počasí či roční době.

clanek_002 

Další možnosti zastínění a ochrany před teplem v jednom

Kromě termo rolet FOA Vám s vytvořením ideálních světelných podmínek u Vás doma a stínu zároveň mohou pomoci také další námi nabízené rolety a žaluzie: 

 

  • Rolety Den a noc FOA
  • Římské rolety FOA
  • Látkové rolety FOA
  • Rolety plisé FOA
  • Rolety na střešní okna FOA
  • Rolety plisé na střešní okna FOA
  • Vertikální žaluzie FOA

 

Rolety Den a noc FOA

První variantou, kterou Vám nabízíme, jsou rolety Den a noc FOA. Představují to nejlepší, co poskytuje spojení žaluzií a běžných látkových rolet. Jsou velmi oblíbeným a praktickým stíněním domácností i kanceláří. Jednoduchý princip střídání průhledných a neprůhledných pásů látky dovoluje plynule regulovat stínění přes den a zajistit soukromí v noci. 

Římské rolety FOA

Další variantou zastínění interiéru, která rovněž příjemně zpestří jakýkoliv interiér, jsou římské rolety FOA

Římské neboli řasící rolety jsou něco mezi závěsem a klasickou roletou. Mohou být prosté, ale i různě ozdobné a lze je zavázat nebo upevnit v jakékoliv výšce okna.

Zatímco klasické rolety jsou většinou zhotoveny z jednoduchého pruhu jednobarevné látky a zatahují se pomocí tenkého řetízku nebo šňůrky, římské rolety mají například všité různé ozdobné pásky či stuhy, pomocí kterých lze roletu nařasit a v požadované výšce připevnit. Římské rolety proto vypadají velmi ozdobně a jsou obzvlášť vhodné do interiérů, které potřebují oživit a zpestřit.

Látkové rolety FOA

Opomenout nesmíme ani látkové rolety FOA, které se v poslední době vrací opět do módy. Jsou to totiž právě látkové rolety, které chrání domov před slunečním světlem, teplem a nežádoucími pohledy zvenčí. Díky velkému množství nabízených barevných variací tvoří látkové rolety zároveň také výrazný designový prvek Vašeho domova.

Látkové rolety jsou navíc tak oblíbené i proto, že kryjí skleněnou plochu okna ze 100 %. V porovnání se žaluziemi nebo roletami Den a noc je pomocí látkových rolet snazší docílit úplného zatemnění.

Rolety plisé FOA

Plisé rolety představují dokonalý a estetický způsob zastínění a ochrany před slunečním zářením a pronikáním tepla z něj do interiéru. Díky své variabilitě jsou vhodné k zastínění všech typů oken a prosklených ploch, včetně šikmých střešních oken.

Rolety na střešní okna FOA

Rolety pro střešní okna musí kromě své stínicí funkce splňovat ještě jeden náročný požadavek – neprověšovat se i při extrémním úhlu naklonění okna. Střešní rolety proto nemůžete jen tak nahradit žaluziemi nebo běžnými roletami. Právě proto Vám nabízíme i rolety speciálně navržené pro potřeby střešních oken

Rolety plisé na střešní okna FOA

Kromě běžných rolet pro střešní okna najdete na našem webu také plisé rolety do střešních oken. Plisé rolety na střešní okna zajišťují regulaci příchozího a odchozího světla a tepla tak, aby bez ohledu na počasí za okny bylo uvnitř pokoje vždy tolik světla a tepla, kolik si právě přejete mít.

Vertikální žaluzie FOA

Zmínit samozřejmě musíme i vertikální žaluzie FOA, které jsou vhodné zejména k zastínění velkých prosklených ploch. Kromě běžných pokojů jsou tak vhodné například také do kanceláří. 

clanek_003

Jak se během léta snadno osvěžit? 

Vhodné zastínění interiéru samozřejmě nepředstavuje jediný způsob, jak se během parného léta můžete zchladit. Šanci rozhodně dejte taky kvalitnímu ventilátoru, vychlazenému melounu, lahodné zmrzlině a samozřejmě nezapomínejte na sklenici vody s ledem a citronem

Pokud je Vám doma během léta skutečně horko, napusťte do umyvadel, dřezu a vany několik centimetrů ledové vody. Ta se bude v horku rychle odpařovat a nejen, že ochladí, ale především také příjemně zvlhčí suchý vzduch. Studené sprchy či obklady jsou rovněž skvělým řešením. 

Horko v ložnici během noci pak můžete zkusit vyřešit odložením přikrývky. Tedy, odložte přikrývku a spěte jen pod prostěradlem nebo povlakem, který před spaním vložíte na chvíli do mrazáku. Pod chladnou látkou se Vám bude zaručeně snadněji usínat. Stejně tak můžete do mrazáku vložit i pyžamo

Rovněž se během léta vyhýbejte horkým a těžkým pokrmům a přednost spíše dejte lehkým salátům, studeným polévkám či smoothie.

clanek_004

5 tipů, jak ochladit byt

Na závěr Vám přinášíme 5 praktických rad, jak můžete snadno a jednoduše během horkých letních dnů ochladit Vás domov

  1. Během dne zbytečně neotvírejte okna.
  2. Větrejte výhradně brzy ráno a v noci.
  3. Snažte se okna maximálně zatemnit vhodným typem zastínění. 
  4. Pozor na elektroniku a spotřebiče (TV, žehlička, varná deska počítač), které mohou být nežádoucím zdrojem tepla.
  5. Rozvěste po místnostech vlhké ručníky.