Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Průvodce stahovacími roletami

Nabídka stínicí techniky je skutečně široká. Každá domácnost si tak dnes může vybrat stínění, které optimálně doplní zbytek interiéru. Jenže právě onen pestrý výběr dělá volbu trochu složitější. Jaké rolety jsou pro mě nejlepší? Jaké jsou mezi jednotlivými typy rozdíly? 

miniatura_FB-stahovaci

Dnes si rozdělíme rolety podle typu jejich ovládání. Vzniknou nám tak dvě skupiny, a to stahovací rolety, které se stahují pomocí madla, a pak ty, které se ovládají prostřednictvím řetízku. Obě skupiny spojuje skutečnost, že se stahují svisle dolů, nicméně se liší technikou ovládání.

Proč se poohlédnout po stahovacích roletách

Jak jsme si tedy již naznačili, stahovací rolety vynikají především tím, že nemají žádný ovládací řetízek či stahovací šňůrku. Pro manipulaci s roletou slouží madlo, umístěné přímo na jejím okraji. 

Stahovací rolety nejsou jen praktickou stínicí technikou, ale také velmi vkusným doplňkem jakéhokoliv interiéru. Absence ovládacího řetízku dělá z těchto rolet velmi módní a praktickou záležitost. Jako ostatní stínění, i tato přichází v mnoha barevných provedeních a úrovních zatemnění.

Důvodů, proč si takové stínění vybrat, je opravdu mnoho. My jsme si ale pro Vás na úvod připravili dva, které Vaše rozhodování usnadní. 

Vysoká míra bezpečnosti

Prvním důvodem, proč se rozhodnout pro stahovací rolety, je bezesporu skutečnost, že k ovládání nepotřebují řetízek. To jistě oceníte, pokud doma máte malé děti nebo zvídavé domácí mazlíčky.

Rolety FOA splňují všechny bezpečnostní normy. Každý řetízek je doplněn bezpečnostním prvkem, který chrání i ty nejmenší členy domácnosti. Pokud ale máte obavy a nákupu stínicí techniky se vyhýbáte právě proto, že řetízek představuje potencionální nebezpečí, pak jsou pro Vás stahovací rolety jako stvořené.

Skvělé řešení pro střešní okna

Kromě bezpečí je absence ovládacího řetízku velmi praktická v případě, že hledáte řešení pro střešní okna. I když bývají tato okna mnohdy menší, jejich orientace propouští do místnosti velké množství světla. 

Máte-li střešní okno v ložnici nebo obývacím pokoji, je skutečně nutné jej opatřit kvalitní stínicí technikou. Sklon střešních oken ovšem neumožňuje použít klasické rolety. Řetízek by totiž visel volně v prostoru a taková skutečnost samozřejmě není praktická ani estetická. Proto Vám FOA přináší hned dva typy stahovacích rolet pro střešní okna.

clanek_001

Typy stahovacích rolet

Přednosti stahovacích rolet jsme si již nastínili a teď nastává čas si jednotlivé typy představit blíže. V naší nabídce naleznete hned tři varianty stahovacích rolet. Plisé rolety, které jsou určené pro klasická okna, a pak dva typy rolet pro okna střešní.

Plisé rolety

Pokud se s tímto stíněním setkáváte poprvé, pojďme se s ním blíže seznámit. Plisé rolety zaujmou už svým vzhledem. Připomínají totiž tahací harmoniku a tato skutečnost jim propůjčuje ještě jednu skvělou vlastnost, a to tu, že se dají stahovat jak shora dolů, tak zdola nahoru.

Plisé rolety tedy můžete nechat stažené na středu okna, vytažené zdola nebo stažené do poloviny okna. Velmi snadno Vám tak umožní pracovat s potřebnou mírou soukromí i zatemnění. Pokud potřebujete místnost chránit před slunečními paprsky, doporučujeme zvolit Plisé rolety ve variantě Blackout. Ty se postarají o naprostou ochranu před úpornými útoky slunce. 

Jestliže si přejete okno stínit především kvůli soukromí, pak Vám postačí rolety poskytující nízkou nebo střední úroveň zatemnění. Ať se ale rozhodnete pro jakoukoliv z variant, vždy můžete vybírat z pestré škály barev. Díky tomu tak získáte nejen originální stahovací roletu, ale také krásný barevný doplněk, který může proměnit i fádní interiér.

Jakmile zvážíte vhodnou barvu a úroveň zatemnění, nic Vám nebrání v tom, aby tyto rolety brzo zdobily Vaše okna. Stačí se jen pustit do objednávky. Veškeré rolety v naší nabídce jsou vždy vyrobeny přesně podle rozměrů Vašeho okna. Jen rolety na míru totiž dokáží plnit svou funkci na maximum. Aby byl proces měření a montáže snadný, na našem e-shopu naleznete přesný postup pro každý dílčí krok objednávky. 

clanek_002

Stahovací rolety pro střešní okna

Stahovací rolety jsou bezesporu tím nejlepší řešením i pro střešní okna. Obzvlášť, když v sobě nesou to nejlepší z látkových rolet!

Látkové rolety jsou stále velmi oblíbeným a vyhledávaným typem stínění. To je dozajista dáno skutečností, že látky se dají zakoupit v mnoha barvách, úrovních zatemnění a perfektně tak splní potřeby jakékoliv místnosti. 

Pokud máte doma střešní okna, jistě víte, jak velkou roli hraje kvalitní stínicí technika. Střešní okna propouští do interiéru mnoho slunečního svitu. To je často žádoucí, ale občas nás tato skutečnost omezuje v kvalitním spánku nebo sledování televize. Klasická roleta nebo žaluzie Vám v tomto ohledu nepomůže, a to právě díky sklonu okna. My Vám ale nabízíme to nejlepší z rolet ve variantě právě pro střešní okna!

Měření i montáž Rolet pro střešní okna jsou velmi snadné. Aby pro Vás však byl celý postup ještě jednodušší, na našich stránkách najdete jak popis, tak i videonávod, jak okno správně změřit

Stahovací rolety se na střešní okna montují jedním způsobem, který je velmi jednoduchý. Samotné rolety dorazí již složené, takže Vám celý proces zabere jen pár minut. Abyste věděli, jak na to, i zde jsme pro Vás připravili snadný návod.

Pokud jste majiteli střešních oken Velux nebo Fakro, máme pro Vás dobrou zprávu! Můžete se totiž zcela vyhnout měření oken. Pro střešní okna Velux a Fakro máme totiž speciální nabídku rolet přímo na míru jejich velikosti! Stačí si jen vybrat:

Stahovací roleta pro střešní okna je díky lištám z odolného hliníku kvalitní a robustní. Snadné ovládání zajišťuje pružinový mechanismus, který umožňuje roletu stáhnout do jakékoliv části okna a poté snadno navinout až nahoru. Látka je pevná a neprověšuje se. Pokud hledáte unikátní řešení pro Vaše střešní okno, pak by tento typ stínění neměl uniknout Vaší pozornosti.

clanek_003

Plisé rolety pro střešní okna

Poslední typ stahovacích rolet v sobě kombinuje elementy obou předchozích. Ovládá se pomocí praktických madel, svým vzhledem připomíná akordeon a je ideální pro střešní okno. Ano, řeč je o Plisé roletách ve variantě pro střešní okno.

Díky tomu, že střešní okna mohou mít různý sklon, jsou nároky na rolety mnohonásobně vyšší. Roleta musí být stabilní a látka natolik pevná, aby se neprověšovala. V případě Plisé rolet pro střešní okna se o tuto skutečnost nestará pouze kvalitní konstrukce a látka, ale také právě harmonikový tvar těchto rolet. 

Rolety nabízíme v mnoha barevných odstínech i stupních zatemnění. Proto si můžete vybrat takovou roletu, která poskytne soukromí, potřebnou míru denního světla a stane se krásným barevným doplňkem Vaší domácnosti. 

I v případě Plisé rolet jsme pro Vás připravili podrobného průvodce nákupem, který Vám pomůže s jakýmkoliv krokem.

clanek_004

5 důvodů, proč si vybrat stahovací rolety

Pokud si stále nejste jistí finálním výběrem, rozhodli jsme se pro Vás na závěr shrnout pět hlavních důvodů, proč si vybrat právě stahovací rolety.

  1. Stahovací rolety nemají ovládací řetízek a jsou tak naprosto bezpečné pro děti i domácí mazlíčky.
  2. Měření i montáž jsou velmi jednoduché.
  3. Jsou skvělým řešením pro střešní okna. Ovládání pomocí madel je praktické a vysoká odolnost zabraňuje jejich prověšení.
  4. V nabídce FOA najdete stahovací rolety v mnoha barvách a úrovních zatemnění. Dají se tak použít do všech místností. 
  5. Jedná se o velmi krásný a moderní typ stínění.

Zaujaly Vás stahovací rolety, a přesto Vám vyhovuje i ovládání pomocí řetízku? Není nutné mít ve všech místnostech stejný typ stínění. Stahovací rolety můžete zvolit pro střešní okna nebo jen do určitých místností. Do zbylých pak můžete nainstalovat rolety s řetízkem. A z čeho u nás můžete vybírat? 

Další varianty stínění

Pokud chcete Vaši domácnost doplnit nejen o stahovací stínění, ale také o to s ovládacím řetízkem, pojďme si na závěr udělat krátký výčet.

  • Rolety Den a noc: Tento typ stínění je velmi oblíbený. Vlastnostmi totiž připomíná žaluzie, nicméně provedení je velmi estetické. Střídání průhledných a neprůhledných pruhů látky pomáhá ke snadné regulaci pronikajícího slunce a nabízí i flexibilitu v otázce soukromí. Rolety Den a noc nabízíme v několika barvách. 
  • Látkové rolety: Látkové rolety jsou velmi oblíbeným řešením do všech domácností, které bojují s přílišným náporem slunečního svitu. Díky snadnému ovládání si můžete za pár vteřin zajistit maximální soukromí. Velké množství barevných provedení doplní jakoukoliv místnost.
  • Termo rolety: Pokud hledáte stínění, které Vás ochrání nejen před slunečními paprsky, ale také před přehříváním nebo ochlazováním místnosti, pak zvolte Termo rolety. Vypadají totožně jako Látkové rolety, s tím rozdílem, že jsou opatřeny speciální termoizolační vrstvou.
  • Římské rolety: Jestliže od stínění čekáte a vyžadujete především estetickou funkci, pak se nechte oslovit Římskými roletami. Jejich vzdušnost a elegance v sobě kombinuje to nejlepší ze záclon a závěsů. S tím rozdílem, že působí velmi moderně a umožňují větší flexibilitu v otázce soukromí a pronikání denního světla.

clanek_005

FOA má řešení pro každého

Stahovací rolety jsou skvělým a praktickým trendem. Mezi jejich hlavní zástupce u nás patří Plisé rolety, Rolety pro střešní okna a Plisé rolety pro střešní okna. Všechny spojuje skutečnost, že se ovládají pomocí madla, nikoliv ovládacího řetízku.

Dejte zelenou módním trendům v oblasti stínicí techniky a podívejte se na naši širokou nabídku kvalitních rolet. Pokud nevíte, jaké stínění si vybrat, nechte se inspirovat našimi tipy na krásné interiérové designy.

Pokud má každý pokoj ve Vaší domácnosti specifické potřeby, nezoufejte. U FOA najdete dokonalé řešení pro každou místnost a interiér.