Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Plisé nebo rolety Den a noc?

Přejete si, aby vámi vybrané rolety byly krásné a funkční? Rolety Den a noc a plisé rolety patří mezi nejoblíbenější stínění v oblasti okenních dekorací. Jaký je mezi nimi rozdíl a co vám mohou nabídnout? 

Světlo a teplo, které produkuje slunce, nám často dokáže v horkém létě pěkně znepříjemnit pobyt v místnosti. Slunce nám může okny svítit přímo do očí, což nám nedovolí přes den pracovat. Měsíc zářící v noci nebo světla pouličních lamp nám zase mohou bránit ve správném odpočinku během spánku. Řešením těchto problémů je vhodné stínění. Které rolety jsou pro nás vhodnější? 

clanek_001

Plisé rolety

Plisé rolety představují okenní clony, které regulují množství světla vstupujícího do interiéru pomocí přesného mechanismu skládání a rozkládání jednotlivých částí látky. Bez ohledu na to, zda chceme okno zakrýt pouze shora či zdola, nebo pouze jeho střed, nám plisé rolety umožní přizpůsobit množství světla našim individuálním potřebám. Plisé může být namontováno na speciálních vodicích lankách a nebude bránit otevření oken. Možností je i vrtání mezi zasklívací lišty, klasické zavěšení nebo vrtání do rámu okna, kdy látka více překryje sklo. Skládaný materiál lze před čištěním oken snadno sundat. 

Plisé rolety a typy kazet 

Plisé rolety mají 3 typy kazet, Plisé Economy, Plisé s profilem Classic a Plisé s profilem Decor. Kazeta Plisé Economy je pouze v bílém provedení, je plastová, cenově dostupná a určená jen k zavěšení. Kazety Classic a Decor jsou hliníkové, nabízí zavěšení bez vrtání, kovové zavěšení, montáž mezi zasklívací lišty a do rámu okna. Decor kromě barevných variant navíc nabízí profily v barvách imitace dřeva.

Plisé rolety i do atypických oken

Pokud vaše okna nemají obdélníkový nebo čtvercový tvar, vůbec to nevadí. Na okna ve tvaru půlkruhu, kruhu, trojúhelníku či jiného tvaru vyžadující speciální řešení, jsou plisé rolety jako stvořené. Plisovaná látka vám usnadní zakrytí atypického tvaru okna v nejlepším možném rozsahu a podle vašich potřeb.

Barva a struktura ladí s designem interiéru

Můžete si vybrat z více než 90 látek a barevných kombinací. To vám umožní si vybrat si ty správné odstíny, které vhodně sladíte s vaším interiérem. Čím tmavší je barva látky, tím méně světla prostoupí do interiéru. Tmavé barvy absorbují přebytečné sluneční záření. Pokud potřebujete místnost více zatemnit, zvolte zatemňující látky Blackout nebo stínicí látky. Kolejnice a látky spolu barevně korespondují. Jsou vyrobeny z polyesteru, který je odolný vůči UV záření.

Plisované rolety v denní i noční verzi

Velkou výhodou estetických a funkčních záhybů plisovaných žaluzií je jejich variabilita. Na okno lze nainstalovat dva druhy různých barev a typů látek, které mohou v závislosti na denní době zakrýt okno během dne nebo v noci. Můžete kombinovat tmavé a světlé odstíny látek s různou propustností světla.

Rolety Den a noc

Rolety Den a noc uložené v kazetě se skládají ze speciálního válečku v horní části okna a vodících silonů podél linie skla, která udržuje materiál blízko povrchu. Při otevírání oken materiál drží na místě a okno lze volně otevírat a zavírat. Roleta Den a noc umožňuje libovolně upravit množství světla vstupujícího do interiéru. Rolety Den a noc s moderním designem jsou vždy vyrobené na míru. Jejich výhodou je i snadná a rychlá montáž.

clanek_002

Dynamika rolet Den a noc

Speciální typ látky je u rolet Den a noc rozdělen na tmavé a světlé vodorovné pruhy s různým stupněm propustnosti světla. Tkanina je rozdělena na dvě části, složena na spodní liště a vedena zpět nahoru. Skládá se ze dvou typů materiálů. Jednu část tvoří světlo propouštějící jemná síťovina a druhou barevná tkanina, která neumožňuje průchod světla, nebo znesnadňuje průchod světla v závislosti na materiálu a průsvitnosti látky. Díky možnosti pohybu provázku lze látku libovolně spouštět nebo zvedat, při rolování se pruhy posouvají a překrývají a tím se zvyšuje nebo snižuje intenzita pronikajícího světla

Moderní rolety Den a noc do každého interiéru

Rolety Den a noc mají 3 typy kazet, otevřenou, POLO nebo MAXI kazetu. Celá řada barev v různých odstínech vám umožní vybrat si ty správné rolety do vašeho interiéru. Opět můžete volit světlé stínicí či zatemňovací Blackout látky. Zajímavé a moderní rolety Den a noc zapadnou do obývacího pokoje, ložnice, koupelny i kuchyně. Neomezené estetické možnosti vnesou do interiéru unikátní dekoraci oken.

Variabilní rolety Den a noc 

Výhodou těchto rolet do oken je jejich funkčnost. Rolety je možné zastavit v libovolné pozici na okně, a to bez ohledu na tvar okna. Rolety Den a noc jsou skvělým řešením pro všechny, co chtějí vnést do svého interiéru individuální a originální charakter při zachování funkčnosti stínění.



Rolety Den a noc

Rolety plisé

fungují na základě střídání průhledných a neprůhledných vodorovných pruhů

fungují s pomocí přesného mechanismu skládání a rozkládání jednotlivých částí látky

regulují míru světla překryvem průhledných a neprůhledných pruhů

regulují míru světla a umožňují zastínit si pouze spodní část okna nebo vytvořit si libovolně vysokou stínicí plochu uprostřed okna

pro otevření okna dokořán je potřeba mít alespoň 6,5 cm mezi oknem a špaletou

může být namontováno na speciálních vodicích lankách a nebude bránit otevření oken

3 typy kazet, Otevřená, POLO a MAXI

3 typy profilů, Economy, Classic a Decor

zavěšení na okno bez vrtání, vrtání na okno, vrtání do zdi nebo do stropu

zavěšení na okno bez vrtání, vrtání do zasklívací lišty, vrtání na rám okna

více než 130 barevných odstínů

více než 90 barevných odstínů

různé úrovně stínění 

různé úrovně stínění 

vyrobeny na míru

vyrobeny na míru

čištění prachovkou, suchým (případně navlhčeným hadříkem), vysavačem s vhodným nástavcem

čištění prachovkou, suchým (případně navlhčeným hadříkem), vysavačem s vhodným nástavcem, vodní lázní