Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Otevřená, POLO a MAXI kazeta: Jak vybrat tu správnou?

Nákup stínění na míru je vždy tou nejlepší volbou. Někdy se ale může stát, že výběr provází otázky. Jaký typ rolet vybrat? A která kazeta je pro mě vhodná? Otevřená, POLO a MAXI kazeta – jaké jsou mezi nimi rozdíly? Dnes se právě na tyto kazety podíváme blíže a řekneme si, jaké jsou jejich základní vlastnosti a co by mělo směrovat Váš výběr.

Když si kupujete novou stínicí techniku, je potřeba udělat několik základních kroků. Nejprve se musíte rozhodnout, jaký typ rolet se k Vám hodí nejvíce a splní všechny Vaše požadavky. Jakmile si takové stínění vyberete, čeká Vás rozhodnutí v otázce vhodné barvy a úrovně zatemnění. Pokud máte hotovo, přichází další, velmi důležitý krok, tedy samotné změření rolety. Součástí tohoto měření je právě volba optimální kazety

Co je to kazeta?

Pokud stále trochu tápete, co vlastně kazeta je a k čemu slouží, uděláme Vám v tom jasno. Kazeta je mechanismus, do kterého se roleta navíjí a ze kterého vyjíždí. Tento mechanismus přichází vždy složený a spolu s montovací sadou poslouží k ukotvení rolety.

Vybírám vždy pouze z těchto kazet?

Zda si vybrat otevřenou, POLO nebo MAXI kazetu Vás zajímá pouze v několika případech, a to tehdy, když se rozhodnete pro nákup rolet Den a noc, Látkových rolet nebo Termo rolet

Jestli Vás ale zaujaly Římské rolety, Plisé rolety nebo rolety pro střešní okna, marně byste z těchto kazet vybírali. Tyto typy rolet totiž potřebují jiné, zcela specifické druhy mechanismů. 

clanek_001

Otevřená, POLO a MAXI kazeta: Jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Tyto tři kazety jsou odlišné jak svým vzhledem, tak možnostmi montáže i velikostmi. Vybrat si ideální kazetu je jednoduché. Pojďme si je tedy představit.

Otevřená kazeta

Nespornou výhodou této kazety je, že je velmi lehká a malá. Dá se tedy použít úplně kdekoliv. Díky tomu také nabízí několik typů upevnění. Kromě klasického vrtání do okna, stěny nebo stropu otevřená kazeta též umožňuje velmi oblíbenou variantu zavěšení na okenní rám.

V takovém případě není potřeba do okna nebo jeho okolí jakkoliv invazivně zasahovat. To se může hodit v případě, že bydlíte v pronájmu a majitel bytu Vám nepovolí jakékoliv úpravy, které zahrnují vrtání. Současně je tato varianta ideální pro všechny, kteří nejsou zrovna nejšikovnější domácí kutilové, ale touží po designových roletách na míru. Tím, že kazeta přichází již smontovaná, samotnou instalaci rolet na okno zvládne levou zadní úplně kdokoliv! 

Šířka otevřené kazety je volitelná, a to v rozpětí od 30 do 160 cm a je určena pro délku rolet od 150 do 240 cm. Kazeta je vyrobena z kvalitního PVC a má zadní nosný profil.

Vybírat můžete ze dvou barev, kterými jsou hnědá a bílá. Otevřená kazeta nabízí spoustu výhod a je velmi praktická. Nicméně v případě, že hodláte zastínit větší plochy a potřebujete roletu širší než 1,5 metru, je dobré se poohlédnout po jiné, robustnější kazetě. Dále je tato kazeta vhodnější spíše do prostředí, kde se příliš nepráší. Navinutou roletu nikterak nechrání a na té se pak může usazovat prach

clanek_002

POLO kazeta

Tato kazeta je pevná a lehká. Udrží tedy roletu větších rozměrů, ale přesto nepůsobí příliš výrazně. Na rozdíl od otevřené kazety neumožňuje pouhé zavěšení na okenní rám, ale je potřeba ji vždy navrtat. To můžete hned několika způsoby, a to vrtáním do okenního rámu, zdi nebo stropu. Jako ostatní kazety, tak i tato přichází smontovaná a její montáž nezabere více než pár minut.

Díky své bytelnosti může roleta dosahovat šířky od 30 do 210 cm a může být 150 až 240 cm dlouhá. Kazeta je vyrobena z kvalitního kovu a PVC, má zadní hliníkový profil a horní hliníková krytka vytváří jakousi stříšku nad navinutou roletou. Díky tomu je roleta chráněna před prachem více, než je tomu v případě otevřené kazety.

POLO kazetu nabízíme v bílé nebo hnědé barvě. Je ideálním řešením do jakékoliv místnosti, která není extrémně prašná. Hliníková krytka totiž roletu částečně před usazováním prachu chrání, ale ochrana není stoprocentní.  

clanek_003

MAXI kazeta 

Tato kazeta je ze všech nejpropracovanější, je robustní a působí velmi luxusně. Přichází již složená a umožňuje několik typů montáže. Na rozdíl od otevřené kazety neumožňuje neinvazivní zavěšení na okenní rám, nicméně ji můžete navrtat do okna, zdi nebo stropu.

Protože je tato kazeta skutečně pevná a stabilní, je vhodná pro rolety o šířce od 30 až do 240 cm! Stejně je to i s délkou rolety, která může také dosahovat až 240 cm. Kazeta je vyrobena z kvalitního kovu a PVC a má hliníkový profil, který lemuje všechny strany rolety. Roleta je tak zakrytá celá a pouze ve spodní části má místo na vysouvání a navíjení.

Kromě bílé a hnědé je MAXI kazeta nabízena ještě ve stříbrné barvě. Obecně je tato kazeta skvělou volbou pro všechny, kteří hledají luxus a praktičnost v jednom. Roleta je totiž maximálně chráněna před prachem

clanek_004

Rolety na elektrické ovládání

U těchto kazet se dá také přidat elektrické ovládání, které Vám usnadní používání rolet a současně umožní instalaci bez ovládacího řetízku. Jediné, na co je třeba myslet, je, že pro takové řešení musíte dodržet minimální šířku kazety. V případě otevřené rolety je minimální šířka stanovena na 38 cm, v případě POLO kazety je to 47 cm a u MAXI kazety je minimální šířka 48 cm.

Rozdíly mezi kazetami přehledně

Protože víme, že opakování je matka moudrosti, připravili jsme pro Vás přehled všech důležitých informací:

Otevřená kazeta

POLO kazeta

MAXI kazeta

Zavěšení na okno bez vrtání

ANO

NE

NE

Vrtání na okno

ANO

ANO

ANO

Vrtání do zdi nebo stropu

ANO

ANO

ANO

Přítomnost vodicího silonu

ANO

ANO

NE

Možnost instalace elektrického pohonu

ANO

ANO

ANO

Minimální šířka

30 cm

30 cm

30 cm

Maximální šířka

160 cm

210 cm

240 cm

Minimální délka rolety

150 cm

150 cm

150 cm

Maximální délka rolety

240 cm

240 cm

240 cm

Barva kazety

bílá, hnědá

bílá, hnědá

bílá, hnědá, stříbrná

Materiál kazety

PVC

PVC a hliník

PVC a hliník

Výhody stínicích systémů s otevřenou, POLO a MAXI kazetou

Jak jsme si již řekli, tyto tři typy kazet jsou určeny pro rolety Den a noc, Látkové a Termo rolety. Možná se teď dokážete rozhodnou pro správnou kazetu, nicméně je důležité se rozhodnout i pro správné stínění. Pojďme si je tedy stručně popsat a říct si, pro koho jsou vhodné.

Rolety Den a noc

Rolety Den a noc kombinují přednosti dvou stínicích systémů – žaluzií a rolet. Na tomto stínění se střídají průhledné a neprůhledné pruhy látky, díky kterým dokážete snadno měnit množství světla dopadajícího do místnosti a zajistit si větší či menší míru soukromí.

Tyto rolety jsou velmi oblíbené, a proto u nás najdete mnoho barevných provedení i různé míry zatemnění. Kromě vysoké praktičnosti s sebou nesou i prvek elegance. Doplní tak každé okno a dodají místnosti pocit útulnosti. Jejich montáž je s našimi kazetami opravdu snadná.

clanek_005

Látkové rolety

Látkové rolety není třeba zdlouhavě představovat. Jsou ideální jako ochrana před přímými slunečními paprsky a dokáží místnost zcela zatemnit pro denní odpočinek. Na rozdíl od rolet, které byly k dostání v minulosti, přichází naše Látkové rolety v mnoha barevných provedeních a působí mnohem luxusněji a moderně.

Toto stínění je ověřenou klasikou, která se hodí kamkoliv. Díky tomu, že ve FOA je zpracováváme přesně na míru, dokáží poskytnou opravdovou tmu, kterou mnohdy hledáte pro lepší spánek nebo sledování filmu. Navíc máte jistotu naprostého soukromí.

clanek_006

Termo rolety

Termo rolety vypadají jako klasické látkové rolety, ale liší se od nich speciální vrstvou. Ta v létě místnost chrání před jejím přehřátím a v zimě zase ochlazením. Protože jsou rolety díky termo vrstvě širší, nenabízí více úrovní zatemnění, ale pouze tu nejvyšší, a to je Blackout. Látka tedy velmi efektivně neblokuje pouze pronikání tepla, ale také světla.

Proč se rozhodnout pro nákup u FOA

Před nákupem rolet na míru je potřeba udělat pár dílčích rozhodnutí. Protože víme, že v případě některých kroků mohou vyvstat nejasnosti, připravili jsme pro Vás průvodce nákupem, který Vás dovede k úspěšnému výběru krok za krokem. Pamatujte, že s FOA nejste na nákup sami!

Představíme Vám přednosti jednotlivých stínicích technik a nabídneme širokou nabídku barev. Až si mezi látkami najdete své favority, pošleme Vám 8 vzorků zdarma, aby se Váš výběr zjednodušil.

Jakmile budete mít vybráno, vše důkladně změříte a zadáte do objednávky. Výběr kazety už po dnešku nebude problém. Jakmile objednávku odešlete, za pár dní už se budete těšit z nového stínění na míru!

Záleží nám na kvalitě stejně jako na cenové dostupnosti. Proto se můžete spolehnout, že rolety od nás jsou tou nejlepší volbou. Kdykoliv budete potřebovat trochu nasměrovat nebo poradit, můžete se na nás obrátit. Denně jsme pro Vás připraveni na telefonním čísle 555 222 462 nebo e-mailové adrese info@foa.cz

Montáž rolet je pak úplná hračka. Kazety dorazí složené a v balení je minimum komponentů. Celý proces tak zvládne úplně každý i bez předchozích zkušeností. Podrobné popisy a videa Vám případně pomohou.

Vybrat si správnou kazetu je důležité. Ještě důležitější je vybrat si optimální stínicí techniku. Pokud chcete předejít starostem, vyberte si pro svůj nákup FOA. Za kvalitou našich výrobků si stojíme.