Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Jak vybavit svou prázdninovou chatu

Léto je konečně tady a s ním i období chataření. Jak si ideálně vybavit prázdninovou chatu, abyste se v ní cítili skutečně komfortně, na co je třeba nezapomenout a jak Vám při zařizování chalupy mohou pomoci rolety FOA? 

Ne nadarmo se říká, že Češi jsou národem chatařů. Jak tedy uspořádat a vybavit rekreační chatu funkčním a módním způsobem i bez větších investic? Připravili jsme si pro Vás několik praktických rad a tipů. 

clanek_001

3 tipy, jak vybavit prázdninovou chatu

Jak si efektivně, funkčně, a přitom originálně vybavit chatu či chalupu? Tohle jsou naše tipy a rady. 

 

Dejte přednost přírodním materiálům

Ať už máte menší dřevěnou chatku či větší zděnou chalupu, co se týče interiéru a vybavení, vždy dávejte přednost výhradně přírodním materiálům, které se k charakteru těchto staveb hodí nejvíc. 

Pokud tedy budete vybírat nový nábytek, dekorace či dokonce podlahu, kvalitní dřevo by mělo být vaší první volbou. Dále byste měli preferovat spíše neutrální a přírodní barvy, kterými nemůžete nikdy nic pokazit.

clanek_002

Výběr vhodných doplňků

Při výběru dekorací na chatu či chalupu opět myslete na to, že byste měli spíše dávat přednost doplňkům z přírodních materiálů, jako je například dřevo či korek. Vsadit například můžete na nejrůznější dřevěné fotorámečky, obrazy, keramické vázy, živé květiny a proutěné košíky. Skvěle v takovém interiéru působí také svíčky a kovové lucerny. Opomenout rozhodně nesmíme ani hebké deky a polštáře

Pokud tedy i Vy plánujete vybavit svou prázdninovou chatu, snažte se do ní vnést trochu přírody a pozitivní energie. Dávejte přednost především komfortu a vyzdobte si ji tak, abyste se v ní hlavně Vy sami cítili příjemně. 

clanek_003

Dostatek světla s roletami FOA

Řekne-li se prázdninová chalupa, většině se zřejmě vybaví ponurý interiér s minimem denního světla. Pokud tedy plánujete stavět novou chatu, nezapomeňte na dostatek oken. Jestliže už danou chatu máte, pořiďte si vhodný typ zastínění a osvětlení. S vytvořením ideálních světelných podmínek nejen u Vás na chalupě Vám mohou pomoci rolety Den a noc FOA

Rolety Den a noc FOA představují to nejlepší, co poskytuje spojení žaluzií a běžných látkových rolet. Jsou velmi oblíbeným a praktickým stíněním všech interiérů. Jednoduchý princip střídání průhledných a neprůhledných pásů látky dovoluje plynule regulovat stínění přes den a zajištění soukromí v noci. 

Rolety Den a noc, stejně jako i další námi nabízené rolety a žaluzie, si u nás navíc můžete pořídit v mnoha různých odstínech a barvách.

Rolety Den a noc FOA si můžete zakoupit v otevřené, POLO i MAXI kazetě. V šířce 30 až 240 cm a délce 150, 220 a 240 cm ve více než 130 látkách.

Rolety dodáváme včetně mechanismu pro ovládání řetízku o délce 1 m nebo 1,5 m (v případě potřeby jiného rozměru nám navíc můžete napsat a my Vám rádi vyhovíme) a kompletní sady pro upevnění. Rolety jsou již složené a mají několik variant provedení montáže. Můžete je připevnit zavěšením na okno (bez vrtání) nebo přivrtat do okenního rámu, do zdi, či do stropu

Co se údržby rolet FOA týče, rozhodně se není čeho obávat. Při čištění není nutné roletu z okna sundávat. Ušetříte si tak práci s demontáží a montáží. Pokud však vyžaduje hloubkové čištění, můžete roletu bez obav sundat, ale nejlépe se Vám bude čistit ve svislé poloze na okně.

Rolety Den a noc FOA mají antistatickou úpravu. Ta však nevydrží věčně. Výhodou oproti klasickým žaluziím je, že se rolety neustále oklepávají a prach na nich prakticky nezůstává. Pokud se tak přeci jen stane, stačí použít obyčejnou prachovku nebo vysavač na nejnižší možný výkon. 

Jestliže je to možné, rolety čistěte pouze suchým hadříkem. Při větším znečištění můžete použít i hadřík navlhčený, ale nechte pak roletu dobře proschnout, než ji zarolujete. Je-li roleta příliš znečištěná, můžete použít i jemný čisticí prostředek. Nejprve však vyzkoušejte reakci látky na skrytém místě. Pokud po uschnutí neuvidíte změny na látce, můžete začít s čištěním i jinde.

Rolety Den a noc je možné čistit také s pomocí vysavače. Použijte však vhodný nástavec hadice a snižte výkon vysavače na minimum.

Rolety Den a noc neperte ani nežehlete. V případě velkého znečištění je raději zaneste do profesionální prádelny.

A v případě, že si náhodou nejste jisti, jaké rolety Den a noc FOA si na svou chalupu máte pořídit, nechte si zaslat až 8 vzorků zcela zdarma, a vyberte si tak ten pravý odstín přímo u Vás na chatě. 

Správně odhadnout, jak budou rolety a žaluzie po instalaci v daném pokoji působit, nemusí být totiž vůbec snadné. I když na našem e-shopu uvádíme obrázky, které nejsou jen ilustrativní, ale maximálně ukazují, jak rolety skutečně vypadají, každý monitor může být nastaven jinak, proto může docházet k rozdílům v jednotlivých odstínech. Právě proto Vám nabízíme vzorky látek, se kterými si představu uděláte daleko lépe

Vidět vzorky konkrétních látek v obchodě či na internetu Vám neusnadní výběr tak, jako když je můžete vidět naživo přímo ve svém obýváku. Nejlepší je tedy nechat si od nás poslat vybrané vzorky, a ty si následně doma přiložit k podlaze, nábytku, oknu či ke stěně v konkrétní místnosti, a až poté si rolety a žaluzie v klidu objednat. 

A pokud byste si náhodou během výběru nových rolet nevěděli s čímkoliv rady, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Náš profesionálně vyškolený personál Vám se vším ochotně poradí tak, abyste s našimi roletami byli maximálně spokojeni. Jsme tu pro Vás každý všední den od 8 do 16 hodin.