Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Nejlepší žaluzie a rolety pro letní období

Ač máme letní sluníčko všichni rádi, čeho je moc, toho je příliš. Pokud se i Vaše domácnost v létě mění ve výheň a Vy byste si rádi užili trochu stínu a soukromí, pořiďte si stínicí techniku. Seznamte se s variantami, které jsou dostupné. V následujícím článku se podíváme na to, jaké rolety a žaluzie jsou pro letní období nejlepší a jaké jsou mezi nimi rozdíly.

clanek_001

Rolety Den a noc

Rolety Den a noc jsou moderní alternativou běžných žaluzií a rolet. Díky snadnému ovládání je regulace světla jednoduchá a zároveň nabízí spoustu možností. Ať je den nebo noc, vždy si rolety nastavíte přesně podle Vaší představy. Ochrání Vás před ostrým letním světlem i zvědavými pohledy sousedů a kolemjdoucích. Mají delikátní štíhlou siluetu a jsou dostupné v několika barevných variantách. Navíc montáž je zcela jednoduchá a lze ji vyřešit i bez vrtání.

Jak to vlastně celé funguje? Tyto inovativní rolety jsou vyrobené ze speciálně navržených pásů z průhledné a neprůhledné látky. Pruhy jsou uspořádané střídavě, což vytváří jednak stylový pruhovaný efekt a zároveň umožňuje plynule regulovat úroveň zatemnění. Na boku rolety Den a noc je řetízek, kterým pohybujete pruhy látky nahoru či dolů. Tím, jak se různě překrývají proti sobě, se mění intenzita slunečního světla a úroveň soukromí.

Díky této možnosti regulace jsou rolety Den a noc ideální pro letní období. Jakmile si chcete naplno užít sluneční paprsky a výhled ven, rolety pohybem ruky odtemníte a Váš pokoj se okamžitě zalije světlem. Jakmile je světlo příliš prudké nebo zatoužíte po troše soukromí, roletu jednoduše spustíte, avšak můžete nechat některé lamely vytažené jen do půlky okna. A když přijde noc a Vy chcete naprostou tmu, rolety nastavíte tak, aby se zcela zakrývaly. 

Rolety Den a noc nabízíme v několika barevných variantách. Kromě klasických bílých, šedých či černých u nás najdete i veselé letní barvy například oranžovou, žlutou, zelenou nebo růžovou. Pokud si chcete užívat letní náladu po celý rok, sáhněte po některé z nich. 

Rolety Den a noc se perfektně hodí i do dětského pokoje. Nejen kvůli veselým barevným variantám. Ale také díky bezpečnostní pojistce, která zajistí přetržení řetízku v případě, že za něj dítě zatahá. To proto, aby se do něj nezamotalo a nedošlo k neštěstí. Dodržujeme normu ČSN EN 13120, která tuto problematiku reguluje, a tak se na naše rolety můžete spolehnout. 

clanek_002

Vertikální žaluzie

Vertikální žaluzie jsou praktický a vkusný doplněk do domácnosti. Díky snadné montáži a maximální regulaci světla si je okamžitě oblíbíte. V letních měsících se opravdu hodí, protože Vám zajistí ochranu před světlem i dostatek soukromí.

Vertikální žaluzie nabízíme hned v několika barevných provedení, a to včetně veselých letních barev nebo elegantních tlumených odstínů, které upoutají oko každé návštěvy. Jelikož jsou jednotlivé pruhy látek na sobě nezávislé, je možné kombinovat jejich barvy, a docílit tak originálního vzhledu a zajímavých efektů. 

Kromě toho, že žaluzie plně blokují sluneční světlo a poskytují soukromí, jsou také mimořádně účinné při snižování letních veder. Díky nim se Vám podaří v místnosti udržet příjemný chlad, zatímco venku zuří vedra jako na Sahaře. Zablokují teplo zvenku, které by bez nich bez obtíží prošlo skleněnou tabulí, a zajistí, že ve Vaší domácnosti bude neustále příjemně. 

Vertikální žaluzie se využívají zejména v místnostech s velkými okny, například v obývacím pokoji nebo jídelně. Ovládají se pomocí dvou řetízků. Jeden slouží pro roztažení a stažení žaluzií, druhý pro natočení textilních lamel. I u tohoto typu produktu zajistíme na vyžádání dětskou pojistku řetízku, který zabrání úrazu dětí a v případě, že za něj Vaše ratolest zatáhne silou, nebo se na něj zavěsí, přetrhne se.  

clanek_003

Látkové rolety

Látkové rolety zajistí ochranu před teplem, světlem i zvědavými pohledy zvenčí. Látka je vyrobena speciálně tak, aby skrze ni nic neprosvítalo. Vlákna jsou tak těsně u sebe, že v nich nenajdete mezírku. 

Na rozdíl od rolet Den a noc či žaluzií dokážou díky této vlastnosti zcela zablokovat světlo a dokonale zatemnit celé okno. Pokud tedy toužíte po větší úrovni zatemnění, doporučujeme tento typ rolet. Oceníte je samozřejmě zejména v létě, kdy zajistí, že všechno ostré záření zůstane venku za Vašimi okenicemi.

Látkové rolety jsme pro Vás připravili hned v několika barevných variantách. Skvěle zapadnou do Vaší domácnosti, ať už sázíte na osvědčenou klasiku, nebo se chcete pustit do odvážných a zábavných barviček. Ty se hodí nejen do prostorů pro dospělé, ale i do dětského pokoje. Jsou výrazným prvkem v domácnosti, a tak si nezapomeňte vybrat takové, které budou Vašemu interiéru lichotit. Kromě atraktivních barev a vysokému stupni krytí Vás potěší i jejich příznivá cena. 

Pokud pracujete převážně v noci a v létě toho kvůli světlu příliš nenaspíte, doporučujeme variantu látkových rolet rolety pro vysoké zatemnění – jsou ideální pro spaní přes den. Používáme jedny z nejvíce zatemňujících látek na trhu, a tak se díky nám vyspíte do růžova, ať už je venku světlo nebo tma. 

Rolety pro vysoké zatemnění jsou skvělé i do dětských pokojů, a to jak pro malé, tak větší děti. U miminek a batolat Vám pomohou s jejich uspáváním přes den. V létě je to obzvlášť složité – všude je plno světla a ratolestem se často nechce odpočívat. Stačí rolety zatáhnout a hned vytvoříte přítmí jako v noci. Starší děti tyto rolety rovněž ocení, a to nejen v noci při spaní, ale i během dne při hraní nebo sledování televize. 

clanek_004

Termo rolety

K výrobě termo rolet se používá speciální TERMO materiál. Ten je ze zadní strany pogumovaný a stříbrný. Má praktické izolační vlastnosti, a brání tak horku, aby vnikalo okenicemi dovnitř. Pokud tedy bydlíte na slunečném místě a v létě Vás trápí vysoké teploty v domácnosti, termo rolety Váš problém vyřeší jednou pro vždy. 

Díky této jejich vlastnosti je oceníte i v zimě, kdy zase drží teplo uvnitř v místnosti. Nebudete muset proto tolik topit a ušetříte na energiích. Podle toho, jak moc roletu necháte vytaženou či staženou, přizpůsobíte i teplotu v místnosti.

S tímto typem rolet se vůbec nemusíte bát sáhnout po odvážném černém provedení, které dodá Vašemu interiéru elegantní ráz. Ať do okna bude sluníčko “prát” sebevíc, dovnitř se nedostane žádné teplo. Kromě černé nabízíme i další atraktivní barvy, včetně výrazných veselých letních odstínů. 

clanek_004

Římské rolety

Pokud patříte mezi milovníky měkkých látkových rolet, pak jsou římské rolety přesně to, co hledáte. Perfektně nahradí závěs nebo záclonu. Jsou něco mezi klasickou roletou a obyčejným závěsem. Mají ale jednu podstatnou výhodu – snadno je upevníte v jakékoliv výšce okna podle toho, jak se zrovna rozhodnete. Navíc se nemusí přivrtávat, a tak jde o skvělé řešení pro nájemníky bytů, kteří chtějí uniknout letním pařákům a zároveň oživit interiér. 

Běžné rolety jsou většinou vyrobené z pruhu jednobarevné látky a ovládají se pomocí řetízku. Římské rolety jsou ale mnohem rozmanitější. Některé mají všité ozdobné stuhy nebo pásky, které je nejen pomáhají nařasit, ale zároveň jim dodávají originální vzhled.

Tyto rolety Vám pomohou regulovat světlo ve Vašem domě, navíc sníží množství tepla, které se může ve Vašem prostoru nahromadit – což z nich dělá vynikající volbu pro léto! Nedokážou místnost plně zatemnit, proto je doporučujeme například do kuchyně nebo obývacího pokoje, kde se chcete vyhnout přímému slunečnímu svitu, ale zároveň zachovat něco z denního světla.

Římské rolety dodají interiéru osobitý ráz. Najdete je u nás hned v několika barvách. Nabízíme je také s přírodními vzory rostlin. Díky tomu, že se nenavíjí, ale skládají směrem nahoru nebo dolů, vytváří materiál členitější efekt.  

clank_006

Rolety plisé

Rolety plisé neboli plisé žaluzie vzhledem připomínají tahací harmoniku. Plisé žaluzie jsou velmi populární, chrání před světlem i horkem zvenku. Zavěšují se za rám okna a není potřeba nic vrtat, jsou proto dobrou volbou do pronájmu. Manipuluje se s nimi rukou pomocí malé úchytky na spodu rolety. 

Dříve se tyto rolety daly stahovat pouze shora dolů. Dnes už je ale běžné, že se dají odtemnit i pohybem zdola nahoru, tedy oběma směry. Není problém žaluzii odtemnit současně zdola i shora a nechat zatemněný jen pruh uprostřed.

Díky této variabilitě jsou skvělou volbou do domácností, které jsou obklopeny sousedy, do zastavěných předměstí, sídlišť atd. Snadno si navolíte výšku, tak abyste byli chráněni před zvědavými pohledy, ale zároveň nepřišli o denní světlo. 

Plisé rolety mají pěkný design, a jak je bude slunce z druhé strany prosvětlovat, zalijí místnost měkkým světlem, které bude ovlivněné odstínem látky. Pokud chcete hřejivou atmosféru, sáhněte po teplých barvách. V případě, že byste raději místnost vizuálně ochladili, zvolte barvy studené. 

Plisé žaluzie jsou perfektní volbou do dětského pokoje – nemají žádný řetízek ani šňůrku, a tak je můžete bez obav zavěsit i v bezprostřední blízkosti dětské postýlky. Dítě nebudou vůbec zajímat. Jelikož se na nich nebude nic houpat, ani z nich nic viset, tak nijak neupoutají jeho pozornost a nedojde k jejich poničení. 

clanek_007

Varianty pro střešní okna

Pokud máte to štěstí a máte v domácnosti střešní okna, máme řešení i pro Vás. Jakmile se slunce do střechy během teplých měsíců opře, prostory uvnitř se změní ve výheň. Sáhněte proto po spolehlivé stínicí technice, a i v červenci si budete moct bez problémů hovět v posteli celé dopoledne, aniž by Vás z ní vyhnalo neúnosné vedro.

Naše rolety se neprověšují a vydrží i extrémní náklony oken. Doporučujeme Vám pořídit buď speciální rolety z kategorie Rolety na střešní okna nebo plisé žaluzie. A pro domácnosti s okny VELUX a Fakro máme speciální nabídku přesně pro okna těchto značek.

clanek_008

Pár slov na závěr

Věříme, že si díky našemu rádci vyberete žaluzie, které budou dělat radost Vám i celé Vaší domácnosti. Zaměřte se na to, zda Vám stačí místnost pouze zastínit, nebo si přejete i odrazit vedra. Pokud například pracujete na noční směny a potřebujete přes den úplné zatemnění, sáhněte po těch správných roletách (rolety pro vysoké zatemnění). U všech produktů nabízíme více typů montáže, ovládání a mechanismů, abychom maximálně uspokojili Vaše přání.