Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Jak vybrat vhodné stínění do koupelny

Koupelna je velmi specifické místo. Na rozdíl od jiných částí domu je pro ni typická vysoká vlhkost. Jedinci, kteří mají v koupelně okno, se řadí mezi ty šťastné. Mohou zde pravidelně větrat a celou místnost tak bez problémů udržovat. Ale s oknem přichází i jedna zásadní otázka: Jaký typ stínicího systému do koupelny zvolit?

Pokud jste došli až sem a vybíráte si stínicí techniku FOA, jste na správné cestě. Logicky jste totiž vyloučili volbu dřevěného nebo kovového stínění. Tyto dva materiály jsou do koupelny skutečně nevhodné, a to proto, že kontakt s vodou je pro ně fatální. Kov má sklon rezivět, dřevo zase začne bobtnat. aké stínění ze široké nabídky rolet a žaluzií tedy vybrat?

Jaký druh rolet se do koupelny nehodí

Dříve, než si ukážeme širokou paletu Vašich možností v otázce typů rolet a dříve, než otevřeme dveře do světa krásných barev a dekorů, měli bychom si říct, jakým směrem se rozhodně neubírat, pokud nechcete svého rozhodnutí brzo litovat.

clanek_001

Látkové závěsy

Toto stínění je do koupelny nevhodné hned v několika ohledech. Jednak za to může fakt, že se jedná o vlhkost natahující tkaninu a současně není tento typ stínění dostatečně flexibilní v otázce regulace světla a soukromí.

Kov nebo dřevo

Jak jsme si již řekli, jsou materiály, jejichž stabilitě a kráse vlhkost rozhodně nenahrává. Těmito materiály jsou kov nebo dřevo. Kov je náchylný na korozi, dřevo díky své poréznosti má zase tendenci bobtnat. Tyto materiály jsou nešťastnou volbou i v případě kuchyně, protože zde se vlhkost drží také. 

Proto FOA nabízí takové stínicí systémy, které jsou navrženy a zhotoveny z materiálů, které odpovídají potřebám všech interiérů a místností. Díky tomu můžete celý interiér propojit jednotným typem stínění a neřešit otázku, které rolety jsou vhodné do jaké místnosti.

Přesto je prostředí koupelny natolik specifické, že existuje ještě jeden typ rolet, kterému je lepší se v této místnosti vyhnout. 

Římské rolety

Římské rolety jsou bezesporu nádherným interiérovým doplňkem. Svým vzdušným designem a krásnými vzory dokáží pozvednout i jinak nevýraznou místnost. Každá ložnice nebo obývák se s jejich pomocí stane neotřelým prostorem. Ale jsou vhodné do koupelny?

Už asi tušíte, jaká je odpověď. Pokud jde o koupelnu, římským roletám je lepší se vyhnout. Ptáte se proč? Jemné látky snadno absorbují vlhkost. Pokud máte dobře větranou koupelnu a vlhkost se v ní příliš nedrží, pak si starost dělat nemusíte. Ale pokud se vlhkost v koupelně drží nebo je okno poblíž zdroje vody (sprchový kout, vana, umyvadlo, toaleta), pak nastává problém.

Římské rolety vodu natáhnou, což může vést k tvorbě plísní nebo hniloby. Ačkoliv je látka pratelná, určitě najdete v bytě vhodnější místnosti, kam můžete toto stínění umístit.

clanek_002

Vhodné možnosti stínění 

I když se zdá, že hledání správného stínicího systému do koupelny je běh na dlouhou trať, nebojte se. S námi máte možností spoustu.

Nebojte se barev

Pokud uvažujete, jakou barvu stínění do koupelny zvolit, máte z čeho vybírat. Nabízíme mnoho barevných variant, abychom harmonicky doplnili jakýkoliv interiér.

Pokud jste zastánci spíše jemných a tlumených barev i Vy u nás budete spokojeni. Ačkoliv když se může zdát, že v případě bílé, béžové nebo šedé barvy není nad čím přemýšlet, opak je pravdou. Víme, že není odstín jako odstín, a tak je náš vzorník krémových a šedivých barev opravdu pestrý.

Jestliže Vás ale barvy baví, nebojte se v koupelně popustit uzdu fantazii. Pokud Vaší koupelně nějaká výrazná barva již vévodí, nebojte se tuto barvu volit i v případě stínění. 

A že v koupelně žádnou výraznou barvu nemáte a fádnost této místnosti Vás začíná nudit? I pro Vás máme řešení. Pokud jste při zařizování koupelny volili barevně neutrální obklad, můžete si dovolit vnést do této místnosti nový, svěží vítr.

clanek_003

Převládá-li v koupelně bílá, béžová nebo šedá barva, nebojte se sáhnout po nějaké nápadné barvě rolet, jako je zelená, žlutá, modrá nebo třeba fialová. Pokud se bojíte, že se takto výrazné stínění s interiérem nepropojí, existuje jednoduché řešení. 

Stačí si ve stejné barvě pořídit ručníky, kelímky na kartáčky nebo předložku. Pomyslná barevná nit tak protká celou místnost a díky drobným změnám dosáhnete zcela nového vzhledu. A to vše bez nákladných zásahů!

Rolety Den a noc

Do široka rozevřený vějíř barev a snadná regulace soukromí. Přesně tak by se dalo stínění Den a noc charakterizovat. Kdy se pro něj rozhodnout? Tato roleta je dobrou volbou kdykoliv. 

Nabízíme opravdu mnoho barev, takže jednoznačně najdete právě ten svůj vysněný odstín. Navíc se rolety Den a noc skládají z horizontálních pruhů látky, z nichž polovina světlo propouští a druhá ne. Jednoduchým pohybem tak můžete regulovat množství světla, které do místnosti pronikne. 

Další nespornou výhodou je, že ačkoliv rolety nastavíte tak, aby dovnitř pronikalo světlo, stále Vám poskytnou dostatek soukromí. To jistě oceníte, pokud jde do Vaší koupelny vidět ze sousedního domu nebo z ulice.

clanek_004

Plisé rolety

Možná nechcete přijít o jediný paprsek slunce, ale do Vaší koupelny je zvenku vidět. Co s tím? Kdyby tak existovala roleta, která se dá vytáhnout zespodu. Ale moment, ona skutečně existuje! 

Hlavní výhoda Plisé rolet spočívá v tom, že okno můžete skutečně zatemnit zespoda. Pokud tedy roletu vytáhnete do poloviny okna, máte jistotu, že na Vás nikdo z ulice neuvidí a horní polovina okna stále nabízí slunci dostatek prostoru, aby mohlo prosvítit Váš interiér. 

I v tomto případě můžete vybírat z hned několika barev, a když budete chtít, můžete roletu stahovat i shora jako v případě klasických rolet.

clanek_005

Látkové rolety

Zatím se stále zabýváme tím, že chceme oknem do koupelny propustit co možná nejvíce světla. Existují ale i koupelny, kde je světlo někdy na obtíž. 

Možná máte okno orientováno na východ nebo jih a možná je tohle okno přímo naproti zrcadlu. V tuhle chvíli nastává problém, protože přirozené světlo v místnosti chvílemi páchá víc škody než užitku

Potřebujete si na chvíli od oslňující záře odpočinout? Pořiďte si Látkové rolety. Ty poskytnou střední nebo vysokou míru zatemnění kdykoliv to budete potřebovat a 100% polyester zaručí, že roletě prostředí koupelny neuškodí.

clanek_006

Vertikální žaluzie

Vertikální žaluzie určitě znáte z kancelářských prostor. A proč se těší takové oblibě? Především z důvodu, že dokáží stínit velké prosklené plochy. 

Dnes se ale Vertikální žaluzie běžně využívají v domácnostech, a to především pro svou praktičnost. FOA nabízí několik barevných provedení a také variantu pro klasická okna. 

Proč se v otázce koupelnového stínění rozhodnout pro vertikální žaluzie? Jednoduše proto, že pootočením lamel docílíte požadovaného soukromí, a přesto se nepřipravíte o denní světlo. A nejen to! Můžete totiž také ovlivňovat úhel, pod kterým světlo do místnosti dopadne.

clanek_007

Řešení pro střešní okna

Výše zmíněné typy stínění se Vám líbí, ale jste limitováni tím, že máte střešní okno? I na Vás jsme mysleli a pro střešní okna máme přichystány hned dva typy stínění. Plisé a Látkové rolety

I zde nabízíme celou řadu barev a úrovní zatemnění, tudíž i prostřednictvím střešního okna můžete Vaší koupelně vdechnout nový život.

clanek_008

Údržba

Klíčovým faktorem v případě volby rolet do koupelny je jednoznačně jejich údržba. FOA nabízí stínicí systémy ze 100% polyesteru, tudíž se nemusíte bát, že by zbytečně natahovaly vlhkost. Současně si díky tomuto materiálu nemusíte dělat starost s náročnou údržbou

Čištění našich rolet a žaluzií je opravdu jednoduché. Záleží nám na tom, aby naše rolety byly vhodné pro všechny místnosti, takže víme, že by jejich údržba měla být snadná.

Naše podrobné návody Vám poskytnou přesný postup, jak rolety vyčistit. Poradíme Vám, jak je udržovat průběžně a co dělat v případě většího znečištění.

Když stínicí systém, tak jedině FOA

Okno v koupelně může skvěle sloužit jako zdroj přirozeného světla a pomáhá v této místnosti udržovat optimální klima. Abyste ale mohli toto okno využívat naplno, měli byste si vybrat vhodné stínění

Trh nabízí nespočet variant, ale mnoho z nich se do koupelny nehodí. Pak nastává problém, protože když do každé místnosti zvolíte zcela odlišný druh stínění, prostor se roztříští. 

Tohle máme na paměti. Proto nabízíme stínicí techniku z takového materiálu, který se hodí do každé místnosti. A pokud se Vám líbí jiný typ stínění do obývacího pokoje a jiný do koupelny, u nás máte jistotu, že je bude vždy spojovat alespoň materiál nebo barva.

Uvědomujeme si, že člověka dokáže ochromit rozhodovací paralýza, proto nabízíme zaslání vzorků zcela zdarma. U nás si můžete vybrat až 8 variant a my Vám je bezplatně zašleme. Víme totiž, že ani sebelepší fotografie nenahradí to, když můžete konkrétní látky držet v ruce.

Naše rolety k Vám dorazí již smontované, takže jejich instalace nezabere více než pár minut. Navíc si vše volíte přesně na míru potřeb Vaší domácnosti, takže se nestane, že by roleta okno nestínila tak, jak má.

Na našich klientech nám záleží, proto jsem pro Vás denně k dispozici na naší zákaznické lince. Pokud se tedy nemůžete rozhodnout nebo máte strach, že vše sami nezvládnete, stačí poslat fotografii oken e-mailem a my už s Vámi vše telefonicky vyřešíme

Kvalita je pro nás na prvním místě. Proto poskytujeme záruku na celé dva roky. A pokud se Vám stane nějaká nehoda, nezoufejte. Nabízíme celou řadu náhradních dílů, takže v případě karambolu není nutné měnit celý stínicí systém.

Pokud Vám záleží na kvalitě a propracovaném designu, jednoznačně si pro svůj nákup zvolte FOA.