Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Jak vybrat vhodné stínění do kanceláře?

Zařizujete si kancelář a přemýšlíte, jaké vybavení zvolit? V tom případě nezapomeňte řádně zvážit i volbu stínicí techniky! Ačkoliv jste se možná touto otázkou zatím příliš nezabývali, je velmi podstatná. Zůstaňte tedy s námi a podívejte se, co všechno je při výběru třeba zohlednit.

clanek_001

V práci trávíme velkou část života, a proto je toto prostředí velmi důležité. Tak, jako neodbydete zařizování bytu, neměli byste brát na lehkou váhu ani optimální vybavení Vaší kanceláře. A to nekončí u pohodlné židle a příjemného pracovního stolu. Velmi důležitý je i stínicí systém, který určí, kolik soukromí a denního světla budete na práci mít.

clanek_002

Co by mělo ovlivnit výběr stínicí techniky

Přirozené světlo má skutečně velkou spoustu výhod. Jediným negativem může být, že sluneční paprsky dokáží být občas dost úporné. Proto je důležité zvolit optimální typ stínění. Váš výběr by pak mělo ovlivnit hned několik věcí!

Zvažte, jaké funkce má stínění plnit

Každá kancelář a každé okno si žádá individuální řešení. Nelze obecně říct, že je nějaké stínění to jediné a nejlepší. Záleží na tom, na jakou světovou stranu jsou okna kanceláře orientována, a také na tom, zda je do oken vidět a potřebujete si zajistit i dostatek soukromí.

Přemýšlejte nad atmosférou, které chcete docílit

Nemusíte se vždy vydat pouze cestou maximální funkčnosti. Existují také takové typy stínění, které jsou velmi praktické a současně působí velmi esteticky a Vaší kanceláři propůjčí příjemnou domácí atmosféru.

Nebojte se barev

To, jak Vaše kancelář vypadá, o Vás hodně vypoví. Nebojte se být odvážní a zvolit stínění výraznějšího odstínu. Nechte se inspirovat barvami Vaší společnosti nebo psychologií barev. Nedržte se při zdi a vpusťte do kanceláří energii!

clanek_003

Chtějte kvalitu

Stínění Vám při správném zacházení a údržbě vydrží dlouho. Proto se vyplatí investovat do kvality. Může se zdát, že pokud si pořídíte levnější řešení, ušetříte. Z dlouhodobého hlediska to ovšem není pravda. Nekvalitní stínění nebude mít dlouhou životnost a Vy budete muset brzy řešit nákup nového. Pokud si necháte zhotovit kvalitní stínění na míru, dlouhodobě ušetříte. 

Hledejte praktické ovládání

Ať už se Vám líbí jakékoliv stínění, jeho ovládání by mělo být snadné a rychlé. Získat soukromí nebo tmu pro prezentaci by nemělo být zdlouhavé a nepraktické. Pamatujte, že věc, která Vám příliš nevadí, Vás může po nějaké době zdržovat a rozčilovat.

Zajímejte se o údržbu

Údržba stínicí techniky je velmi důležitá. Pokud si ji zajišťujete sami, měla by být snadná a rychlá. Ušetříte tak spoustu času a peněz, které můžete investovat jinde a lépe.

Jaký typ stínicí techniky se do kanceláře hodí nejvíc?

Nabídka žaluzií a rolet je skutečně široká a záleží, jaké funkce od stínění očekáváte a jaké atmosféry chcete docílit. V nabídce FOA najdete hned několik variant stínění, které jsou vhodné pro kancelářské prostory. Nákupem u nás navíc získáváte jistotu, že je stínicí technika vyrobena pouze z těch nejkvalitnějších materiálů a nedojde k jejímu zničení po krátké době užívání.

Vertikální žaluzie

Vertikální žaluzie si našly cestu do mnoha kancelářských prostor. Důvod je velmi prostý. Dokáží totiž zakrýt velké plochy. Navíc se dají využít nejen ke stínění velkých oken, ale také skleněných stěn místností. 

Se slunečním svitem si poradí velmi jednoduše. Svislé lamely se dají velmi snadno otáčet, a tak je velmi jednoduché si určit, jak moc světla si v místnosti v daný okamžik přejete.

Okamžité soukromí

Každá stínicí technika dokáže v určitý moment zajistit soukromí. Ovšem zatažením rolet občas ztrácíme přehled, co se děje okolo. Vertikální žaluzie jsou v tomto ohledu naprosto jedinečné. Díky pootočení lamel získáte dostatečné soukromí, a přesto nejste od okolního světa zcela izolováni. 

Praktické a rychlé ovládání

Vertikální žaluzie se skvěle hodí i do míst, kde jsou dveře. Na rozdíl od rolet se totiž stahují do strany, tudíž si velmi rychle dokážete vytvořit průchod. 

Jednoduchá údržba 

Pokud pořizujete Vertikální žaluzie do více kanceláří, možná se vydáte cestou profesionálního čištění, které provede externí firma. Pokud ale máte kancelář jen sami pro sebe a rozhodnete si čištění obstarat sami, budete mile překvapeni. Čištění těchto rolet je totiž velmi snadné! 

Lamely se z profilu dají lehce sundat, nicméně pro běžnou údržbu to není potřeba. Žaluzie stačí čas od času zbavit prachu, a to pomocí prachovky nebo vysavače, který nastavíte na nejnižší výkon. Pokud dojde k lokálnímu znečištění, použijte mýdlovou vodu a hadřík.

Dva typy lamel a nespočet barev

V případě Vertikálních žaluzií už dávno nejste omezeni pouze na bílou barvu. FOA nabízí celou řadu barev, a to od těch konzervativnějších, až po ty extravagantní. Kromě toho si můžete vybrat i šířku lamel 127 nebo 89. Druhou variantu volte spíše do méně širokých prostor a pamatujte, že obecně méně zatemní. 

Pokud potřebujete v kanceláři nebo zasedací místnosti občas skutečnou tmu, pak zvolte variantu 127. Zatemnění pak umocní, pokud zvolíte látku vyšší gramáže a nějakou z tmavých barev.

Snadné měření i montáž

Abychom pro Vás zhotovili stínění na míru, je potřeba vše řádně změřit a zadat do objednávky. Poté už stačí rolety namontovat. Oba kroky zvládnete jednoduše sami. Pokud znejistíte, otevřete si na pomoc našeho průvodce měřením a průvodce montáží.

clanek_004

Látkové rolety

Zatímco Vertikální žaluzie jsou velmi praktické při regulaci světla a soukromí, Látkové rolety jsou velmi stylové a snadno se ovládají. Jsou perfektním typem stínění do místností, ve kterých občas chcete pronikání slunce zcela zabránit. To jistě oceníte v okamžiku důležitých prezentací, pro které je třeba projektor.

Ochrana před sluncem

Látkové rolety nepomáhají jen při prezentacích, ale také v takových kancelářích, které mají okna orientována na východ nebo jih. V horkých letních dnech tak jistě oceníte, že se můžete před sluncem zcela ukrýt

Pokud Vaše kancelář trpí přehříváním, zvažte nákup Termo rolet. Ty vypadají jako Látkové rolety, ovšem z druhé strany mají speciálně upravenou termo vrstvu, která místnost chrání před jejím přehřátím.

clanek_005

Rolety Den a noc

Pokud Vám vyhovuje princip žaluzií i rolet a nevíte, co je lepší, pak se seznamte s roletami Den a noc. Působí velmi elegantně, moderně a Vaši kancelář dokáží dostatečně chránit před sluncem i pohledy ostatních. O to se starají průhledné a neprůhledné pruhy látky, které můžete vzájemně překrývat dle potřeb.

I zde jsme si pro Vás připravili průvodce nákupem, který Vám pomůže se všemi aspekty správného výběru. 

Pokud chcete, aby Vaše kancelář působila útulně a vládla v ní příjemná atmosféra, rolety Den a noc Vám v tom dozajista pomohou.

Proč si dát na výběru záležet

Každý má svůj vlastní recept na to, aby byl v práci výkonnější a dobře naladěný. U někoho se o to postará káva, u druhého vydatná snídaně, u dalšího příjemná hudba. Existuje ale jedna věc, která pomůže úplně každému. Tou je dostatečné množství denního světla.

Že Vám to zase tak důležité nepřipadá? Mělo by! Přirozené světlo ovlivňuje hned několik aspektů naší existence a my jsme je pro Vás shrnuli. Pokud jste tedy doposud stínicí techniku do kanceláře příliš neřešili, je ideální čas to přehodnotit. A tady jsou důvody:

  1. Denní světlo prokazatelně působí na naši náladu. Dostatečný přísun slunečních paprsků pozitivně ovlivňuje náš mozek. Pro důkazy není třeba chodit daleko. Sami jistě dobře víte, že když svítí slunce, máte lepší náladu než v pochmurný, podzimní den.
  2. Jistě jste už slyšeli, že kam nechodí slunce, tam chodí lékař. A je tomu skutečně tak. Díky slunci si totiž naše tělo tvoří vitamín D. A k čemu je tento vitamín dobrý? Jeho vliv na naše zdraví je opravdu široký. Udržuje zdravé kosti a zuby, působí na mozek či nervovou soustavu a jeho dostatek se stará o naši celkovou vitalitu.
  3. Hodně lidí se setkává s nespavostí. Faktorů, které ji způsobují, je celá řada. Někdy je na vině nedostatek přísunu denního světla. Náš mozek funguje v souladu s denní dobou. 

Pokud máme při práci přísun slunečních paprsků, jsme produktivní. V okamžiku, kdy zapadá slunce, tělo začne na tuto skutečnost chemicky reagovat a vydá pokyn ke spánku. Když tedy přes den nejsme v kontaktu se slunečními paprsky, mozek nemusí čas ke spánku správně vyhodnotit.

  1. Práce s denním světlem je pro prostředí kanceláře zkrátka klíčová. Pokud Vás nepřesvědčí zdravotní benefity, pak Vás možná přesvědčí tohle: Prostředí, které prostupuje slunce, působí pozitivněji a přívětivěji. Pokud Vás v kanceláři budou navštěvovat zákazníci nebo klienti, pak jí správný sluneční svit dodá lepší atmosféru.
  2. Velkou část dne a roku budete schopni pracovat bez umělého osvětlení. Díky nenákladné investici do stínění na míru pak ušetříte spoustu peněz za elektřinu

clanek_006

Dopřejte své kanceláři stínění na míru

Kvalitní stínicí technika je v kanceláři potřeba hned z několika důvodů. Pomáhá při práci s denním světlem, poskytuje soukromí a v létě chrání kancelář před nepříjemným ohříváním. Přesto často není na seznamu priorit.

Správný stínicí systém dokáže zcela změnit atmosféru pracovního prostředí, a proto vždy volte kvalitu a zpracování na míru. My ve FOA pro Vás ideální stínění rádi zhotovíme. Na našich stránkách najdete tipy na to, jak nakupovat, a pokud máte v rozhodování nějaké dilema, rádi Vám zašleme 8 vzorků zcela zdarma.

Pokud zařizujete větší kancelářské prostory, máme pro Vás dobrou zprávu! Čím více u nás nakoupíte, tím více ušetříte. Už při objednávce nad 990 Kč máte poštovné zcela zdarma. A pokud Vaše objednávka překročí 10 000 Kč, získáte slevu 7 %.

Jestli potřebujete s něčím poradit, zavolejte nám na telefonní číslo 555 222 462. Jsme Vám k dispozici každý den od 8 do 16 hodin. Pokud nám chcete ukázat Vaši kancelář a poradit s ideálním řešením, pak stačí fotografii zaslat na info@foa.cz.