Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Jak na montáž sítí proti hmyzu

Rolety a žaluzie Vás sice ochrání před slunečním světlem, pouličním osvětlením, horkem či zvědavými pohledy kolemjdoucích. Ovšem nepomohou Vám před tím, co nás sužuje téměř celoročně s výjimkou zimy. A to před lezoucím a létajícím hmyzem. Od toho tu jsou naše sítě proti hmyzu. Zjistěte, jak správně vybrat a jak je namontovat. 

clanek_001

Pokud už máte dost chemických, a ne příliš spolehlivých přípravků proti hmyzu jako jsou různé kapsle či tekutiny do zásuvky, přestaňte je používat. Nejen, že kvůli nim musí být neustále otevřené okno. Ale navíc ochrání jen před některými druhy hmyzu. A navíc ne stoprocentně. Zato sítě proti hmyzu do oken, to je jistota, která nezradí. Fungují jako takové velice jemné síto, přes které se žádný nezvaný host nedostane.

Poradíme, jak sítě proti hmyzu do oken instalovat. Sami uvidíte, že to není nic složitého. Stačí jen pár minut Vašeho času, trocha trpělivosti a je to – ochranná síť proti hmyzu je připravená k použití. Důležité je však zvolit vhodný profil a vše správně přeměřit. Celým procesem Vás provedeme v následujícím textu. 

Proč a kdy se rozhodnout pro sítě proti hmyzu

Ochrání před létajícím a lezoucím hmyzem. Pokud rádi spíte nebo relaxujete u otevřeného okna, určitě Vás především v létě obtěžují komáři a další hmyz. To samé platí o sezení ve společenských místnostech, sledování televize atd. Jakmile se v noci rozsvítí, problém je na světě. S námi však máte jistotu, že Vás obtížný hmyz nechá na pokoji. 

Dovolí Vám v klidu spát. Klidnější spánek Vám zajistí nejen díky tomu, že Vás ochrání před hmyzem. Ale už Vás nebude rušit světlo z přípravků proti komárům, které se zapojují do zásuvky, případně jejich chemická vůně. Sítě proti hmyzu jsou jednoduché, oproti elektrickým odpuzovačům hmyzu o nich nebudete ani vědět. A přesto jsou účinné.

Vejdou se do jakéhokoliv okna a dveří. Sítě proti hmyzu vyrábíme na míru, a tak dokonale padnou i do Vašeho okna. Kromě sítí do oken nabízíme sítě do dveří. Na našem e-shopu najdete řešení pro celou svoji domácnost.

Hodí se do firem i do domácností. Nejen doma máme potíže s hmyzem. Dotěrní létavci rádi zavítají k do Vaší kanceláře. Není proto nic jednoduššího, než jim zatnout tipec a okno zatarasit tak, aby se dovnitř nedostali.

Nebrání výhledu ven. Naše sítě jsou vyrobené z průsvitné látky, která nijak nebrání ve výhledu z okna. I nadále se můžete uvelebit na oblíbeném místečku a užívat si pohled na zahradu nebo na rušnou ulici. 

Snadno se s nimi manipuluje. Pokud byste náhodou potřebovali okno umýt, případně vynést ven prádlo i se sušákem, sítě proti hmyzu na dveřích nebo okně jednoduše sundáte. Nabízíme také rolovací variantu, kterou můžete srolovat nahoru. Nic Vám tak nebude bránit ve volném pohybu na zahradu, balkon či verandu. 

Jednoduše se čistí. Stejně jako se staráte o čistá okna, péči občas potřebují i sítě proti hmyzu. Údržba je jednoduchá. Síť očistíte od prachu, hmyzu a dalších nečistot pomocí vysavače. Zapněte ho na nejnižší výkon. Netlačte při vysávání na síť.

Pokračujte kartáčem na oblečení. Vlhkým hadrem s jemným saponátem zase vyčistíte rám. Pozor, nepoužívejte agresivní chemii (ředidlo atd.). Jakmile bude síť čistá, nechte ji oschnout. Poté ji vraťte na místo, případně ukliďte pryč. 

V případě, že máte rolovací síť proti hmyzu, nemusíte ji při čištění ani sundávat. Vše se dá udělat, když je namontovaná na okně a ve svislé poloze. Po čištění ji nechte vyrolovanou, a jakmile uschne, můžete ji případně srolovat do kazety.

clanek_002

Zvolte si správný profil sítě

Sítě proti hmyzu u nás můžete objednat ve třech základních typech.

  1. Sítě, které se nasadí do rámu okna. Nic se nevrtá, ani se jinak do rámu nezasahuje.
  2. Rolovací sítě proti hmyzu – vrtají se do rámu okna, zdi nebo výklenku.
  3. Sítě proti hmyzu do dveří – vrtají se do rámu dveří, otevírají se pomocí pantů.

Sítě proti hmyzu nasazené za rám okna, varianta Standard

Jednoduchý systém montáže, který je ideální v případě, že nechcete, nebo nemůžete doma vrtat. Těsnění není překryté a je vidět. Tento profil nabízíme v barvách bílá, hnědá, čokoládová, antracit, zlatý dub, ořech, mahagon a winchester.

Profil je již složený, Vy si tedy nemusíte s ničím dělat starosti. Síťku si můžete vybrat buď šedou, nebo černou. Šířka je dostupná od 20 cm do 180 cm, výška od 20 cm do 250 cm. Při výšce nad 160 cm používáme extra horizontální profil, který síť proti hmyzu zpevní.

Sítě proti hmyzu nasazené za rám okna, varianta Exclusive

Tento profil je o něco větší než varianta Standard, těsnění je díky tomu překryté a není vidět. Tuto variantu doporučujeme v případě, že je rám okna více zaoblený než u standardního provedení EURO oken. 

Profil můžete objednat v barvách bílá, hnědá, čokoládová, antracit, zlatý dub, ořech, mahagon a winchester. Síťku si můžete vybrat buď šedou, nebo černou. Šířka je dostupná od 20 cm do 180 cm, výška od 20 cm do 250 cm. Při výšce nad 160 cm používáme extra horizontální profil, který síť proti hmyzu zpevní.

Sítě proti hmyzu rolovací

Upevňuje se vrtáním do zdi, rámu okna nebo špalety. Má hliníkový profil. Nabízíme tyto barvy profilu: bílá, hnědá, antracit, zlatý dub, ořech, winchester. Barvu síťky si můžete vybrat šedou nebo černou.

Všechny komponenty jsou sešroubované. Šířku tohoto profilu dodáváme na míru od 20 cm do 160 cm. Výšku vyrobíme v rozměrech od 20 cm do 250 cm. Každá rolovací síť proti hmyzu je vybavena brzdou. To znamená, že pokud roletu pustíte, bude se pomalu a bezpečně navíjet směrem nahoru.

Sítě proti hmyzu rolovací do dveří

Vrtá se do rámu dveří, na jeho nepohyblivou část. Pokud otevíráte dveře ven, síť proti hmyzu budete vrtat dovnitř. Pokud otevíráte dveře dovnitř místnosti, síť proti hmyzu se bude otevírat ven. Na dveřní systém je možné umístit okopovou lištu. Poté je možné dveře otevřít i nohou.

Do dveřního systému lze nainstalovat dvířka pro domácího mazlíčka, a to v bílé nebo hnědé barvě. Šířku tohoto profilu dodáváme až do šířky 110 cm a výšky až do 240 cm.

Chcete si o jednotlivých profilech přečíst více do detailů? Článek Typy profilů u sítí proti hmyzu je tu pro Vás.

clanek_003

Typy síťovin

Síťky nabízíme v černé a šedé barvě. Vyrábíme je ze sklolaminátu. Navíc je pro větší odolnost potahujeme ochrannou vrstvou z PVC. Upevňujeme je v hliníkovém rámu pryžovými vycpávkami. Díky tomu perfektně drží na místě a nezačnou se z rámu po chvíli odlupovat. 

Ač jsou tmavší barvy, krásně propouští světlo a je přes ně dobře vidět ven. Rozhodně se tedy nemusíte bát toho, že by Vám blokovaly výhled.

Jak změřit sítě proti hmyzu

Pro úspěšné dokončení objednávky je potřeba přesně změřit Vaše okna a zjistit správnou velikost sítě. Jak na to? Není to nic složitého. Pokud byste si nebyli ohledně čehokoliv jistí, zavolejte nám. Naše zákaznická linka Vás bude tak jako tak kontaktovat a ověří, že jste vše správně změřili.

Nyní se pojďme podívat na to, jak změřit síť podle toho, jaký typ montáže jste si zvolili.

Nasazení za rám okna

Výšku změřte po otevření okna mezi rámem okna, který je blíže ven. Výšku můžete zadávat až do 200 cm. Pro montáž je potřeba mít prostor 1,2 cm od venkovního rámu okna, a to na každou stranu. Pokud máte okenní odkapávátko na pevné části rámu okna, tak měřte na výšku od shora dolů včetně odkapávátka.  

Šířku změřte stejným způsobem, tedy po otevření okna. Nezapomeňte změřit i tloušťku rámu včetně těsnění. To kvůli šířce háčku. 

Vrtání do venkovního rámu okna

Výšku získáte následovně – přeměřte celý rám okna po otevření a připočítejte 7,9 cm. Pro montáž je potřeba mít prostor 3,2 cm od rámu okna k parapetu a 4,7 cm od horního rámu okna k omítce. Síť pro Vás vyrobíme na míru. Okna se musí vždy otevírat směrem dovnitř.

S šířkou postupujte takto. Změřte šířku celého rámu okna po otevření a připočtěte 6,4 cm. Na každou stranu musí být prostor pro montáž od hrany rámu k omítce minimálně 3,2 cm. Měřte až od rovné hrany oken. Okna se musí vždy otevírat směrem dovnitř.

Vrtání do stěny výklenku

Změřte výklenek na výšku ve třech místech a pošlete nám prostřední rozměr. U šířky postupujte stejným způsobem.

Vrtání na zeď v místnosti pro střešní okna

Změřte výšku celého výklenku. K zaměřenému rozměru připočtěte 7,9 cm. Na šířku zase připočítejte 6,4 cm. Tyto hodnoty zadejte při objednávce.

Vrtání na dveře

Zadejte nám výšku celého rámu dveří, ke které připočtěte 4 cm. I u šířky připočítejte 4 cm. Pokud se Vám na rám dveří nevlezou panty, musíte přidat méně než 4 cm.

Detailně jsme postup přeměřování sítí proti hmyzu popsali v textu Jak změřit sítě proti hmyzu.

Jak na montáž sítí proti hmyzu

  • Nasazení za rám okna je nejjednodušší. Síť nandáte na rám okna a připevníte ji pomocí háčků. A to je celé.
  • Vrtání do venkovního rámu okna. Síť má na sobě předvrtané díry. Celý rám přivrtáte na venkovní rám okna nebo dveří. Rolety se následně dají stahovat či vytahovat tak, jak zrovna potřebujete. Okna se však musí otevírat dovnitř do místnosti. Jinak by Vám nešla otevřít.
  • Vrtání do stěny výklenku. Společně se šrouby navrtáte celý rám do výklenku. Ohlídejte si dostatečnou vzdálenost. Síť by po zatažení neměla narážet do kliky. Okna je potřeba otevírat směrem ven. 
  • Vrtání na zeď. Tuto variantu nejčastěji využíváme pro střešní okna. Celý rám se přivrtá na zeď před výklenek. Síť Vám přijde už složená, nemusíte si tedy s ničím dělat starosti. Ovládá se pomocí šňůrky nebo tažením za spodní rám.
  • Vrtání na dveře. Panty se přivrtají k rámu dveří. Připevněte je na opačnou stranu, než se dveře otevírají. Dále pokud máte magnetickou síť, přivrtá se i magnet. Ten drží rám sítě pevně u dveří. Tento způsob montáže je velice pevný. Druhou variantou je magnetická páska, která se na rám jednoduše nalepí. Tato varianta je rychlejší. 

Detailnější průvodce montážemi včetně obrázkových a video návodů najdete v textu Montáž sítí proti hmyzu.

Máte dotaz? Kontaktujte naši zákaznickou podporu 

Pokud máte ohledně sítí proti hmyzu jakékoliv dotazy, neváhejte nás kontaktovat na telefonním čísle 555 222 462 každý všední den od 8:00 do 16:00. Nebo nám napište e-mail na adresu info@foa.cz

Pár slov na závěr

Nyní už víte, jak správně vybrat a namontovat sítě proti hmyzu. Abychom Vám nákup ještě ulehčili, vypracovali jsme pro Vás detailního Průvodce, který Vás provede výběrem jak sítí, tak rolet a žaluzií pro celou Vaši domácnst.

Věříme, že si u nás vyberete a že budete s nákupem spokojení.