Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Jak na montáž Plisé rolet

Správný stínicí systém má plnit hned dvě funkce. Měl by nás uchránit před slunečními paprsky a současně nám zajistit potřebnou míru soukromí. Některé stínicí techniky ale nejsou v této otázce dostatečně flexibilní. Nedokáží nás ukrýt před zvídavými zraky sousedů a zároveň poskytnout dostatek prostoru pro průchod slunečních paprsků.

clanek_001

Pokud hledáte takové stínění, které dokáže všechny funkce plnit na maximum a ještě být v tomto ohledu dostatečně pružné, pak pro Vás máme naprosto skvělé řešení: Plisé rolety. Ty zhotovíme na míru potřeb Vašeho okna, a tak koupí našich rolet nezískáte jen praktické, ale také dokonale padnoucí stínění.

Ale co pro to udělat? Co vše musíte zvládnout, aby roleta mohla zdobit Vaše okno? S FOA je to opravdu jednoduché. Podrobné návody Vás provedou celým nákupem. A samotná montáž Vám nezabere více než pár minut. Že tomu nevěříte? Pojďme si tedy dnes společně ukázat, jak na to.

Princip ovládání

Než se do samotné montáže pustíme, podívejme se, v čem jsou Plisé rolety tak unikátní. Svým vzhledem připomínají tahací harmoniku a už jen tím se stávají velmi vkusným doplňkem jakéhokoliv interiéru. Tím to ale nekončí.

Díky svému zhotovení se totiž dají stahovat shora dolů, ale také vytahovat odspodu nahoru. Pokud máte okna do ulice, roletu jednoduše vytáhnete do poloviny okna. Díky tomu k Vám nikdo neuvidí, ale současně necháte slunci dostatek prostoru, aby mohlo prosvítit Vaši domácnost.

Pokud stále trochu tápete a neumíte si ovládání těchto rolet představit, nevadí. Máme pro Vás připraveno podrobné video, ve kterém vše důležité jednoduše uvidíte. Stačí se podívat na náš článek Jak fungují rolety Plisé.

clanek_002

Základem je kazeta

Stínění Vás zaujalo natolik, že jste se rozhodli pro jeho koupi? Pak můžete přistoupit k samotnému nákupu. Plisé rolety nabízíme v kazetách Plisé Economy, Plisé s profilem Classic a Plisé s profilem Decor.

  • Plisé economy je vhodná pouze pro neinvazivní typ montáže, tedy bez vrtání. Profil je plastový a přichází již složený. Barva profilu, madel a závěsného mechanismu je bílá. Hlavními výhodami je jednoduchost montáže a nižší cena.

 

  • Plisé s profilem Classic je určená pro zavěšení bez vrtání, kovové zavěšení, montáž mezi zasklívací lišty a do rámu okna. Profil je zhotoven z hliníku, tudíž je pevný a lehký. Přichází již složený a nabízíme ho v bílé, hnědé, antracitové, krémové, stříbrné a světle šedé barvě. Barva madel je bílá, hnědá, antracitová, krémová, šedá a barva zlatý dub.

 

  • Plisé s profilem Decor je určená pro zavěšení bez vrtání, kovové zavěšení, montáž mezi zasklívací lišty a do rámu okna. Profil je zhotoven z hliníku, tudíž je pevný a lehký. Přichází již složený a nabízíme ho v barvě mahagon, dub bahenní, ořech, borovice, winchester a dub zlatý. Barva madel je bílá, hnědá, antracitová, krémová, šedá a barva zlatý dub.

Více detailních informací o kazetách, jejich rozměrech a vzhledu se dozvíte v našem podrobném článku Typy kazet pro rolety Plisé.

Jak správně změřit velikost rolety

Rolety na míru jsou vždy ty nejlepší. Máte totiž jistotu, že skvěle padnou na jakékoliv okno tak, jak mají. Abyste si ale mohli jedny objednat, je důležité si okno správně změřit. Protože víme, že se to může zdát složité, připravili jsme pro Vás podrobná schémata i instruktážní videa

Pokud se stane, že Vámi požadovaný rozměr v naší nabídce nenajdete, stačí se na nás obrátit nebo v objednávce vybrat nejbližší rozměr a do poznámky uvést rozměr skutečný.

clanek_003

Montáž Plisé rolet

Naše rolety se dají upevnit hned několika způsoby a záleží jen na Vás, pro který způsob se rozhodnete. Mnohé jistě potěší neinvazivní montáž bez vrtání. U té totiž není potřeba provádět žádné zásahy do okna. To jistě ocení ti, kteří bydlí v pronajatém bytě a zásahy do okenního rámu mají striktně zakázány.

Profil i rolety k Vám dorazí již složené. Díky tomu je proces montáže velmi rychlý a jednoduchý. Rolety můžete namontovat buď:

  • zavěšením na okno bez vrtání pro Plisé Economy,
  • zavěšením na okno bez vrtání pro Plisé Classic a Decor,
  • zavěšením na okno s EXTRA kovovým profilem,
  • vrtáním do zasklívací lišty,
  • vrtáním na rám okna.

Pokud jste si pro montáž vybrali variantu bez vrtání, nepotřebujete si chystat vůbec nic. Pokud jste si vybrali jinou z možností, pak Vám postačí pouze vrtačka a tužku. Všechny další potřebné věci a komponenty jsou součástí balení. Teď už si ale jednotlivé typy montáže představme detailněji.

Zavěšení na okno bez vrtání Plisé Economy

Tento způsob montáže je skutečně jednoduchý a hravě ho zvládne úplně každý. Je ideální v případě, že nechcete invazivně zasahovat do rámu okna.

Součástí balení jsou čtyři háčky, které nasadíte na horní i spodní rám okna. Profilem jsou protažné šňůrky, které z něj nevytahujete. Každým z háčků poté protáhnete jednu z těchto čtyř šňůrek a zajistíte ji pomocí otočného kolečka. Zbytek přesahující šňůrky po jejím zajištění zastřihnete.

Na roletu poté připevníte madla, která jsou určena pro manipulaci s ní. Celá montáž Vám nezabere více než pár minut a rolety můžete z okna kdykoliv snadno sundat.

Zavěšení na okno bez vrtání pro Plisé Classic a Decor

Profilem rolety jsou protaženy šňůrky. Kromě profilu v balení naleznete i čtyři plastové háčky, které zacvaknete na spodní a horní rám okna. Na tyto háčky nasadíte plastové dílky se šňůrkami, které vedou z profilu, a tu část šňůrek, která přesahuje, odstřihnete. V naší nabídce najdete i pevnější kovové háčky. Ty nabízíme v barvě bílé, hnědé, antracitové a v odstínu Zlatý dub.

Poté, co je roleta uchycená, ji ještě opatříte madly pro následnou manipulaci.

Jistě Vás potěší, že naše Plisé rolety se ovládají právě pomocí madel. To totiž znamená, že nejsou vybaveny ovládacím řetízkem. Takové rolety jsou bezpečnější pro Vaše děti i domácí mazlíčky.

clanek_004

Vrtání do zasklívací lišty pro Plisé Classic a Decor

Tento typ montáže je určený pro Plisé rolety Classic a Decor. Současně je potřeba, aby zasklívací lišta měla alespoň 1,5 cm. Roleta se do zasklívací lišty navrtává ve čtyřech místech. Pro tato místa si vyberete takový plastový díl, který na Vaši zasklívací lištu pasuje nejlépe.

Tím dílem bude právě ten, který k zasklívací liště hezky vodorovně přiléhá. Dílek je vybaven vyměřovací částí, která poslouží k poznačení místa, kam budete vrtat. Jakmile budete mít poznačeno, vyměřovací část snadno odlomíte a všechny čtyři plastové díly do lišt navrtáte.

Na navrtané díly nasadíte plastové dílky, kterými jsou prostrčeny postranní šňůrky rolety. Ty jsou provléknuty profilem a nevytahují se z něj. Tento krok uděláte na všech čtyřech místech. Poté na roletu nasadíte madla a odstřihnete přebytečné šňůrky.

Vrtání na rám okna pro Plisé Classic a Decor

Plisé rolety můžete také snadno navrtat na samotný rám okna. Výhodou tohoto typu montáže je, že látka je přetažena přes zasklívací lištu. Nehrozí tedy, že by světlo pronikalo mezi roletou a okenním rámem.

V balení naleznete čtyři plastové díly ve tvaru písmene L. Ty se navrtají do rámu okna, nejčastěji hned nad zasklívací lištu a místo, kde je šroubek, se překryje plastovou krytkou. Na tyto díly poté nasadíte další plastové dílky, ve kterých je (pomocí šňůrek vycházejících z jejiho profilu) uchycená samotná roleta. 

Roletu opatříte ovládacími madly a přesahující šňůrky odstřihnete. Jakmile máte hotovo, roleta je připravena pro používání.

Tip: Není Vám stále něco jasné? Bez obav! Dali jsme pro Vás dohromady detailní manuály a videonávody pro jednotlivé typy montáže. Všechny Vaše případné otázky tak budou zaručeně zodpovězeny.

clanek_005

Máte nějaký dotaz?

Přece jen je něco, s čím si během výběru, nákupu nebo montáže nevíte rady? To je naprosto v pořádku. Víme, že nákup rolet na míru s sebou nese spoustu kroků, které možná děláte poprvé. Proto se nebojte na nás kdykoliv obrátit! Zastihnout nás můžete na telefonním čísle 555 222 462, a to kdykoliv mezi 8. a 16. hodinou. 

Nevyhovuje Vám tento čas nebo byste své otázky potřebovali spíše nafotit? Žádný problém. Jsme Vám k dispozici také na naší e-mailové adrese info@foa.cz, kam nám můžete napsat nebo zaslat konkrétní fotografie Vašeho problému. Rádi pro Vás celou situaci zhodnotíme a poradíme Vám.

Rolety na míru jsou tím nejlepším řešením pro Vaše okna. Pro jejich nákup jsme pro Vás nachystali podrobného průvodce krok po kroku. Pokud nenajdete vše, co hledáte, náš tým je tu pro Vás.

Pár slov na závěr

Plisé rolety jsou krásným a především velmi praktickým doplňkem pro jakékoliv okno. Absence ovládacího řetízku z těchto rolet dělá velmi bezpečné stínění pro jakoukoliv domácnost, kde jsou malé děti nebo domácí mazlíčci.

clanek_006

Tyto rolety jsou opravdovou jedničkou v poskytování soukromí. Pozadu ale nezůstávají v otázce zastínění místnosti. Vybírat můžete hned z několika úrovní zatemnění. 

Najdete u nás totiž látky poskytující nízké, střední a úplné, blackout zatemnění, a to vše v mnoha barevných provedeních. Pokud si nejste jistí typem látky nebo barvou, objednejte si u nás 8 vzorků zcela zdarma!

Plisé rolety nabízíme také ve variantě pro střešní okna. Pokud tedy chcete mít ve všech místnostech stejný stínicí systém, nehledě na typ okna, pak jsou Plisé rolety skvělou volbou.

Po boku Vám zůstáváme nejen během nákupu rolet, ale i dlouho poté. Na našem webu totiž naleznete rady a návody na údržbu rolet, které se jistě budou hodit, pokud se rozhodnete svůj stínicí systém oživit nebo vyčistit. 

Myslíme na Vás i pro případ, že dojde k poškození nějaké části rolety. Proto pro Vás máme připraveny náhradní díly. Nemusíte tak kupovat zcela nový stínicí systém.

Pokud se ale pro změnu rozhodnete a přece jen zatoužíte po novém stínění, nechte se unést na vlnách inspirace nebo jen pravidelně sledujte náš blog, kde se objevují tipy na krásné a praktické bydlení. FOA je tady pro Vás kdykoliv.