Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Dokonalý pokoj pro hosty

Ještě předtím, než se do samotného zařizování pokoje pro hosty pustíte, je dobré si říct, zda tato místnost bude skutečně sloužit výhradně jako pokoj pro příchozí návštěvy, nebo tyto prostory budete využívat i jinak. Například jako pracovnu či místnost na cvičení

clanek_001

Rolety a žaluzie FOA do pokoje pro hosty

Ať už tedy bude místnost určena výhradně pro Vaše hosty, nebo si do ní čas od času půjdete například zacvičit, důležité je, abyste v ní vytvořili ideální světelné podmínky pro všechny okamžiky. Tedy aby přes den bylo v pokoji dostatek světla, ale zároveň aby se večer, kdy se budete Vy nebo Vaše návštěva chystat ke spánku, dalo co možná nejvíce zatemnit. Jen tak totiž lze dosáhnout kvalitního a ničím nerušeného spánku. 

A právě s vytvořením ideálních světelných podmínek v pokoji pro hosty Vám skvěle pomohou rolety FOA

clanek_002

Jak vybrat ideální rolety/žaluzie do pokoje pro hosty? 

Jak tedy do pokojů pro hosty vybrat takové rolety či žaluzie, se kterými budete maximálně spokojeni? 

Různé rolety/žaluzie do různých místností

Hned na začátek je dobré si říct, že každá místnost má své specifické potřeby. Jedno a to samé zastínění se proto nemusí hodit do koupelny, hostinského pokoje i pracovny. Zkrátka s roletami, se kterými budete spokojeni kupříkladu v kuchyni, nemusíte být spokojeni v dětském pokoji. 

Ložnice, dětský pokoj či pokoj pro hosty slouží primárně k odpočinku a spánku. Naopak obývací pokoje, kuchyně či pracovny jsou nejvíce využívány přes den k práci a relaxaci. Právě na to je při výběru nových rolet a žaluzií zapotřebí myslet. Vždy se proto snažte dopředu pečlivě zvážit, co od rolet v dané místnosti očekáváte a jakou chcete, aby plnily funkci. 

Rolety do ložnic a pokojů pro hosty by tedy měly být schopny místnost co nejvíce zatemnit, a snadno tak vytvořit ideální podmínky pro klidný a nerušený spánek. Zároveň by však takové rolety měly být schopny v průběhu dne pouze příjemně regulovat denní světlo či ostrý sluneční svit, pokud se v této místnosti rozhodne host nebo Vy sami trávit čas například prací či jinou běžnou denní aktivitou. 

clanek_003

Design a estetika zastínění

Čím světlejší látka je, tím více světla propouští. Díky těmto vlastnostem se světlejší rolety hodí především do těch místností, které nechceme úplně zatemnit, ale pouze v nich chceme příjemně regulovat míru příchozího světla. Světlejší látky jsou proto ideální například do kuchyní či obývacích pokojů, kde není úplné zatemnění žádané. 

Není ovšem také vyloučeno, že i zatemňující látka do ložnic a pokojů pro hosty nemůže být světlá. 

Naopak tmavší látky se hodí především do místností, které chceme co nejvíce zatemnit. Tmavé rolety či žaluzie jsou proto ideální především do místností, kde spíme – tedy právě do hostinských pokojů, ložnic či dětských pokojů

clanek_004

Vybavení pokojů pro hosty

Kromě vytvoření ideálních světelných podmínek bude třeba pokoj pro hosty dostatečně vybavit vhodným nábytkem a doplňky. Co by v takovém hostinském pokoji nemělo rozhodně chybět? 

 

  • Postel a nábytek
  • Drobnosti pro komfortnější pobyt
  • Dekorace

 

 

Postel a nábytek

Základem každého pokoje pro hosty je bezesporu pohodlná postel. Právě spánkem totiž zřejmě budou Vaši hosté trávit v místnosti nejvíce času. Dopřejte jim proto u Vás doma skutečně kvalitní odpočinek a pořiďte jim takovou postel, ze které se jim nebude chtít ráno vstát. 

Kromě postele je třeba myslet i na úložný prostor, aby si hosté měli kam odložit své oblečení a osobní věci. Nějaká ta skříň, komoda či police by tak v pokoji rovněž neměla chybět. 

Drobnosti pro komfortnější pobyt

Jestliže chcete zajistit, aby se u Vás hosté cítili jako v luxusním hotelu, kromě toho nejnutnějšího jim můžete do pokoje pořídit například také televizi, noční stolky, zrcadlo, hodiny, odpadkový koš, fén na vlasy, žehličku na prádlo nebo například i knihy a časopisy. I když se hosté bez těchto věcí obejdou, pokud v místnosti budou, jistě je to potěší.

Dekorace

Zároveň však můžete místnost také vyzdobit několika dalšími drobnostmi, jako jsou například obrázky či květiny, které místnost zútulní a vdechnou jí pocit domova. Zbytečně to však s těmito dekoracemi nepřehánějte, ať mají hosté dostatek prostoru pro své věci. 

clanek_005

Víceúčelový pokoj 

Navíc kromě toho, že tedy můžete pokoj pro hosty dále využívat jako pracovnu, prostor na cvičení či například žehlení prádla, v případě, že máte skutečně velký dům, můžete tuto místnost také pronajímat

Jestliže jste Váš hostinský pokoj hezky zařídili, můžete ho začít nabízet dalším lidem na nejrůznějších cestovatelských webech zaměřených na nabídku a poptávku levného ubytování. Navíc si tak můžete za takový pronájem vydělat i pár korun. Ve světě je tato forma ubytování velmi populární. Čas od času tak u sebe doma můžete nechat přespat pár z Austrálie, který se rozhodnul poznávat krásy Evropy, studenta z Anglie, který se sem vydal za partou přátel, nebo maminku s dítětem, která se rozhodla strávit v Česku dovolenou, ale nechce zbytečně utrácet za hotely.