Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

10 důvodů, proč si vybrat Plisé rolety pro Váš domov

clanek_001

Trh se stínicími systémy nabízí velké množství nejrůznějších produktů. Není těžké se rozhodnout, zda si stínění pořídíme. Náročnější je to ale se samotným výběrem toho správného typu. Rozhodování může být velmi náročné a je třeba si uvědomit, že nesprávná volba ovlivní naši domácnost v dost velké míře. Proto si dnes pojďme představit stínění, které uspokojí i ty nejnáročnější jedince – Plisé rolety.

Na začátku je třeba si ujasnit, co od nového stínění očekáváte. Potřebujete velkou míru soukromí? Potřebujete primárně ochránit před přímým sluncem? Je důležitá odolnost nebo raději design? Máme pro Vás dobrou zprávu. Pokud se rozhodnete pro Plisé rolety, všechny otázky můžete hodit za hlavu! Tyto rolety sbírají zlaté medaile ve všech kategoriích!

My si dnes představíme rovnou 10 důvodů, proč by Plisé rolety rozhodně neměly uniknout Vaší pozornosti a proč jejich volby určitě nebudete litovat.

clanek_002

 

1. Designový vzhled

První předností Plisé rolet je fakt, že vypadají zkrátka skvěle. Že jste se s nimi doposud nesetkali? Pojďme si je tedy představit. Tyto rolety svým vzhledem připomínají harmoniku. Díky mnoha barevným provedením a typům látek skvěle zapadnou do jakékoliv místnosti. 

Tmavší barva a větší míra zastínění, to je kombinace, která se skvěle hodí do ložnice. Živější barvy a průsvitná látka pak vytváří dokonalou roletu do místnosti, kde toužíte po soukromí, ale také po energii denního světla.

Plisé rolety jednoduše doplní jakékoliv okno. Pokud hledáte krásné a jedinečné stínění, rozhodně se u této varianty zastavte. A čím může dál konkurovat ostatním typům stínění? Faktorů je mnoho, ale jedinečnost těmto roletám určitě dodává způsob ovládání!

2. Snadné ovládání

Když pomineme vertikální žaluzie nebo klasické závěsy, které se pohybují vertikálně, pak se zbylé stínicí systémy ovládají stahováním shora dolů. Jinak tomu není ani v případě Plisé rolet. Nicméně tento neotřelý typ stínění se dá ovládat ještě jedním způsobem, a to zdola nahoru. Díky tomu se můžete přesně rozhodnout, kterou část okna chcete právě zastínit. 

Rolety můžete vytáhnout nebo stáhnout do poloviny okna, když je potřeba, můžete zastínit klidně jen jeho střed. Díky této všestrannosti se přizpůsobí nejen jakékoliv části dne, ale i Vaší aktuální potřebě, která plyne z dění za oknem.

Ti z Vás, kteří bydlíte v podkroví nebo máte rodinný dům, jistě oceníte, že v naší nabídce najdete i variantu pro střešní okna. Díky tomu nemusíte pro místnosti se zkosenými okny hledat jiné stínění a rozbít tak konzistentnost Vaší domácnosti.

clanek_003

3. Bezpečnost pro celou rodinu 

Přemýšlíte nad tím, kde má tahle roleta umístěný řetízek, když je tak flexibilní? Odpověď Vás možná překvapí. Tato roleta totiž řetízek nemá. Ovládáte ji přímo, a to úchytem, který je upevněn na profilu dole i nahoře. Nemusíte se tedy bát, že by došlo k ušpinění rolety. Nechytáte ji totiž přímo. 

Absenci řetízku jistě ocení všichni rodiče i majitelé čtyřnohých parťáků. V případě Plisé rolet totiž nemůže nastat situace, že by se Vaše dítě nebo zvířátko do řetízku jakkoliv zamotalo. Tyto rolety jsou proto vhodná a naprosto bezpečná volba i do dětského pokoje.

4. Vysoká odolnost 

Pod pojmem „odolnost“ se skrývají hned dvě důležité věci: odolnost látky a její údržba. Všichni víte, že i když se domácnost snažíte udržet v čistotě a pořádku, jsou prostě místnosti, kde se čistota udržuje trochu hůř. Jednou z těchto místností může být třeba kuchyň. Občas zde může dojít k nějaké nehodě a specifické klima může vést ke znečištění rolet. Co s tím? Dají se tyto rolety čistit?

Údržba

Od prachu se dají rolety zbavit snadno. Můžete začít hadříkem nebo prachovkou. Pokud provádíte radikálnější úklid, pak můžete rolety vyčistit i za pomoci vysavače. Ten ovšem vždy nastavte na nejnižší výkon a použijte kartáčový nástavec, který se postará o co největší šetrnost.

Rolety můžete také ponořit do vodní lázně. Teplota vody by neměla překročit 30˚C. Přidejte prací prostředek, rolety na zhruba 15 minut namočte a v průběhu času je párkrát roztáhněte a stáhněte, ať se voda dostane do všech záhybů. Poté je stačí opláchnout sprchou. Vyprané rolety se suší na okně ve stažené poloze 12-24 hodin. Poté se roztáhnou a nechají doschnout. Podrobný návod na údržbu pro Vás máme přichystaný.

Kvalitní látky

Plisé rolety jsou zhotoveny z kvalitních a pevných látek. Proto se nemusíte bát je použít i pro střešní okna. Tyto rolety se totiž neprověšují ani při velmi prudkém sklonu okna.

clanek_004

5. Výběr z mnoha barev

Další věc, kterou od Vašich rolet jistě očekáváte, je schopnost barevně doplnit Váš interiér. I zde Vás potěšíme. Plisé rolety nabízíme v několika barvách a odstínech. Pokud ve Vaší domácnosti sázíte spíše na neutrální tóny, s FOA v tom není žádný problém. Nabízíme rolety v bílé a černé barvě a současně v mnoha odstínech šedé, béžové nebo hnědé.

Pokud jste hravější a máte tuto vlastnost rádi i u rolet, pak se nechte unést na vlně našich barev. Budou vypadat skvěle nejen v dětském pokoji, ale jakékoliv místnosti, do které chcete přinést energii a živost.

Protože víme, jak jsou detaily důležité, nabízíme Vám až 8 vzorků látek zdarma. Stačí si vybrat své favority a my Vám je bezplatně zašleme. Pak už Vám nic nebrání k tomu, abyste si vybrali svou barvu snů!

6. Flexibilita v otázce soukromí

Rolety si často nepořizujeme jen jako nástroj k zastínění oken, ale také proto, abychom si chránili své soukromí. U mnoha stínicích systémů je problematické, že ve chvíli, kdy jsme naprosto ukrytí před zraky zvědavců, připravíme se také o všechny sluneční paprsky.

Dříve se Plisé rolety stahovaly pouze shora dolů. Moderní Plisé rolety s sebou ale přináší jednu obrovskou výhodu, o které jsme hovořili již na začátku. Dají se totiž vytáhnout zdola nahoru. Pokud jde do Vašich oken vidět z vyšších pater protějšího domu, jednoduše roletu částečně stáhnete. Snažíte-li se ale ukrýt před zraky lidí na ulici, roletu vytáhnete do poloviny okna a můžete si užívat soukromí plnými doušky.

clanek_005

7. Snadná regulace světla

Z flexibility rolety plyne i další výhoda tohoto stínění a tou je snadné propouštění slunečního svitu do místnosti. Pokud potřebujete být ukrytí před zraky kolemjdoucích, vždy můžete okno zakrýt, a přesto nechat v jeho horní polovině dostatek místa, aby sluneční paprsky prostoupily celou místnost

8. Různé látky, různá úroveň zatemnění

Určitě platí, že každá místnost má jiné potřeby. Někde toužíte pouze po soukromí, jinde po soukromí a úplném zatemnění. V naší nabídce najdete Plisé rolety s nízkou, střední a blackout úrovní zatemnění.

Nízká úroveň zatemnění znamená, že rolety jsou průsvitné. To znamená, že okno stíní, ale siluety venku jsou přes látku poznatelné. Průsvitné ale neznamená průhledné, tudíž se nemusíte bát, že na Vás půjde vidět. Naopak. Soukromí je zaručeno a denní světlo si do místnosti přesto najde cestu.

Střední úroveň zatemnění zajišťují neprůhledné látky, které nám dopřejí dostatek soukromí i ochranu před sluncem. To jistě oceníte v obývacím pokoji, a to v okamžiku, když Vám slunce znemožňuje sledovat televizi nebo si zdřímnout na pohovce.

Pokud ale toužíte po skutečné tmě, pak rozhodně nepřehlédněte variantu blackout. Látky s úrovní zatemnění blackout se o to postarají. Jsou skvělým řešením, pokud se chcete oddat klidnému odpočinku i během dne nebo v případě, že za Vašimi okny stojí pouliční lampy, které celou noc oslňují ložnici. A pokud toužíte po opravdu světelně neprostupném stínění, pořiďte si blackout roletu v tmavé barvě a žádné světlo Vás už nebude rušit.

clanek_006

9. Zhotoveny na míru potřeb Vašich oken

Další nespornou předností našich Plisé rolet je, že jsou zhotoveny na míru. Nemusíte se tedy bát, že na Vaše okno nesednou podle představ. Stačí se pouze rozhodnout, jak chcete roletu na okno upevnit. Nabízíme celkem tři varianty: vrtání mezi zasklívací lišty, vrtání na rám okna nebo zavěšení na rám okna. Výhoda poslední možnosti je beze sporu v tom, že toto uchycení rolety zvládne každý!

Pak už jen stačí okno správně změřit. Že z toho máte strach? Není důvod! Máme pro Vás připravena podrobná schémata a videonávody, které Vás přesně navedou. Pokud se i přesto obáváte nějaké chyby, nezůstávejte na měření sami. Náš tým je připraven poradit a pomoci. Stačí nám napsat nebo zatelefonovat

10. Zaručeně originální stínění

A na závěr si řekněme, že pořízením tohoto stínění přinesete do Vaší domácnosti neotřelý dekorativní prvek, který zaujme každého. Tento moderní typ stínění totiž oživí každé okno, i kdyby výhled z něj nebyl zrovna nejkrásnější. Víme, že to, co je venku, si mnohdy nevyberete. Proto dejte Vašemu oknu druhou šanci a dopřejte mu jedinečný vzhled.

clanek_007

Doby, kdy se na okna daly zavěsit pouze rolety nebo žaluzie v univerzálních barvách, jsou už dávno pryč. Dnes si můžete vybrat z mnoha nejrůznějších variant stínění a současně zvolit takovou barvu, která dokonale podtrhne ducha Vašeho interiéru.

Aby bylo vše dokonalé, mělo by být stínění vytvořeno přesně na míru Vašich oken. A od toho je tady FOA. V naší nabídce najdete řešení pro každé okno a široký výběr barev i druhů stínění uspokojí i ty nejnáročnější z Vás. 

Pokud máte pocit, že Vaší domácnosti něco chybí, možná to je právě správná stínicí technika. Změňte to a vyberte si to pravé stínění ještě dnes!