Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Termo rolety: Vše, co potřebujete vědět

Potýkáte se kromě nadměrného slunečního svitu také s tím, že se Vaše místnost přes den nepříjemně ohřívá? Už si nemusíte dělat starost. Máme pro Vás skvělé řešení v podobě Termo rolet!

Jsou domácnosti, kam sluneční paprsky stěží dosáhnou. A pak jsou také ty, jejichž okna jsou pod přímým útokem slunce až do večera. V obývacím pokoji není možné sledovat televizi nebo vykonávat jakoukoliv jinou aktivitu, ložnice se mění v saunu. Byt je téměř neobyvatelný. A přitom existuje způsob, jak přehřívání bytu zabránit. Pomocníkem pro tyto nesnáze jsou Termo rolety od FOA.

Co jsou Termo rolety a jak fungují

Termo rolety jsou krásným doplňkem jakékoliv domácnosti. Časům, kdy se daly rolety zakoupit pouze v omezené paletě barev, už dávno odzvonilo. U nás naleznete celou řadu nejrůznějších barevných odstínů, díky kterým Termo rolety doplní i tu nejnáročnější domácnost. Tento typ stínění totiž skvěle propojuje praktičnost a design.

A v čem se liší od klasických rolet? Ve své podstatě mají hodně společného. Slouží jako ochrana před nechtěnými slunečními paprsky a poskytují Vám dostatek soukromí. Termo rolety ovšem mají ještě jednu výjimečnou vlastnost – dokáží Vás ochránit nejen před světlem, ale také horkem! Místnost totiž zatemňují, ale současně odráží i teplo. Jak je to možné?

Na zadní straně této rolety je totiž stříbrná pogumovaná vrstva, která eliminuje pronikání tepla do místnosti na minimální možnou úroveň. Díky této praktické funkční vrstvě jsou Termo rolety skutečně unikátním doplňkem pro jakoukoliv domácnost, která bojuje s přebytkem slunečního svitu a současně touží po estetickém řešení. Pro úplnost dodejme, že zimě tyto rolety zase naopak brání úniku tepla z místnosti, takže své uplatnění ve Vaší domácnosti najdou celoročně.

Ovládání je naprosto snadné. Pokud se zrovna slunce do oken neopírá, můžete je nechat zcela vytažené. V opačném případě je můžete stáhnout až dolů nebo je nechat stažené do jakékoliv úrovně podle potřeb.

Typy Termo rolet

Naše rolety jsou k dostání ve třech kazetách: otevřená, POLO a MAXI. Ptáte se, co je kazeta, k čemu slouží a jakou si máte vybrat? Tak přesně na to se teď blíže podíváme.

Kazeta je onen mechanismus, ze kterého roleta vyjíždí a do kterého se roluje. My nabízíme celkem tři druhy, které si teď podrobně představíme, aby Vaše rozhodování bylo jednodušší. 

Otevřená kazeta

POLO kazeta

MAXI kazeta

největší předností tohoto systému je nízká gramáž a malá velikost, takže jej můžete umístit téměř všude

největší předností tohoto systému je pevnost a lehkost, díky tomu je možné dosáhnout šířky až 190 cm

 

tento typ kazety vyhledávají ti, kteří chtějí největší luxus, perfektní zpracování a funkčnost

 

kazeta má zadní nosný profil

kazeta má zadní hliníkový profil

horní hliníková krytka tvoří stříšku rolety, na roletu tak nesedá prach

 

hliníkový profil lemuje všechny strany rolety, ze spodní části se vysunuje pouze látka

roleta je lépe chráněná před prachem a dalším znečištěním, než ostatní systémy

lze upevnit 5 způsoby: zavěšením, lepením na okno, vrtáním do okna, do stěny i do stropu

lze upevnit 3 způsoby: vrtáním do okna, do stěny i do stropu

lze upevnit 3 způsoby: vrtáním do okna, do stěny i do stropu

barva kazety: bílá a hnědá

barva kazety: bílá a hnědá

barva kazety: bílá, hnědá a stříbrná

materiál mechanismu: PVC

materiál mechanismu: kov + PVC

materiál mechanismu: kov + PVC

šířka kazety: 30 cm až 150 cm

šířka kazety: 30 cm až 190 cm

šířka kazety: 30 cm až 210 cm

výška kazety: 150 cm a 220 cm

výška kazety: 150 cm a 220 cm

výška kazety: 150 cm a 220 cm

dodávána složená a sešroubovaná

dodávána složená a sešroubovaná

dodávána složená a sešroubovaná

vodící silon: ano

vodící silon: ano

vodící silon: ne

možnost přidat elektrický pohon: ano

možnost přidat elektrický pohon: ano

možnost přidat elektrický pohon: ano

minimální šířka kazety pro elektrické ovládání: 38

minimální šířka kazety pro elektrické ovládání: 47

minimální šířka kazety pro elektrické ovládání: 48

 

Termo rolety jsou díky svému specifickému materiálu těžší než klasické rolety, proto u širších rozměru doporučujeme zvolit robustnější POLO nebo MAXI kazetu. Pokud Vám v tabulce nějaká informace chybí nebo máte jakékoliv konkrétní otázky, obraťte se na naši zákaznickou linku, kde Vám se vším rádi poradíme a pomůžeme.

Druhy látek u Termo rolet

Termo rolety jsou svou povahou unikátní, protože mají jasně určený účel, a to zatemnit interiér a chránit ho před pronikáním tepla. Aby tuto funkci mohly kvalitně plnit, jsou zhotoveny ze specifické látky

Jedná se o látku Termo STANDARD, která obsahuje stříbrnou pogumovanou termoizolační vrstvu. I z toho důvodu je tato látka k dostání pouze ve variantě Blackout, tedy v nejvyšší možné míře zatemnění. Pokud po stažení rolety ucítíte vůni připomínající aroma nového vozu, je to naprosto v pořádku. Nahřátím rolety k uvolnění vůně skutečně dochází, což je to dáno jejím jedinečným materiálem.

Její vlastnosti jistě oceníte především v ložnici, protože Vám zajistí ničím nerušený spánek, i když bude venku svítit slunce. 

  • Materiál: 100% polyester
  • Gramáž: 280g/m
  • Tloušťka látky: 0,36 mm

Možnosti montáže u Termo rolet

Rolety jsou dodány již smontované, tudíž Vás nečeká žádné pracné skládání, které by mohlo skončit chybami či neúspěchem. Součástí rolety je mechanismus pro ovládání řetízku, který má 1-1,5 m a kompletní sada pro upevnění. 

Instalace rolet je skutečně snadná a s námi ji zvládnete za pár minut.

Naše rolety umožňují tyto typy zavěšení:

  • zavěšení na okno bez vrtání (platí pouze pro látkové rolety v otevřené kazetě) – tento způsob montáže je nejjednodušší, nic se nevrtá, roletu pouze zavěsíte nebo přilepíte za vrchní rám okna a na spodní rám ji upevníte pomocí silonu,
  • vrtání na okno (platí pro otevřenou, POLO i MAXI kazetu) - rolety se navrtají ve dvou místech na horní rám okna a celá roleta se do navrtaných dílů nacvakne, díl pro zajištění silonu se vrtá obdobně do spodního rámu okna,
  • vrtání do zdi (platí pro otevřenou, POLO i MAXI kazetu) – tento způsob je podobný jako montáž garnýže pro záclony a závěsy, roleta musí mít přesah přes celý výklenek, aby světlo neprosvítalo po krajích, vodicí silony se zde nepoužívají, stačí pouze navrtat kovové plíšky do zdi a roletu do nich nacvaknout,
  • vrtání do stropu (platí pro otevřenou, POLO i MAXI kazetu) - do stropu stačí navrtat kovové plíšky, do kterých se roleta nacvakne, doporučujeme objednat také těžítko na ovládací řetízek.

S našimi nákresy a videonávody montáž hravě zvládnete. Pokud ale budete potřebovat poradit, zavolejte nám na +420 555 222 462 nebo nám napište e-mail na info@foa.cz.

clanek_001

Jak změřit okno před objednávkou

Nebojíte se montáže tolik jako toho, že roletu hned na začátku špatně změříte? Nemějte starost. S námi se Vám to nestane. V prvé řadě musíte zvážit, jak budete rolety instalovat – zda je připevníte k oknu, zdi nebo stropu. 

Právě ze způsobu upevnění vyplývá i konkrétní způsob měření. V případě, že byste rolety špatně změřili, může se stát, že rolety nebudou přiléhat, jak mají, a do místnosti budou pronikat nechtěné paprsky světla. 

Do Vaší objednávky vždy zadáváte konečnou šířku a délku rolety. Aby bylo toto číslo dokonale přesné, využijte našich podrobných popisů a instruktážních videí, které ilustrují, jak rolety precizně změřit. Stačí si jen vybrat typ montáže a my už Vás povedeme krok za krokem.

Nemůžete se rozhodnout jaký typ montáže zvolit? Nevíte, jaká roleta a způsob upevnění se pro Vaše okno hodí nejvíce? Rádi Vám poradíme. Stačí celé okno vyfotit, snímek nám spolu s dotazem poslat na e-mail info@foa.cz a my Vám moc rádi podáme pomocnou ruku při rozhodování.

Údržba a čistění Termo rolet

Jako každý předmět v bytě i rolety jsou denně vystaveny prachu a různým formám znečištění. S tím samozřejmě počítáme, a proto je údržba našich rolet opravdu snadná a časově nenáročná.

Pokud přistoupíte k údržbě rolet, není nutné je z okna sundávat. Pokud se ale pro sundání rozhodnete, není na tom nic náročného. 

Naše rolety mají antistatickou úpravu, tudíž se na nich prach ukládá ve velmi malé míře. Pokud jej budete chtít manuálně odstranit, stačí Vám pouze prachovka nebo vysavač nastavený na nejnižší možný výkon. Pro co nejšetrnější čištění použijte na hubici kartáčový nástavec.

Pokud je roleta znečištěná více, můžete použít vlhký hadřík a jemný čisticí prostředek. Nejprve očistěte jen malou část rolety a nechte místo uschnout, abyste viděli případnou reakci látky. Je-li vše v pořádku, můžete přistoupit k čištění celé rolety. Poté ji nechte řádně proschnout.

Rolety nikdy neperte, nežehlete a nekartáčujte. Při čištění a manipulaci s roletami buďte vždy opatrní - zadní pogumovaná vrstva je náchylná na poškrábání. Pokud máte pocit, že potřebují důkladnější údržbu, využijte služeb profesionální prádelny.

Pro správnou údržbu rolet jsme Vám sepsali i podrobné pokyny

clanek_002

Výhody nákupu Termo rolet od FOA

Zakoupení FOA rolet přináší hned několik výhod. Ptáte se jakých? Důvodů, proč dát stínicím systémům od FOA přednost před konkurencí, je hned několik:

  1. jsme zastánci prémiové kvality, proto se nebojíme a na naše rolety Vám poskytneme 2letou záruku,
  2. zhotovujeme rolety na míru, takže pokud Vám nějaký rozměr chybí, zadejte do objednávky ten nejbližší a do poznámky uveďte skutečné požadavky,
  3. protože víme, jak je někdy těžké se rozhodnout, nabízíme možnost zaslání až 8 vzorků rolet zdarma,
  4. můžete si vybrat až ze tří druhů kazet, a to otevřená, POLO a MAXI kazeta,
  5. rolety dorazí již smontované, takže ušetříte čas i nervy,
  6. samotná montáž je velmi snadná, přesto jsme pro Vás připravili podrobné manuály a popisy,
  7. nabízíme celou řadu náhradních dílů
  8. naše zákaznická linka je tu pro Vás každý den od 8 do 16 hodin a poradíme Vám s čímkoliv nebo Vám pomůžeme najít řešení pro jakékoliv okno. 

Pokud jste tedy s koupí rolet na míru doposud váhali, už nemusíte. Kromě nekompromisní kvality nabízíme také pomoc s tím správným výběrem.