Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Rolety na míru a jak je správně změřit

Taky už jste došli k závěru, že rolety na míru jsou tím nejlepším řešením pro Vaše okna? To je dobře. Rolety z hobby marketů, které jsou dostupné v omezeném množství rozměrů, nebudou nikdy okno zatemňovat tak, jak by měly. Jen zřídka totiž na okno padnou, jak si přejete. A pokud si je na míru budete upravovat sami, nezapomeňte, že to může dopadnout tragicky.

Rolety FOA přichází se širokou nabídkou typů, vzorů, barev i látek a vše zhotoví na míru Vašich potřeb. Vybrat si správné stínění nebylo nikdy snadnější. Ale co dál?

V prvé řadě je nejdůležitější zvolit si ideální typ stínění, který úrovní zatemnění a designem splní všechny Vaše požadavky. 

Čím začít

Teď si tedy řekněme, co vše bude předcházet tomu, než do ruky chytnete tužku, papír a metr. Na začátku je důležité se rozhodnout, jaký stínicí systém si zvolíte a jak jej budete k oknu upevňovat. Nabízíme skutečně celou řadu možností, abychom uspokojili každého zákazníka a naplnili potřeby každého okna. 

Pojďme si nyní ukázat, z jakých typů stínění můžete volit, a následně se podíváme na to, jaké možnosti uchycení tyto rolety a žaluzie nabízejí a co z toho pro Vás při měření vyplývá.

clanek_001

Typy rolet

Nejdůležitější krok je vybrat si žaluzie nebo rolety, které jsou vhodné pro Váš interiér. Pokud stále váháte, zde Vám nabízíme jejich výčet.

Rolety Den a noc

Tyto rolety si zamiluje každý, kdo touží po kvalitním zastínění a současně od rolet očekává, že budou jedinečným doplňkem jeho domácnosti. Tento typ stínění v sobě kombinuje zatemňující a průhledné pruhy látky, které se postarají o snadnou regulaci světla. Rolety Den a noc nabízíme v široké škále barev i dekorů.

Římské rolety

Netoužíte po klasických záclonách a závěsech, ale přesto hledáte něco, co bude mít stejnou lehkost a zútulní Váš interiér? To, co hledáte, jsou Římské rolety! Můžete volit z tradičních barev, ale také z modelů, které nabízí nádherné a designové potisky.

Látkové a termo rolety

Pokud máte pocit, že klasickým roletám již odzvonilo, není to tak. Látkové rolety jsou zase v kurzu a přichází v mnoha krásných barevných variantách. Pokud toužíte po skutečné tmě, Látkové rolety jsou pro Vás ideálním řešením. Kromě toho nabízíme také Termo rolety, které poskytují nejen světelnou, ale také tepelnou izolaci.

Plisé rolety

Plisé rolety nabízí neotřelý způsob zatemnění oken, a to z toho důvodu, že se dají zatahovat jak zespoda, tak shora. Záleží tedy jen na Vás, v jaké části chcete okno zatemnit. Tyto rolety připomínající harmoniku jsou krásným doplňkem i té nejnáročnější domácnosti.

Vertikální žaluzie

Tyto žaluzie znáte určitě z kanceláří. Díky svým vlastnostem se ale staly oblíbeným stínicím prvkem mnoha domů a bytů, a to hlavně proto, že dokáží zastínit velké prostory, jakými jsou francouzská okna, portály nebo balkonové dveře. Velká paleta barev zaručuje, že zapadnou do jakéhokoliv interiéru. 

Rolety na střešní okna

Pokud potřebujete najít řešení pro Vaše střešní okna, i v takovém případě jste u FOA na správné adrese. Máme pro Vás nabídku jak klasických, tak Plisé rolet, obojí ve variantě pro střešní okna. 

Způsob měření podle zvoleného upevnění

Pokud jste si svou vysněnou stínicí techniku vybrali, dostáváme se do bodu, který je třeba pořádně zvážit, než začnete měřit. Musíte se totiž rozhodnout, jak chcete Vaše rolety připevnit. Pro přehlednost jsme si pro Vás připravili tabulku, která ilustruje jednotlivé možnosti ukotvení v případě konkrétního typu rolet. Než se tedy pustíte do měření, tento bod řádně zvažte.

Rolety Den a noc

Římské rolety

Látkové rolety

Termo rolety

Plisé rolety

Vertikální žaluzie

Zavěšení na okno

x

Vrtání na okno

x

x

Vrtání do stropu místnosti

x

Vrtání do stropu výklenku

x

Vrtání na okno před žaluzie

x

x

x

x

x

Vrtání do zdi

x

Vrtání na rám okna do zasklívací lišty

x

x

x

x

x

Střešní rolety jsou v upevňování specifické a jejich měření naleznete zde.

Potřebujete tři věci

Máte vybránu stínicí techniku i způsob ukotvení? Výborně. Začneme tedy úplně od základu. Pro správné měření byste měli mít hned několik pomocníků, které najdete v každé domácnosti. Jsou jimi: tužka, notýsek a metr. V některých případech se Vám může hodit i vodováha, ale o tom si povíme za chvíli. 

Tužka

Nachystejte si klasickou tužku, nikoliv pero nebo fix. Důležitou vlastností tužky je totiž fakt, že se dá jednoduše smazat. Pokud tedy něco zaměříte špatně nebo si budete dělat značky na omítku nebo rámy oken, tužka je rozhodně praktičtějším řešením než černý fix. Pamatujte na to.

Notýsek

Blok nebo kus papíru – to je další nezastupitelný pomocník v otázce měření oken. Každý získaný údaj je nutné si pečlivě zaznamenat. Vždy si důkladně poznačte, který rozměr je který a čísla pište čitelně, aby nedošlo ke zbytečnému omylu.

Metr

Třetím důležitým prvkem při měření oken je metr. Ale pozor! Pořiďte si kovový metr. Ten se svou pevností postará o precizní zaměření. Pokud byste použili klasický krejčovský metr, samotné měření bude jednak komplikovanější a současně nemůže být nikdy tak přesné. Měkký metr totiž nemusí být řádně napnutý a jeho prověšení může ovlivnit správnost měření o celé centimetry.

clanek_002

Dvakrát měř, jednou řež

Další věcí, na kterou je třeba brát ohled, je, že okna mohou být nedokonalá. Obzvláště pokud bydlíte ve starším domě, tak se může stát, že nejsou rovná. V takovém případě se skvěle hodí vodováha, která Vám zaručí, že změříte okenní rám naprosto přesně.

Pokud jste majiteli nerovných oken, vždy je dobré si okno přeměřit na více místech. Budete mít jistotu, že Vám nedorazí rolety, které nebudou okno v určitém bodě dokonale překrývat. 

Manuály s přesným postupem

Víte, jak je preciznost důležitá. Máte nachystány všechny pomůcky a už stojíte připraveni u okna. Ale moment – něco Vám chybí. Stále nevíte, jak přesně okno změřit. To je naprosto v pořádku, protože každý typ ukotvení žaluzie nebo rolety si vyžaduje jiný postup a odlišné měření.

Je asi jasné, že pokud budou rolety upevněny na rám okna, bude jejich rozměr jiný, než když je navrtáte na strop výklenku. Jak ale odhadnout, kolik centimetrů kde přidat nebo ubrat? Jednoduše. Především tím, že nebudete nic odhadovat!

Protože je každé měření velmi specifické, připravili jsme pro Vás opravdu přesné a podrobné manuály s přehlednými schématy

Nestačí Vám jen grafický popis měření? Jste typ, který preferuje praxi před teorií? I Vás potěšíme! Pro každý typ zaměřování jsme pro Vás nachystali jednoduchý videonávod, ve kterém vše uvidíte a nemusíte zdlouhavě studovat terminologii z oblasti montáže rolet. 

Určení potřebných rozměrů je s námi opravdu hračka a snadno to zvládnete i bez jakékoliv předchozí zkušenosti. Grafické návody i instruktážní videa najdete přehledně na jednom místě.

A že Vám ani tohle nestačí k tomu, abyste čísla z Vašeho měření s klidným srdcem zadali na našem e-shopu a klikli na tlačítko objednat? Je přirozené mít strach z toho, že jste něco změřili nepřesně a Vaše rolety na míru nebudou dokonale krásným doplňkem interiéru, ale jen noční můrou. Takže neváhejte, místnost nebo okna nafoťte, napište nám, jaká je Vaše představa nebo jaké máte nejasnosti a my Vám se vším rádi poradíme. Pokud jste objednávku už odeslali, není třeba se bát. I zde Vám podáme pomocnou ruku.

Objednávku s Vámi zkontrolujeme 

Dříve, než Vaši objednávku přichystáme, zabalíme a odešleme, se s Vámi telefonicky spojíme a celou ji s Vámi zkontrolujeme. Tím pádem můžeme případné nedostatky vyřešit včas a Vám se tak nestane, že by dorazily rolety nebo žaluzie, které by na Vaše okno dokonale nepadly.

Pokud máte dotazy už v průběhu měření, není to žádný problém. Jsme pro Vás k dispozici na naší zákaznické lince. S jakýmkoliv dotazem se na nás můžete obrátit buď prostřednictvím e-mailu info@foa.cz nebo telefonicky na čísle 555 222 462, kde nás zastihnete každý pracovní den od 8:00 do 16:00.

Máte vše vybráno, změřeno i objednáno? Hurá, jste v cílové rovince! Teď už stačí jen počkat, až rolety dorazí a naše přehledné návody montáží Vás už dovedou do konce. Ale i tady pak platí, že pokud si nebudete něčím jisti, zákaznická linka FOA je tu pro Vás.

clanek_003

Pořídit si stínicí systém na míru je jednodušší, než si myslíte. I když si to často neuvědomujeme, rolety nebo žaluzie dokreslují celý ráz interiéru. Proto je důležité, aby ho vhodně doplnily. To se ale nestane, pokud zvolíme nekvalitně zhotovené rolety nebo se sami pokusíme o úpravu stínění, které nám rozměrově na okno nezapadá.

FOA zaručuje nejen vysokou kvalitu rolet, ale také samotné konstrukce. Kromě toho známe potřeby domácností, a tak kromě tradičních barev přicházíme i s mnoha dekory dřeva a jiných přírodních materiálů. Naše rolety tedy mohou buď doplnit barvy Vašeho interiéru nebo mohou navázat na typ dřeva, který Vaší domácnosti vévodí.

Víme, že některá rozhodnutí nejsou jednoduchá, a tak jsme pro Vás připravili možnost zaslání vzorků zdarma. Vybrat si jich můžete až osm a vše si v klidu promyslet.

A když už rozhodnutí učiníte, máme pro Vás jednoduchý postup, jak rolety správně změřit a pořídit si tak stínění, které přesně padne na Vaše okno. A to za skvělou cenu a s garancí vysoké kvality

Pokud jste hledali širokou a kvalitní nabídku stínicí techniky, už dál hledat nemusíte. U FOA jste na správném místě