Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Jak na montáž látkových rolet na střešní okna

Látkové rolety na střešní okna dokonale zastíní Váš podkrovní byt či pokoj pod střechou v rodinném domě. Příliš ostré sluneční světlo nebo záře z venkovních lamp se stane minulostí. Stejně jako nesnesitelné horko, které nás často v místnostech pod střechou sužuje. Zjistěte, jak se rolety na střešní okna správně montují. Budete překvapení, jak je to jednoduché.

clanek_001

Látkové rolety jsou ideální volbou v případě, že hledáte spolehlivou a cenově dostupnou stínicí techniku pro Vaše okna. Představují vhodnou alternativu k tradičním horizontálním žaluziím. Jejich údržba je snadnější, a navíc nabízí trendy vzhled oproti poněkud nudným žaluziím. Naše látkové rolety se nijak neprověšují a perfektně drží na místě, a to i tehdy když je střešní okno otevřené. 

Jednou z největších výhod látkových rolet na střešní okna je snadná instalace celého systému. Zvládne je totiž přidělat úplně každý. Stačí chvilka Vašeho času a rolety jsou připravené k použití. Pojďme se s nimi blíže seznámit a podívat se, jak na montáž.

Proč a kdy se rozhodnout pro rolety na střešní okna

Máte okna Velux nebo Fakro. Naše rolety na střešní okna jsou vyráběné přesně na tyto systémy střešních oken. Pokud Vám rozměry nesedí, tak si vyberte nejbližší vyšší rozměr a při telefonickém ověření ho upravíme. Při výrobě počítáme s náklonem a dáváme si pozor na to, aby se naše rolety neprověšovaly a zachovaly si plnou funkčnost. Abyste byli s výsledným produktem opravdu spokojení, vždy si velikost oken přeměřte. A to i tehdy, když si myslíte, že máte standardní velikost. Při měření postupujte podle našeho návodu.  

Pokud ale okna Velux nebo Fakro nemáte, nevadí. Nabízíme řešení přímo na míru. Jelikož rolety sami vyrábíme, nedělá nám problém vyrobit pro Vás produkty na zakázku. Stačí okna správně přeměřit a požadované rozměry zadat při objednávce. Jak na měření? I na to se v dnešním textu podíváme.

Ochrání Vás před světlem. Skrze střešní okna umí být sluneční světlo nepříjemně intenzivní. Nejhorší je to zejména v létě, ale i kdykoliv během dne, když je slunce přímo nad oknem. Abyste se vyhnuli nepohodlí s tím spojenému, pořiďte si kvalitní rolety. Ty sluníčko zablokují a Vy budete mít konečně dostatečné pohodlí na to zůstat v posteli ještě o trochu déle. Rolety na střešní okna nakonec pomohou i v případě, že máte u domu pouliční lampu, která září přímo dovnitř a v noci Vás vyrušuje.

Mají izolační vlastnosti. Naše látkové rolety se vyrábí z kvalitních tkanin s vysokou hustotu vláken. Díky tomu mají i izolační vlastnosti. V létě udrží horko za okny Vašeho domova. A v zimě zase teplo zůstane uvnitř. Pokud chcete ušetřit za topení nebo klimatizaci, tohle je velice dobrý způsob, jak na to. 

TIP: Hledáte obdobné řešení i do klasických oken? Pokud Vám jde především o co nejlepší izolační vlastnosti, ale i vysoký stupeň zatemnění, doporučujeme naše Termo rolety. Ty vyrábíme ze speciální postříbřené látky, která Vás nezradí ani během extrémního počasí. 

Hledáte rolety do dětského pokoje. Pokud má dětský pokoj střešní okna, možná jste váhali nad klasickými žaluziemi zejména kvůli přítomnosti řetízku. Ty totiž malé děti přitahuje jako magnet. Mohou si kvůli němu způsobit zranění, jelikož se na něj rády věší a zkouší, co všechno vydrží. 

Naše látkové rolety na střešní okna ale řetízky nemají a ovládají se pomocí pružinového mechanismu, který je po uvolnění naroluje zpátky. Vašim nejmenším tak v blízkosti této stínicí techniky rozhodně nic nehrozí. Ani si jí nevšimnou, jelikož pro ně nebude ničím zajímavá. A tak se ani nemusíte bát, že by ji děti zničily.

clanek_002

Chcete mít stylovou a hezky vybavenou domácnost. Designová stínicí technika od značky FOA je zárukou spokojenosti. Rolety na střešní okna nabízíme v několika barevných provedeních, které se budou u Vás doma vyjímat. Můžete se rozhodnout pro klasické bílé či jiné neutrální, případně odvážnější odstíny, které k Vám domů přinesou dobrou náladu. 

TIP: Pro látkové střešní rolety můžete použít stejné látky jako u některých látkových rolet vertikálních. Slaďte svou domácnost pomocí našich produktů do jednoho stylu! 

Nechcete za rolety utratit celou výplatu. Naše výrobky prodáváme za přátelské ceny. Navíc můžete využít i množstevních slev a dalších akcí, které pro Vás neustále připravujeme. Na FOA.cz vždy nakoupíte výhodně.

Snadná údržba. Klasické žaluzie se čistí složitě. A u některých modelů to dokonce není vůbec možné. Látkové rolety na střešní okna vyrábíme s antistatickou úpravou. To znamená, že se na ně nechytá prach a při pohybu se z nich spolehlivě setřese. Pokud se na roletách přesto objeví nějaká nečistota, vystačíte si s vysavačem na nejnižší výkon nebo se suchým hadříkem.

V případě, že ani tento postup nepomůže, hadřík můžete lehce navlhčit nebo použít šetrný čisticí prostředek. Ten ale raději nejprve vyzkoušejte na látce, která je namotaná v kazetě a běžně není vidět. Čisticí prostředek na látku naneste a počkejte, jak spolu budou reagovat. 

Když bude vše v pořádku, můžete vyčistit látku na místech, která jsou na očích. Po ošetření nezapomeňte roletu nechat oschnout, než ji opět narolujete do kazety. Zabráníte tak množení plísní.

Vyberte správnou látku 

Stupeň zastínění se odvíjí podle toho, jakou látku zvolíte. Připravili jsme pro Vás krátký přehled a vysvětlení.

  • Látka STANDARD Barevná LA: silná, pevná a neprůhledná. Tmavé odstíny nepropouští sluneční světlo. Ovšem není zcela zatemňující. 
  • Látka STANDARD Barevná LE: silná, pevná a neprůhledná. Světlé odstíny propouští světlo částečně, tmavé téměř vůbec.
  • Látka STANDARD Barevná LT: silná a pevná látka. Není úplně zatemňující, ale je neprůhledná. Siluety nejsou znatelné.
  • Látka STANDARD Zatemňující LM: velmi silná, pevná a zcela neprůhledná. 
  • Látka STANDARD Žíhaná LS: silná, pevná. Neprůhledná, ale sluneční světlo částečně propouští. Není zatemňující. Moderní žíhaný vzhled. 
  • Látka PREMIUM Přírodní LSA: vyrobeno z papíru a polyesteru. Neprůhledná, ale není zatemňující. Imituje přírodní vzhled. 

Detaily o látkách se dozvíte v textu Typy látek pro rolety na střešní okna

clanek_003

Vyberte správnou kazetu

Rolety na střešní okna nabízíme v jedné variantě – včetně vodicích lišt. Jak už jsme zmínili, kromě standardních rozměrů zajistíme také výrobu rolet na míru. Pokud tedy máte specifické přání, nebojte se nám napsat. Vyjdeme Vám vstříc a stínicí techniku Vám v požadovaném rozměru rádi vyrobíme.

Kazeta pro rolety na střešní okna

  • Roleta Vám přijde včetně vodicích lišt a s montážní sadou, ve které najdete vše potřebné k instalaci stínicí techniky na Vaše okna. 
  • Vodicí lišty vyrábíme v následujících barvách: bílá, hnědá, stříbrná, tmavá a světlá borovice. Vyberte si odstín, který bude vypadat nejlépe ve Vašem interiéru!
  • Kazeta a madla mohou mít odstín buď stejný, nebo jiný. Je to jen na Vás. Rovněž je nabízíme v barvách: bílá, hnědá, stříbrná, světlá borovice a tmavá borovice.   
  • Šířka: minimum 39 cm, maximum 118 cm.
  • Výška: minimum 54 cm, maximum 116 cm.
  • K roletě, která má šířku do 79,9 cm, Vám dodáme 1 madlo.
  • K roletě, která má šířku nad 80 cm, Vám dodáme 2 madla. 

PRO VYSVĚTLENÍ: Pokud máte kliku od okna uprostřed, doporučujeme využít dvě madla. V případě, že je okno vysoko a budete potřebovat dokoupit i ovládací tyč na rolety na střešní okna, nebo na roletu dosáhnete jen jednou rukou, je lepší pouze jedno madlo.

Kazeta s roletou Vám přijde ve složeném stavu. Nemusíte si tedy dělat starosti se skládáním celého systému, to uděláme my. Na Vás je jen systém nainstalovat. S naší pomocí to však zvládnete raz dva. Detaily o kazetě pro rolety na střešní okna si můžete přečíst v textu O roletách na střešní okna. Najdete tam i schematickou tabulku, která vše pěkně shrnuje.

Jak změřit velikost rolety

Jakmile budete mít vybranou látku, je na čase zjistit správný rozměr. Na výběr máte z několika velikostí, které jsou standardizované podle oken Velux a Fakro. Nebo klikněte na variantu „Na míru“ a zadejte Váš rozměr.

Jak změřit správné rozměry? Okno přeměřte na výšku a na šířku. Vždy od hrany rámu k druhé hraně na protilehlé straně. Není Vám cokoliv jasné? Podívejte se na návod Jak změřit velikost rolet na střešní okno. Najdete tam i obrázkové vysvětlení. 

Jakmile objednáte, naši specialisté Vás kontaktují a znovu s Vámi vybrané rozměry projdou. Ověří, že jste roletu přeměřili správně a že je vše, jak má být. Pokud byste si nebyli jistí ohledně barvy či jakékoliv jiné věci a chtěli v objednávce něco změnit, bude na to dostatek prostoru. Rádi s Vámi vše v klidu probereme. 

Montáž rolet na střešní okno

Montáž rolet na střešní okno zabere jen pár minut Vašeho času. Připravte si vrtačku. Vše ostatní Vám dodáme my. Nebojte se, nebudete muset jet na poslední chvíli do stavebnin. Pojďme na to!

  1. Roleta se montuje na zavřené okno. Nasaďte plastové koncovky na spodní stranu vodicí lišty.
  2. Mezi lištu a rám vsuňte plastový dílek. Vodicí lišty přivrtejte na rám okna tak, že vykrojená část lišty směřuje nahoru. 
  3. Boční vedení připevněte třemi šrouby. Začněte šroubem spodním. A jakmile ho připevníte, vsaďte roletu mezi lišty. Upevněte na horní hraně rámu.
  4. Dotáhněte zbylé šrouby.
  5. Boční a horní lištu zajistěte plastovým dílkem.

A to je celé! Roleta je namontovaná na Vaše okno a připravená k použití. Prohlédněte si také náš návod Montáž rolet na střešní okna. Najdete v něm detailní postup krok za krokem, včetně videa, obrázků a manuálu ke stažení. S námi to zvládnete!

clanek_004

Máte dotaz? Kontaktujte naši zákaznickou podporu 

Pokud byste během výběru, měření či montáže narazili na cokoliv, co by Vám nebylo jasné, kontaktujte naši zákaznickou podporu. Jsme Vám k dispozici každý všední den od 8:00 do 16:00 hodin. Dovoláte se nám na čísle 555 222 462. Nebo nám napište e-mail na info@foa.cz. My Vám odpovíme, popř. Vám zavoláme zpět na telefonní číslo, které nám na sebe necháte. 

Pár slov na závěr

Nyní už víte, jak vybrat a namontovat rolety na střešní okna. Abychom Vám nákup ještě zpříjemnili, na našich stránkách si pročtěte detailního Průvodce, který Vás provede výběrem vhodných rolet pro Vaši domácnost a kde najdete vše podstatné.

Značka FOA se věnuje stínicí technice od roku 2017. Vše sami vyrábíme a rádi Vám nabídneme řešení přímo na míru. Zakládáme si na spolehlivosti a bezkonkurenčních cenách. Naší specialitou jsou rolety a žaluzie, které si namontujete sami bez pomoci odborníka a během chvilky.

Věříme, že si u nás vyberete a že budete s nákupem spokojení.