Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

10 nejčastějších chyb při výběru rolet

Když kupujeme stínicí techniku, měli bychom si vždy naši volbu nechat pořádně projít hlavou a věnovat výběru velkou pozornost. Trh nabízí nepřeberné množství variant, a to právě z toho důvodu, že neexistuje jedno řešení, které by uspokojilo všechny.

Produkty se liší nejen úrovní zastínění, ale také barvou, texturou, kvalitou a celkovým vzhledem. Nikdy se neuchylte k  univerzálnímu řešení. Berte vždy v potaz povahu daného prostoru, atmosféru, jíž chcete docílit, potřebnou úroveň zatemnění a barvu, která je pro místo vhodná.

Když totiž tyto faktory v úvahu nevezmeme, snadno se náš výběr může stát nešťastným a našeho rozhodnutí můžeme velmi brzo litovat. Abychom těmto strastem předešli, představíme si dnes největší chyby, kterých se při výběru stínicí techniky dopouštíme nejčastěji.

1. Nebereme v potaz zbytek interiéru

Dříve, než si vybereme stínicí systém, je vždy potřeba pořádně zvážit, kam ho budeme instalovat. Každý prostor má své specifické požadavky a nelze říci, že existuje jeden typ stínění, který by se hodil všude. 

Pokud tuto skutečnost vezmeme v úvahu a nějaký typ zastínění vybereme, stále nemáme vyhráno. Je třeba se teď blíže zaměřit na daný prostor a brát ohled na několik dalších faktorů.

Prvním z nich je vzor rolet. Pamatujte, že FOA má skutečně širokou nabídku a nabízí nejen mnoho typů stínění v celé řadě barev, ale také v několika vzorech. Nemusíte se tak omezit na celistvou barvu, ale můžete zvolit melír nebo dekor dřeva, a to nejlépe v návaznosti na povahu Vašeho interiéru.

Druhým faktorem je barva rolety. Nelze říct, že existují barvy, které jsou vhodné a které ne. Chyba, které se ale můžete dopustit, je, že při volbě barvy nevezmete v úvahu zbytek pokoje.

Pokud je místnost laděná do jemných barev, je dobré volit stejnou barvu i u rolet. Vyhneme se tak tomu, že by rolety příliš razily v prostoru a nabourávaly jeho harmonii. Pokud je ale místnost centrální místností domu a my se rozhodneme pro výraznější barvy, můžeme rolety do této hry zapojit a udělat z nich jeden z nosných prvků daného interiéru.

Nikdy nevybírejte rolety bez ohledu na barevné ladění zbytku prostoru. A pokud jste při volbě barvy nerozhodní, určitě využijte možnosti objednat si až 8 vzorků rolet zdarma. Snáz se rozhodnete, jakou barvu nebo vzor zvolit, a vyhnete se tak první a velmi časté chybě.

clanek_001

 

 

2. Nepřemýšlíte nad vzhledem domu zvenčí

Máme místnost v oku, jasně vidíme, jaké rolety se do ní budou hodit nejvíc. Krásně nám sem zapadnou jahodově červené rolety. A v kuchyni jasně vítězí fialová. Pokoje budou dokonalé! Jenže zapomínáme na jednu věc. Naše fasáda je zelená, a ačkoliv budou jednotlivé pokoje nádherné, zvenku bude dům trochu připomínat cirkus.

Nezapomínejte, že rolety jdou vidět hned dvakrát. A to jak uvnitř v místnosti, tak zvenku. Při výběru tedy vždy pracujte i se vzhledem celého domu. Vyhnete se tak nešťastné volbě.

Pokud si ve výběru barev nevěříte, protože máte pocit, že pro vytváření barevné harmonie nemáte dostatečný cit, volte jeden z nadčasových krémových odstínů. Tyto barvy nepodléhají trendům a současně nenásilně zapadnou kamkoliv

 

3. Žádné nebo naopak příliš velké rozdíly mezi jednotlivými pokoji

Je asi jasné, že každý pokoj má specifické potřeby. V obýváku toužíme po regulaci světla, v ložnici stojíme především o možnost úplného zatemnění a v koupelně chceme snadno zamezit pohledům zvenčí, ale současně potřebujeme dostatek světla, když se upravujeme před zrcadlem.

Zdá se to jasné. Přesto mnohdy lidé sáhnou po jednotném typu stínění do všech místností a pak nastane problém. V ložnici je světla moc a v obývacím pokoji zase málo.

Určitě není estetické, aby byl v každém pokoji naprosto odlišný typ stínění, nicméně rozhodně vsaďte na praktičnost. A pokud zvolíte do všech místností identický typ rolet, určitě volte rolety odlišné gramáže v závislosti na míře požadovaného zatemnění. 

Totéž platí v případě barev. Určitě není nutné mít v každé místnosti stejnou barvu. V ložnici může převládat šedá, v obývacím pokoji třeba zase hnědá. Nicméně pokud volíte výrazné barvy, vždy je lepší jistá umírněnost

clanek_002

 

4. Nevyhovující úroveň zatemnění 

A jsme u toho. Pokud se přeci jen rozhodnu dát do všech místností stejnou barvu stínicího systému, nemusí mi úroveň zatemnění vyhovovat všude. Lidé často kupují rolety podle toho, jak vypadají, a zapomínají na to, jak na tom rolety budou v otázce funkčnosti.

Ano, tohle může být opravdu problém. Ale ne s roletami FOA. Při výběru se můžete sami rozhodnout, jak vysokou úroveň zatemnění potřebujete. Různá gramáž látky zajistí rozdílnou prostupnost světla, takže se nemusíte bát, že s výběrem určitého typu zastínění místnosti jste omezeni pouze na jednu úroveň zatemnění. 

FOA nabízí nízkou, střední, vysokou nebo takzvanou blackout úroveň zatemnění.

clanek_003

 

5. Spokojíte se s nižší kvalitou rolet nebo žaluzií

Tak se to podařilo. Zvážili jste všechny faktory a výběr rolet jste promysleli do posledního detailu. A teď se dostáváme do bodu, kde se můžete dopustit další chyby, a tím je výběr nesprávného prodejce. 

Vyberete si ideální typ stínění a na internetu na Vás vyskočí celá paleta e-shopů. Na první pohled se může zdát, že se produkty liší pouze cenou. Ale pozor! Nízká cena může jít mnohdy ruku v ruce s nevalnou kvalitou. A právě použití nekvalitních materiálů při výrobě stínicích systémů může přinést řadu problémů. 

Rolety mohou být na pohled hezké, ale budou nedostatečně stínit. Jejich montáž může být složitá a konstrukce vetchá a údržba materiálu náročná. Nebo se stane, že už na první pohled působí rolety levně, a pokud zvolíte například imitaci dřeva, může být tak nezdařená, že jsou prostě rolety z estetického hlediska nepoužitelné.

Pokud zvolíte rolety FOA, nic z toho se Vám nestane. Přinášíme několik typů stínění, stabilní konstrukci, snadnou montáž i bezkonkurenční vzhled. 

 

6. Složitá údržba rolet

Další moment, kdy můžete svého výběru rolet litovat, nastává v okamžiku, kdy se rozhodnete je vyčistit. Rolety, stejně jako ostatní prvky interiéru, také potřebují občasnou údržbu.

Pokud si koupíme méně kvalitní rolety, může se stát, že se prach z látky dostává těžko a výrobce nám na stránkách neposkytuje žádný návod, jak se takového úkolu zhostit. Mnohdy se pak bojíme, že špínu akorát rozmažeme a raději rolety ponecháme vlastnímu osudu. A to může být v případě světlých rolet fatální

Výběrem FOA rolet se těmto strastem vyhnete. Samotný mechanismus rolet brání zbytečnému usazování nečistot. Navíc použité materiály jsou opatřené antistatickou vrstvou a snadno se udržují. Mimo to na webu také najdete, jak přesně postupovat v otázce údržby jednotlivých stínicích systémů.

clanek_004

 

7. Špatné změření

Jen máloco Vám zkazí náladu tak, jako moment, kdy obdržíte rolety a zjistíte, že na okně nesedí, jak by měly. Vybrat správný rozměr je klíčové pro úspěšný nákup, a proto buďte obezřetní. Je pro Vás tento krok složitý? To je naprosto pochopitelné. 

Pokud nakoupíte rolety FOA, poskytneme Vám jednoduchý návod, jak vše dobře změřit a zvolit správnou variantu rolety. A pokud budete mít další otázky, využijte zákaznický servis.

 

8. Neexistující náhradní díly

Rozhodnout se pro nové rolety není jako rozhodnout se pro nový ubrus. V případě rolet totiž už dopředu předpokládáme, že nám vydrží po celá léta a nebudeme je měnit každý měsíc. Je to ale vždy reálné? 

Mnoho výrobců poskytuje sortiment, který je možná hezký, ale nenabízí náhradní díly. Ve chvíli, kdy se Vám část rolety poškodí, můžete rovnou kupovat celý produkt znovu. To ale neplatí pro stínicí systémy FOA. Ty nabízí možnost dokoupení celé řady doplňků.

 

9. Zakoupení rolet v hobby řetězci a jejich úprava

Třeba vidíte hezké rolety poprvé a třeba na ně narazíte zrovna v nějakém řetězci. Líbí se Vám a připadá Vám, že právě takové by se k Vám domů hodily? Nechte je tam a doma si udělejte pořádný průzkum trhu. Řetězcové rolety bývají běžně dostupné pouze v omezeném množství rozměrů a Vy jste nuceni si je ustřihnout dle potřeb Vašich oken. A právě tento bod končí nezřídka katastrofou.

Tohle se Vám se stíněním FOA nestane. Nabízíme takové kombinace šířek a délek, abychom uspokojili každého zákazníka.

 

10. Nekoupíte žádný stínicí systém

I tohle je zásadní chyba při výběru rolet. Někdy se totiž skutečně stane, že stále žádné rolety nemáme a s výběrem otálíme. I když si při vybavování bytu nebo domu říkáme, že vše ostatní by mělo mít přednost, není to tak. Kvalitní stínicí systém je základem příjemného pokoje a navíc každý prostor příjemně zútulní.

Nákup vhodných rolet nebo žaluzií by nikdy neměl být výsledkem impulzivního rozhodnutí. Dnes jsme si řekli, jakých chyb se lidé při nákupu často dopouštějí, a Vy máte jedinečnou možnost se všech vyvarovat. 

clanek_005

Když si vyberete rolety FOA, rozhodně nešlápnete vedle. Vyberete si totiž stínění nadstandardní kvality za skvělé ceny. Kromě toho se můžete kdykoliv obrátit na zákaznickou linku, kde Vám budou zodpovězeny veškeré otázky, se kterými si možná lámete hlavu.

FOA navíc nabízí mnoho variant zatemnění a rozličnost zde naleznete nejen v barvách a materiálech, ale také typech stínění. Vybírat můžete z rolet Den a noc nebo plisé, z římských, látkových nebo termo rolet. V nabídce naleznete také vertikální žaluzie a současně najdete i správnou variantu stínění na střešní okna. 

Pokud stále nevíte, jaký typ stínění se Vám líbí nejvíc, neváhejte a inspirujte se u nás. Rolety jsou velmi důležitým prvkem interiéru a jejich kvalita by měla být na prvním místě. Pokud toužíte po jedinečném zastínění, FOA se o to postará.